Επικίνδυνη ανάρτηση Μασκ: Κανείς δεν προσπαθεί καν να δολοφονήσει τους Μπάιντεν και Χάρις

"Ενήμερη" η Μυστική Υπηρεσία των ΗΠΑ. Ο Μασκ μετά το κύμα επικρίσεων που δέχθηκε διέγραψε την ανάρτηση και αργότερα υποστήριξε πως...έκανε πλάκα.
Open Image Modal
Το προφίλ του Μασκ στο X.
Matt Cardy via Getty Images

Μια άκρως επικίνδυνη ανάρτηση έκανε στο Χ ο ιδιοκτήτης της πλατφόρμας, Ίλον Μασκ με πολλούς να σχολιάζουν πως θα μπορούσε να υποκινήσει πράξεις βίας σε βάρος του αμερικανού προέδρου, Τζο Μπάιντεν και της αντιπροέδρου Κάμαλα Χάρις που είναι και υποψήφια στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, για τους Δημοκρατικούς. Για την ανάρτηση μάλιστα δήλωσε ”ενήμερη” η Μυστική Υπηρεσία των ΗΠΑ. 

Ο δισεκατομμυριούχος Μασκ λίγες ώρες μετά την ”ενδεχόμενη απόπειρα αυτοκτονίας” σε βάρος του πρώην προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ - και εκ νέου υποψήφιου για το αξίωμα με το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα- έγραψε στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης: ”Και κανείς δεν προσπαθεί καν να δολοφονήσει τον Μπάιντεν/ τη Χάρις», προσθέτοντας στο τέλος της ανάρτησης ένα emoji με ανασηκωμένο φρύδι. 

 

Open Image Modal
Η ανάρτηση του Μασκ
Χ (Τwitter)

 

Ακολούθησε πλήθος επικρίσεων με πολλούς να εκφράζουν την ανησυχία για το ενδεχόμενο το σχόλιό του να υποκινήσει σε βία εναντίον του Αμερικανού προέδρου και της αντιπροέδρου και τελικά ο Μασκ διάγραψε την ανάρτηση. 

″Η Μυστική Υπηρεσία είναι ενήμερη για την ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης που έκανε ο Ίλον Μασκ όμως, κατά τη συνήθη πρακτική, δεν σχολιάζει ζητήματα που άπτονται των πληροφοριών” που συγκεντρώνει, δήλωσε εκπρόσωπος της υπηρεσίας στο Reuters. ”Ωστόσο μπορούμε να πούμε ότι η η Υπηρεσία ερευνά όλες τις απειλές που αφορούν τα πρόσωπα τα οποία προστατεύει”.

Ο Μασκ σε επόμενες αναρτήσεις του άφησε να εννοηθεί ότι έκανε πλάκα.

 

″Λοιπόν, ένα μάθημα που πήρα είναι ότι επειδή λέω κάτι σε μια ομάδα ανθρώπων και αυτοί γελούν, αυτό δεν σημαίνει ότι θα είναι τόσο αστείο αν αναρτηθεί στο Χ”, έγραψε. ”Τελικά φαίνεται ότι τα αστεία είναι ΠΟΛΥ λιγότερο διασκεδαστικά αν οι άνθρωποι δεν γνωρίζουν το περικείμενο και όταν αποδίδονται μόνο ως απλό κείμενο”.

Ο Λευκός Οίκος έχει επικρίνει την ανάρτηση του Μασκ.

″Η βία θα πρέπει μόνο να καταδικάζεται, ποτέ να ενθαρρύνεται ή να γίνεται αντικείμενο αστείων. Αυτή η ρητορική είναι ανεύθυνη”, σχολίασε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Άντριου Μπέιτς χθες.

Επίσης ο Μασκ, φαίνεται να υιοθετεί την ρητορική Τραμπ, πως οι επιθέσεις που δέχεται από τους Δημοκρατικούς ευθύνονται για τις απόπειρες δολοφονίας σε βάρο του πρώην προέδρου και σχολιάζοντας: ”Η υποκίνηση μίσους και βίας κατά του προέδρου Τραμπ από τα μέσα ενημέρωσης και τους κορυφαίους Δημοκρατικούς πρέπει να σταματήσει”. 

 

 

Πηγή: Reuters, ΑΠΕ ΜΠΕ