Επιστήμονες σε αεροσκάφος που περνά μέσα από τον τυφώνα Μίλτον για την συλλογή δεδομένων (βίντεο)

Το αεροσκάφος υφίσταται ισχυρές αναταράξεις, προσωπικά αντικείμενα και εξοπλισμός πέφτουν αλλά εκείνοι παραμένουν ψύχραιμοι και με...αρκετό χιούμορ.
|
Open Image Modal
Nick Anderwood, NOOA/X
Nick Anderwood, NOOA/X

Μια εξαιρετικά δύσκολη πτήση, καθώς πέταξαν μέσα στον τυφώνα Μίλτον που απειλεί την Φλόριντα, είχαν επιστήμονες της Υπηρεσίας Ωκεανών και Ατμόσφαιρας των ΗΠΑ (ΝΟΑΑ).

Συγκεκριμένα η επιστημονική ομάδα ”πέταξε” με το «Miss Piggy»- -ενα αεροσκάφους W-P3D Orion- και με αποστολή την συλλογή δεδομένων για την έρευνα που κάνουν για τους τυφώνες. 

Στο βίντεο που δημοσίευσαν, το αεροσκάφος φαίνεται να υφίσταται πολύ σοβαρές αναταράξεις λόγων των ισχυρών ανέμων, προσωπικά αντικείμενα και εξοπλισμός να πέφτουν αλλά, παρ′ όλα αυτά, παραμένουν ψύχραιμοι-και με αρκετό χιούμορ- και συνεχίζουν την δουλειά τους. 

 

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο ΝΟΑΑ, τέτοιες αποστολές είναι απαραίτητες για την συγκέντρωση πολύτιμων δεδομένων για τους μετεωρολόγους.

″Στην πραγματικότητα πήγαμε έναν μετεωρολογικό σταθμό στον τυφώνα” όπως είπε. 

Το βίντεο αναρτήθηκε στο Twitter από το Κέντρο Επιχειρήσεων Αεροσκαφών NOAA έχει γίνει viral με πολλούς χρήστες να σχολιάζουν τη θάρρος, αποφασιστικότητα και τη  αφοσίωση της επιστημονικής ομάδας. 

Ο τυφώνας Μίλτον αναμένεται να ”χτυπήσει” την Φλόριντα το βράδυ και εκτιμάται πως μπορεί να είναι ο φονικότερος και καταστροφικότερος που έχει πλήξει την πολιτεία εδώ και έναν αιώνα. 1εκατ. άνθρωποι έχουν λάβει εντολή εκκένωσης, σε άλλα 2εκατ. έχει γίνει ισχυρή σύσταση. Οι αυτοκινητόδρομοι πλημμυρίζουν από αυτοκίνητα ενώ όσοι μένουν πίσω οχυρώνουν σπίτια και καταστήματα.