«Σε κανέναν άνθρωπο δεν γίνεται να πεθαίνει έτσι πρέπει να υπάρχει μια αιτία! Δεν πεθαίνουν έτσι άνθρωποι. Το παιδί με όσα είχα δει εγώ δεν γινόταν να πάθει ανακοπή» ήταν το ξέσπασμα κατά την τελευταία ακροαματική διαδικασία στη δίκη Πισπιρίγκου της παιδιάτρου από το Καραμανδάνειο νοσοκομείο που είχε εξετάσει την 9χρονη Τζωρτζίνα.
«Το έχουν δει το παιδί δυο παιδίατροι, νευρολόγος και άλλοι γιατροί, όλες οι εξετάσεις έγιναν ξανά και ξανά. Δεν γίνεται να πεθάνεις έτσι χωρίς να έχεις τίποτα! Δεν γίνεται! Δεν υπάρχει αυτό!» τόνισε, όπως έγραψε το dikastiko.gr.
Συνεχίζεται με καταθέσεις γιατρών και νοσηλευτών η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου, που έχει κατηγορηθεί για ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά της μεγαλύτερης κόρης της Τζωρτζίνας, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη και η δικαστική έρευνα για τα άλλα δύο παιδιά της Μαλένα και Ίριδα.
Στις προηγούμενες συνεδριάσεις του Δικαστηρίου, τρεις γιατροί και μία νοσηλεύτρια κατέθεσαν για την πρώτη ανακοπή της Τζωρτζίνας. Όλοι συμφώνησαν πως η κλινική εικόνα της δεν δικαιολογούσε αυτό που συνέβη. Όπως είπαν η μητέρα φαινόταν ψύχραιμη.
«Η μητέρα ήρθε και μας χτύπησε την πόρτα, δεν μας έδωσε την αίσθηση ότι κάτι επείγον συνέβαινε. Όταν ήρθε στο γραφείο των γιατρών μας είπε με ηρεμία ελάτε στο δωμάτιο γιατί χτυπάει το οξύμετρο» ανέφερε χαρακτηριστικά ειδικευόμενη γιατρός, που είχε εξετάζει την 9χρονη σημειώνοντας αρχικά ότι πρέπει να της δοθεί εξιτήριο.
“Ήμουν στην ομάδα των γιατρών που έκαναν επίσκεψη στο παιδί και καταλήξαμε ότι μπορεί να πάει στο σπίτι. Λίγο αργότερα ένας νοσηλευτής ανάφερε πως η μητέρα του είπε πως το παιδί είχε κάνει εμετό. Έμαθα ότι αποφασίστηκε να μείνει το παιδί μέσα για παρακολούθηση” κατέθεσε.
Το Σάββατο το πρωί το κοριτσάκι φαινόταν καλά και όπως ανάφερε ο παιδίατρος έγινε ένας υπέρηχος, ο οποίος δεν είχε ευρήματα. «Κάναμε τον υπέρηχο και δε βρέθηκε κάτι, παρά μόνο ένα μη ειδικό εύρημα που συναντώνται συχνά σε παιδιά που περνούν μια ιωσούλα με κοιλιακό άλγος. Το απόγευμα του Σαββάτου ήταν μια χαρά το παιδί, είχε φάει ελαφρά. Κατά τις 10 το βράδυ με ενημέρωσαν ότι το παιδί ενώ κοιμόταν, ξύπνησε και παρουσίασε κοιλιακό άλγος με τάση για εμετό και βήχα. Είχε πτώση οξυγόνου. Του έβαλαν οξυγόνο και ανέβηκε αμέσως στο 98%, της έκαναν ένα κύκλο με εισπνεόμενα και έφυγε και ο βήχας. Δώσαμε αντιβίωση γιατί σκέφτηκα ήταν κάποια εισρόφηση».