«Επίθεση με βιτριόλι» σε σχολείο του δυτικού Λονδίνου αφήνει μόνιμα εγκαύματα σε 14χρονο κορίτσι

Τρεις συνολικά οι τραυματίες από την επίθεση, ανάμεσά τους και μια καθηγήτρια.
Open Image Modal
ΛΟΝΔΊΝΟ, ΑΓΓΛΊΑ - 1 ΟΚΤΩΒΡΊΟΥ: Γενική άποψη της Ακαδημίας Westminster την 1η Οκτωβρίου 2024 στο Λονδίνο της Αγγλίας. Ένα 14χρονο κορίτσι νοσηλεύεται στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα μετά τη ρίψη μιας ουσίας, που πιστεύεται ότι ήταν όξινη, εναντίον της και δύο άλλων στο σχολείο στο Westbourne Park χθες το απόγευμα. Ένα αγόρι ηλικίας 16 ετών παραμένει στο νοσοκομείο με τραύματα που δεν αλλάζουν τη ζωή του, ενώ μια γυναίκα ηλικίας 27 ετών διακομίστηκε από το νοσοκομείο αφού υπέστη επίσης τραύματα από την επίθεση. (Φωτογραφία: Alishia Abodunde/Getty Images)
Alishia Abodunde via Getty Images

Ένα 14χρονο κορίτσι πιθανότατα να έχει υποστεί μόνιμα τραύματα μετά από μια επίθεση με οξύ από την οποία τραυματίστηκαν συνολικά τρία άτομα -μεταξύ των οποίων και μία καθηγήτρια- έξω από ένα σχολείο στο δυτικό Λονδίνο.

Η αστυνομία δήλωσε ότι ειδοποιήθηκε από το προσωπικό του σχολείου στην οδό Alfred Road, ενώ βρισκόταν σε περιπολία στις 4.42 μ.μ. τη Δευτέρα.

Η Ακαδημία του Westminster δήλωσε την Τρίτη ότι μία μαθήτρια, μία καθηγήτρια και ένας 16χρονος τραυματίστηκαν «σε ένα περιστατικό έξω από το κτίριο του σχολείου» στον κεντρικό δρόμο που αφορούσε μια «διαβρωτική ουσία που μοιάζει με οξύ».

Το 14χρονο κορίτσι, παραμένει στο νοσοκομείο με εγκαύματα που ενδέχεται να αλλάξουν τη ζωή του, σύμφωνα με τη Μητροπολιτική Αστυνομία.

Το 16χρονο αγόρι νοσηλεύεται επίσης στο νοσοκομείο με λιγότερο σοβαρά τραύματα, τα οποία περιγράφονται ως μη επιζήμια για τη ζωή του, ενώ η 27χρονη γυναίκα πήρε εξιτήριο.

Δύο αστυνομικοί μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους, αφού ανέφεραν ότι αισθάνθηκαν αδιαθεσία.

«Δεν έχουν γίνει συλλήψεις και η αστυνομία διεξάγει έρευνα», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Μητροπολιτική Αστυνομική Υπηρεσία.

«Οι χημικοί έλεγχοι της ουσίας συνεχίζονται. Σε αυτό το στάδιο οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι είναι όξινη. Διεξάγονται επείγουσες έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπευθύνων».

Η διευθύντρια της Ακαδημίας Westminster, δήλωσε ότι επρόκειτο για ένα «οδυνηρό περιστατικό» που έλαβε χώρα «μετά το πέρας των σχολικών ωρών, όταν οι μαθητές και το προσωπικό έφευγαν από το χώρο του σχολείου».

Είπε ότι το σχολείο έκλεισε την Τρίτη για να «επιτραπεί μια ενδελεχής έρευνα» και να διασφαλιστεί ότι το σχολείο μπορεί να ανοίξει κανονικά την Τετάρτη.

«Ενώ η αστυνομία διεξάγει την έρευνα για το περιστατικό αυτό, θα ήθελα να ζητήσω απ′ όλους να αποφεύγουν τις εικασίες, καθώς αυτό δεν θα βοηθήσει και μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την έρευνα.

«Η εστίασή μας παραμένει στους μαθητές και τα μέλη του προσωπικού μας και σε αυτό επικεντρωνόμαστε».

Μια δήλωση στην ιστοσελίδα του σχολείου πρόσθεσε ότι οι μαθητές συνεχίζουν τα μαθήματα μέσω «ηλεκτρονικής μάθησης» την Τρίτη.

Πηγή: skynews