Γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό στις Ηνωμένες Πολιτείες συμμετέχουν σε χορευτικές προκλήσεις που στη συνέχεια δημοσιεύουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Με αυτό τον τρόπο μοιράζουν χαμόγελα και διώχνουν την πίεση κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού και την φροντίδα των ασθενών.
Με ιατρικά ρούχα και χορευτικές κινήσεις, η νοσοκόμα Κάλα Μπέικερ κάνε lip-syncing (τραγούδι σε play back), βιντεοσκοπεί το χορό στο νοσοκομείο Μέρσι στο Μιζούρι και το δημοσιεύει στην δημοφιλή εφαρμογή TikTok. Εχει περισσότερο από 35.000 ακόλουθους από τότε που ξεκίνησε την ανάρτηση των βίντεο τον περασμένο μήνα.
Η Μπέικερ λέει ότι τα χορευτικά σκετς που βιντεοσκοπεί μετά το ωράριο της δουλειάς, βοηθούν στην δημιουργία αλληλεγγύης μεταξύ των επαγγελματιών της υγείας σε ολόκληρη τη χώρα, ειδικά σε πολιτείες που πλήττονται περισσότερο από τον κορονοιό. Για εκείνη είναι ένας τρόπος να «φέρει χαρά σε μια πραγματικά σκοτεινή κατάσταση που όλοι βιώνουμε».
«Δεν έχω αισθανθεί ποτέ πιο κοντά με τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας, νιώθουμε ότι είμαστε όλοι μια μεγάλη παγκόσμια ομάδα», εξηγεί. «Προσπαθούμε να είμαστε όλοι μαζί σε αυτή την πρωτοβουλία», δηλώνει στο CNN.
Η Μπέικερ δεν χορεύει μόνη της. Στο Instagram και το TikTok, έχει δημιουργηθεί το χασταγκ #Leanwithitrockwithit, όπου επαγγελματίες στο χώρο της υγείας κάνουν χορογραφίες για να διασκεδάσουν, να εμπνεύσουν και να ενθαρρύνουν ο ένας τον άλλον. «Τα βίντεο δεν έχουν στόχο να αποσπάσουν την προσοχή μας από ή να μειώσουν τη σοβαρότητα του ιού» εξηγεί ο ασκούμενος γιατρός Τζέισον Κάμπελ. «Δημιουργούνται για να υπενθυμίζουν πιο χαλαρές στιγμές και να χαρίζουν στους ανθρώπους ένα χαμόγελο ή γέλιο».
Στη Φιλαδέλφεια, μια ομάδα νοσοκόμων από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Thomas Jefferson χορεύουν το «Level Up» της Σιάρα. Ο νοσηλευτής Τζέφρι Σαλβατόρε λέει ότι συχνά ακούνε αυτό το τραγούδι ως κίνητρο κατά την διαδρομή τους προς τα σημεία που πρόκειται να πραγματοποιήσουν διαγνωστικά τεστ, για την ψυχολογία τους.
«Είμαστε όλοι αντιμέτωποι με τους ίδιους φόβους, έχουμε τον φόβο ότι μπορεί να προσβληθούμε από τον ιό και ενδεχομένως να τον μεταφέρουμε στους αγαπημένους μας στο σπίτι. Όσο περισσότερο αντιμετωπίζουμε το φόβο και τις ανησυχίες τόσο καλύτερα μπορούμε να φροντίζουμε τους φόβους και τις ανησυχίες των ασθενών μας», συμπληρώνει ο Σαλβατόρε. Και τονίζει: «Δεν αναρτούμε βίντεο πριν από τη δουλειά μας. Η φροντίδα των ασθενών είναι η προτεραιότητά μας. Δεν χρησιμοποιούμε υλικά προστασίας προσωπικού ή ιατρικές προμήθειες για την παραγωγή των βίντεο».
Πηγή: CNN