Υπόθεση Novartis: Εκφοβισμό των δικαστών από την αντιπολίτευση καταγγέλλει ο Καλογήρου

«Το πολιτικό μπλοκ της Νέας Δημοκρατίας και του Κινήματος Αλλαγής επιτίθεται κατά της ανεξάρτητης δικαιοσύνης».
Open Image Modal
Eurokinissi

Για στοχοποίηση και εκφοβισμό των δικαστών από την πλευρά της αντιπολίτευσης στην υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας Novartis, κάνει λόγο σε αποψινή δήλωσή του ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου, με αφορμή τη διαβίβαση της σχετικής δικογραφίας σε εκείνον προκειμένου με τη σειρά του να τη διαβιβάσει στη Βουλή.

Ειδικότερα, ο κ. Καλογήρου αναφέρει ότι «το πολιτικό μπλοκ της Νέας Δημοκρατίας και του Κινήματος Αλλαγής επιτίθεται κατά της ανεξάρτητης δικαιοσύνης» και συνεχίζει:

«Υποκριτικά, τα δυο κόμματα της αντιπολίτευσης φαίνεται ότι επιφυλάσσουν στον εαυτό τους την ευχέρεια να παρεμβαίνουν στη δικαιοσύνη, επιχειρώντας να στοχοποιήσουν και να εκφοβίσουν τους δικαστές που στο πλαίσιο των καθηκόντων τους προβαίνουν σε δικονομικές ενέργειες, ενώ ταυτόχρονα προσπαθούν να εμφανιστούν ως θύματα, διαμαρτυρόμενα για δήθεν παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη από την πλευρά της κυβέρνησης».

Ακόμη, ο κ. Καλογήρου, σημειώνει: «Κάθε τοποθέτηση επάνω στα πολιτικά ζητήματα που αναδεικνύουν οι υποθέσεις των σκανδάλων που έλαβαν χώρα επί της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ είναι εύλογη και αναμενόμενη, όσο και αν ο τρόπος και το ύφος που επιλέγεται από μέρους τους χαρακτηρίζει ηθικά απαξιωμένους πολιτικούς σχηματισμούς, αποκομμένους από την κοινωνία. Σε σχέση με αυτό, ο ελληνικός λαός έχει ήδη γνώση περί του τι συνέβαινε στη χώρα και συνεπώς δεν μπορεί σήμερα να παραπλανηθεί από κανέναν. Είναι βέβαιο ότι ο ελληνικός λαός μπορεί να κρίνει και να βρίσκει την πολιτική διέξοδο στις ελπίδες του για την κάθαρση του πολιτικού συστήματος».

Τέλος, ο υπουργός Δικαιοσύνης υπογραμμίζει: «Τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν έχουν κανένα δικαίωμα να εμπλέκουν στην απεγνωσμένη προσπάθειά τους να διασωθούν από τις συνεχιζόμενες αποκαλύψεις ποινικών υποθέσεων (Novartis, θαλασσοδάνεια κ.ά.) τους θεσμούς της δικαιοσύνης, διασπείροντας ηθικούς πανικούς και προκαλώντας μια κατευθυνόμενη, γενικευμένη αίσθηση απαξίωσής τους τέτοια, που να καθίσταται επικίνδυνη για την ίδια τη δημοκρατία. Κάθε τέτοια στάση είναι αποκρουστική και αποδοκιμαστέα».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)