ΗΠΑ: Δεν θα είναι ξανά υποψήφιος αν χάσει τις εκλογές, λέει ο Τραμπ

Ο 78χρονος έχει υπάρξει υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών σε τρεις εκλογικές αναμετρήσεις
Open Image Modal
via Associated Press

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ και εκ νέου υποψήφιος για την προεδρία, Ντόναλντ Τραμπ, είπε πως δεν αναμένει να είναι ξανά υποψήφιος για εκλογές το 2028 εάν ηττηθεί στις εκλογές του Νοεμβρίου.

Υπενθυμίζεται πως ο 78χρονος έχει υπάρξει υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για τρεις εθνικές εκλογές στη σειρά. Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, σε συνέντευξη στο Sinclair Media Group, ερωτηθείς για το αν προβλέπει άλλη μια εκλογική εκστρατεία σε περίπτωση που ηττηθεί από την Κάμαλα Χάρις, είπε «όχι...νομίζω πως...αυτό θα είναι», προσθέτοντας πως «δεν το βλέπω καθόλου». Ωστόσο πρόσθεσε ότι ελπίζει πως «θα έχουμε μεγάλη επιτυχία».

Δια νόμου απαγορεύεται ένας πρόεδρος να κάνει πάνω από δύο θητείες, οπότε ο Τραμπ δεν θα είναι υποψήφιος το 2028 ακόμα και αν νικήσει.

Όπως υπογραμμίζεται στο δημοσίευμα, στο παρελθόν ο Τραμπ σπάνια αναγνώριζε την πιθανότητα ήττας, ωστόσο αυτή είναι η δεύτερη φορά μέσα σε τέσσερις ημέρες που παραδέχεται ότι μπορεί να νικηθεί. Σε εκδήλωση του Ισραηλινο-Αμερικανικού Συμβουλίου την Πέμπτη ανέφερε το ενδεχόμενο ήττας και άφησε να εννοηθεί πως κάτι τέτοιο θα ήταν εν μέρει ευθύνη των Εβραίων ψηφοφόρων

«Ξέρουν τι στο διάολο θα συμβεί αν δεν κερδίσω αυτές τις εκλογές;» είπε, σύμφωνα με αναφορές ΜΜΕ. «Και οι Εβραίοι θα είχαν ρόλο σε αυτό, αν συμβεί κάτι τέτοιο, επειδή στην στήριξη 40% αυτό θα σήμαινε πως το 60% ψήφισαν για τον εχθρό».

Η καμπάνια της Χάρις καταδίκασε τα σχόλια, όπως και η Αμερικανική Εβραϊκή Επιτροπή και η Anti-Defamation League.