Στο συμπέρασμα ότι η γυναίκα που επιτέθηκε με βιτριόλι στην 33χρονη Ιωάννα Π. μετέβη στην Καλλιθέα με ταξί, κατέληξαν οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση. Το στοιχείο αυτό δείχνει την οργάνωση της δράστιδος, η οποία για να μην αφήσει πίσω της ίχνη χρησιμοποίησε έναν επαγγελματία οδηγό για να τη μεταφέρει στην οδό Θησέως, όπου εξαπέλυσε την επίθεση στο κτίριο όπου εργάζεται το θύμα. Οι αστυνομικοί έχουν στη διάθεσή τους τη διαδρομή που ακολούθησε η δράστις.
Το γεγονός ότι οι Αρχές έχουν στη διάθεσή τους το σημείο από όπου ξεκίνησε η δράστις για να μεταβεί στην Καλλιθέα έδωσε ώθηση στις έρευνες. Σύμφωνα με ασφαλείας πληροφορίες, τα στοιχεία μένει να διασταυρωθούν και από τα αποτελέσματα της σάρωσης κινητών τηλεφώνων. Οι αστυνομικοί έχουν πάρει κάποια πρώτα αποτελέσματα από τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας και αναμένεται να παραλάβουν το σύνολο των αποτελεσμάτων εντός 24ωρου. Τα στοιχεία από τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας διαβιβάζονται στη συνέχεια στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. Εάν από εκεί προκύψει διασταύρωση των στοιχείων, δηλαδή εκπομπή σήματος του τηλεφώνου της Νο 1 ύποπτης στο σημείο της επίθεσης, τότε οι αστυνομικοί πιθανότατα θα έχουν κάνει ένα καθοριστικό βήμα για την εξιχνίαση της υπόθεσης.
Η ύποπτη φέρεται να είχε τσακωθεί στο παρελθόν με την 33χρονη. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι «παρότι αρχικά η δράστις θεωρήθηκε τυχερή που κατάφερε να φύγει ανενόχλητη από το κτίριο της Θησέως, τελικά αποδεικνύεται ότι δεν ήταν θέμα τύχης αλλά καλής οργάνωσης. Είχε κάνει χαρτογράφηση του χώρου όπου επιτέθηκε, ήξερε που βρίσκονται οι κάμερες και πώς να μη συγκρατήσει καμία από αυτές τα χαρακτηριστικά της. Επίσης, διαπιστώθηκε ότι έλαβε όλα τα μέτρα προφύλαξης προκειμένου να φύγει από το σημείο χωρίς να αφήσει ίχνη. Ωστόσο, κανείς δεν είναι αλάνθαστος. Αυτό προσπαθούμε να εκμεταλλευτούμε».
Το μεγάλο ερώτημα για την ΕΛ.ΑΣ. είναι εάν η δράστις πήρε μαζί της το κινητό τηλέφωνο πηγαίνοντας στην Καλλιθέα ή εάν δεν το πήρε ή χρησιμοποίησε κάποια συσκευή που δεν είναι στο όνομά της. Εάν ισχύει το δεύτερο σενάριο, τότε θα πρόκειται για άλλο ένα δείγμα του «επαγγελματικού» τρόπου με τον οποίο λειτούργησε, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. δεν θα μπορέσει να αξιοποιήσει τη σάρωση των κινητών τηλεφώνων.