Υπόθεση Άντριου Τέιτ: Νέα επιδρομή στο σπίτι του διαβόητου influencer στη Ρουμανία

Νέοι ισχυρισμοί σε βάρος του
Open Image Modal
Ο Άντριου Τέιτ
via Associated Press

Αστυνομικοί στη Ρουμανία πραγματοποίησαν νέα επιδρομή νωρίς την Τετάρτη στο σπίτι του διαβόητου influencer Άντριου Τέιτ, που πρόκειται να δικαστεί κατηγορούμενος για εμπορία ανθρώπων, βιασμό και σύσταση συμμορίας για τη σεξουαλική εκμετάλλευση γυναικών.

Η ρουμανική υπηρεσία για την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος, DIICOT, είπε ότι διερευνώνται τέσσερα σπίτια στο Βουκουρέστι και στο κοντινό Ίλφοβ στο πλαίσιο ερευνών για κατηγορίες περί εμπορίας ανθρώπων, εμπορίας ανηλίκων, σεξουαλικής επαφής με ανήλικο, ξέπλυμα χρημάτων κ.α.

Η Ματέα Πετρέσκου, εκπρόσωπος του Τέιτ, είπε πως «αν και οι κατηγορίες στο ένταλμα έρευνας δεν έχουν αποσαφηνιστεί ακόμα πλήρως, περιλαμβάνουν υποψίες περί εμπορίας ανθρώπων και ξεπλύματος χρημάτων». Δεκάδες αστυνομικοί έκαναν έρευνες στο μεγάλο ακίνητο του Τέιτ στο Βουκουρέστι.

Ο 37χρονος Άντριου Τέιτ και ο αδελφός του, Τρίσταν, 36 ετών, και οι δύο πρώην κικμπόξερ και με διπλή υπηκοότητα Βρετανίας- ΗΠΑ και influencers με εκατομμύρια followers στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συνελήφθησαν το 2022 κοντά στο Βουκουρέστι μαζί με δύο Ρουμάνες. Ρουμάνοι εισαγγελείς απήγγειλαν επίσημα κατηγορίες σε βάρος των τεσσάρων πέρυσι.

O Τέιτ, γνωστός για τις μισογυνικές απόψεις που εκφράζει online, έχει επανειλημμένα υποστηρίξει ότι οι εισαγγελείς δεν έχουν στοιχεία σε βάρος του και ότι υπάρχει πολιτική συνωμοσία με σκοπό τη «φίμωσή» του. Στο παρελθόν είχαν μπλοκαριστεί λογαριασμοί του σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης για μισογυνικές απόψεις και ρητορική μίσους.

Με πληροφορίες από Associated Press