Υποψηφιότητες Emmy: Οι περισσότερες για το "Shogun" - Ρεκόρ για το "The Bear"

Η 76η τελετή απονομής των βραβείων Emmy θα πραγματοποιηθεί στις 15 Σεπτεμβρίου και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το δίκτυο ABC.
|
Open Image Modal
Aπό αριστερά, οι ηθοποιοί Χιρογιούκι Σανάντα, Άννα Σαβάι και Ταντανόμπου Ασάνο ποζάρουν μαζί στην προβολή της σειράς του FX "Shogun" στο Directors Guild of America, την Τρίτη 11 Ιουνίου 2024, στο Λος Άντζελες. (AP Photo/Chris Pizzello)
via Associated Press

Η σειρά “The Bear” έκανε θραύση στις υποψηφιότητες για τα εφετινά βραβεία Emmy το πρωί της Τετάρτης θέτοντας νέο ρεκόρ για κωμική σειρά με 23 συνολικά, ενώ το “Shogun” κυριαρχεί με 25. 

Η επική σειρά «Shogun» του δικτύου FX, που εκτυλίσσεται στη φεουδαρχική Ιαπωνία θα κονταροχτυπηθεί για το βραβείο καλύτερης δραματικής σειράς με το φινάλε του δημοφιλούς “The Crown” του Netflix.

Το “Shogun” εκμεταλλεύτηκε πλήρως την απουσία των τριών πρώτων υποψηφίων της περσινής χρονιάς - “Succession”, “The White Lotus” και “The Last of Us” - για να κυριαρχήσει στις δραματικές κατηγορίες.

Στις υποψηφιότητές του περιλαμβάνονται η καλύτερη δραματική σειρά, η καλύτερη ηθοποιός σε δραματική σειρά για την Άννα Σαβάι και ο καλύτερος ηθοποιός για τον Χιρογιούκι Σανάντα.

Μια άλλη σειρά του FX που έχει προκαλέσει αίσθηση, το “The Bear” συγκέντρωσε 23 υποψηφιότητες - μεταξύ αυτών και για καλύτερη κωμική σειρά – τίτλο που είχε κατακτήσει πέρυσι και καλείται να υπερασπιστεί φέτος, για τον καλύτερο ηθοποιό σε κωμική σειρά, Τζέρεμι Άλεν Γουάιτ, καθώς και για την καλύτερη ηθοποιό, Άϊο Εντεμπίρι, η οποία κέρδισε πέρσι το βραβεία της καλύτερης δευτεραγωνίστριας.

«Ενισχύθηκε» επίσης από μια πληθώρα υποψηφιοτήτων για guest ηθοποιούς, μεταξύ των οποίων η Τζέιμι Λι Κέρτις και η Oλίβια Κόλμαν, δύο από τις αρκετές νικήτριες Όσκαρ που έλαβαν φέτος υποψηφιότητες.

Το ΗΒΟ έχασε το “Succession” το οποίο ολοκληρώθηκε, ενώ άλλες δύο δημοφιλείς σειρές του το “The White Lotus” και το “The Last of Us” βρίσκονται σε στάδιο γυρισμάτων για την επόμενη σεζόν τους. Επομένως το βάρος για το ΗΒΟ πέφτει στο “True Detective: Night Country”, το οποίο ηγείται όλων των υποψηφιοτήτων για σειρές περιορισμένης διάρκειας ή ανθολογίας με 19 υποψηφιότητες, συμπεριλαμβανομένης μιας υποψηφιότητας καλύτερης ηθοποιού για την Τζόντι Φόστερ που υποδύεται μια αστυνομικό η οποία ερευνά μυστηριώδεις θανάτους στο σκοτάδι του χειμώνα της βόρειας Αλάσκας.

Το “True Detective: Night Country” αναμένεται να διεκδικήσει το Emmy καλύτερης περιορισμένης σειράς μαζί με το “Fargo”, το οποίο είχε 15 υποψηφιότητες και δίνει στο FX την ευκαιρία για ένα τριπλό στέμμα, αν τα φαβορί του κερδίσουν τις δραματικές και κωμικές σειρές, και το “Baby Reindeer”, του Νetflix. 

Open Image Modal
Η Jodie Foster μιλάει στη σκηνή του "True Detective: Night Country" FYC Screening & Panel Event στο Wolf Theatre της Τηλεοπτικής Ακαδημίας στο Saban Media Center στις 04 Ιουνίου 2024 στο Βόρειο Χόλιγουντ της Καλιφόρνια. (Φωτογραφία: Jeff Kravitz/FilmMagic για το HBO)
Jeff Kravitz via Getty Images

Η Φόστερ είναι μια ακόμη από τις/τους κατόχους βραβείων Όσκαρ που έλαβαν υποψηφιότητα για Emmy, μαζί με την επίσης πολυβραβευμένη με Όσκαρ Mέριλ Στριπ, για την καλύτερη ερμηνεία σε κωμωδία για την σειρά “Only Murders in the Building”, τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, υποψήφιο για δεύτερο ρόλο σε σειρά περιορισμένης διάρκειας, καθώς υποδύθηκε διάφορους χαρακτήρες στο “The Sympathizer”, και τον Γκάρι Ολντμαν, για καλύτερη ερμηνεία σε δραματική σειρά για το “Slow Horses”.

Το “Only Murders” του Hulu με ελάχιστες νίκες στο παρελθόν, ξεπέρασε τον εαυτό του φέτος με 21 υποψηφιότητες, λιγότερες μόνο από το “Shogun” και το “The Bear”. Οι πρωταγωνιστές Στιβ Μάρτιν και Mάρτιν Σορτ διεκδικούν το βραβείο για τον καλύτερο ηθοποιό, ενώ την παρθενική της υποψηφιότητα για Emmy ως ηθοποιός έλαβε η Σελένα Γκόμεζ.

Ο Τζον Χαμ οποίος είχε ένα Emmy από τις 16 προηγούμενες υποψηφιότητες του, οι περισσότερες από αυτές για το “Mad Men”, έλαβε φέτος δύο υποψηφιότητες, μία για ηθοποιό σε σειρά περιορισμένης διάρκειας ή ανθολογίας για το “Fargo” και μία για δευτεραγωνιστή σε δραματική σειρά για το “The Morning Show”. Η συμπρωταγωνίστριά του στο “Morning Show” Τζένιφερ Άνιστον θεωρείται από πολλούς το φαβορί για να κερδίσει το Emmy καλύτερης ηθοποιού σε δράμα, μαζί με το βραβείο της κωμικής ηθοποιού που έχει κερδίσει για τα ”Φιλαράκια”.

Τέλος ο τέσσερις φορές βραβευμένος με Emmy, Τόνυ Σαλούμπ έχει πιθανότητες να κερδίσει το πέμπτο του καθώς ενσαρκώνει ξανά τον πρώην ντετέκτιβ Αντριαν Μονκ στο “Mr. Monk’s Last Case”: A Monk Movie”.

Η 76η τελετή απονομής των βραβείων Emmy θα πραγματοποιηθεί στις 15 Σεπτεμβρίου και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το δίκτυο ABC.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-Reuters- Associated Press