Υπόθεση Πισπιρίγκου: Παραπομπή σε δίκη ζητάει ο εισαγγελέας για τους θανάτους Ίριδας και Μαλένας

Προτείνει στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο να παραπεμφθεί για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.
|
Open Image Modal
Φωτογραφία αρχείου
Eurokinissi

Να παραπεμφθεί η Ρούλα Πισπιρίγκου σε δίκη για τους θανάτους των παιδιών της Μαλένας και Ίριδας πρότεινε ο εισαγγελέας προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο εισαγγελέας ζητά από το δικαστικό συμβούλιο να παραπέμψει για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση την 34χρονη για το θάνατο της 3,5 ετών Μαλένας και της 6 μηνών Ίριδας.

Με την ίδια πρόταση ο εισαγγελέας ζητά και την παράταση της προσωρινής κράτησης της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία είχε κριθεί προφυλακιστέα στα μέσα Ιανουαρίου,  με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, μετά από την πολύωρη και επεισοδιακή απολογία της.

Στη διάρκεια της απολογίας της ο Αλέξης Κούγιας συνήγορος της κατηγορούμενης είχε μάλιστα καταθέσει αίτημα εξαίρεσης της ανακρίτριας, το οποίο απορρίφθηκε από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές. Η κατηγορούμενη κατά την απολογία της αρνήθηκε τις κατηγορίες, όπως έχει κάνει από την πρώτη στιγμή, πλην όμως δεν κατάφερε να πείσει με τα όσα επικαλέστηκε.

Τι έλεγε το ιατροδικαστικό πόρισμα για Μαλένα- Ίριδα

Καθοριστικό για την άσκηση της δίωξης υπήρξε το πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακουκη – Καλόγρια, αλλά και το γεγονός ότι σε όλες τις πράξεις (4 συνολικά) για τις οποίες κατηγορείται η Ρούλα Πισπιρίγκου, ήταν εκείνη παρούσα.

Οι εισαγγελείς φέρονται να διέκριναν έναν συγκεκριμένο τρόπο δράσης, ενώ το γεγονός ότι η 33χρονη το έχει ξανακάνει, όπως στην περίπτωση της 9χρονης Τζωρτζίνας, δείχνει ένα modus operandi.

Στην περίπτωση της Μαλένας, οι γιατροί φαίνεται να περιγράφουν την εικόνα μιας μητέρας που φωνάζει αλλά το παιδί ήταν ήδη κρύο, με έναν από τους γιατρούς να καταθέτει χαρακτηριστικά για μια «εικόνα διακομιδής με ασθενοφόρο από απόσταση». Η Μαλένα περιγράφεται ως ένα παιδί κοινωνικό και πρόσχαρο, που είχε ξεπεράσει τη λευχαιμία και έφυγε από τη ζωή εντελώς ξαφνικά, χωρίς οι γιατροί να μπορούν να το αιτιολογήσουν, και πως είχε ελεγχθεί ιατρικά πριν ξεκινήσει τη χημειοθεραπεία.

Εγκληματική ενέργεια είδαν οι εισαγγελείς και στην περίπτωση θανάτου της Ίριδας Δασκαλάκη τόσο λόγω της ύπαρξης αίματος στο στόμα της, όσο και εξαιτίας της νεκρικής ακαμψίας που έχει επέλθει ήδη στο παιδί όταν κλήθηκε το ασθενοφόρο. Στη δικογραφία υπάρχουν περιστατικά που δεν δικαιολογούνται ιατρικά, ενώ οι συμπεριφορές και οι αντιδράσεις της μητέρας των παιδιών δεν εξηγούνται.