Το καλοκαίρι σημαίνει παγωτό κάθε μέρα - ή τουλάχιστον μέρα πάρα μέρα. Όλο τον χρόνο από παιδιά περιμέναμε να έρθει το καλοκαίρι για να απολαύσουμε το αγαπημένο μας επιδόρπιο.
Φέτος λέμε να δοκιμάσουμε το παγωτό μας με νέους τρόπους. Ας ξεχάσουμε για λίγο το κλασσικό χωνάκι και το κυπελλάκι.
Ακολουθούν επτά εναλλακτικοί τρόποι για να φάμε το παγωτό μας - ίσως μερικούς τους γνωρίζουμε ήδη.
1. Παγωτό μέσα σε τάκος
Τα τάκος είναι μια έξυπνη ιδέα για να φάμε το παγωτό μας και μπορούμε να τα φτιάξουμε και πολύ εύκολα. Απλά χρειάζεται να σοτάρουμε τις τορτίγιες με λίγο βούτυρο και να τις πασαλείψουμε με λίγη ζάχαρη και κανέλα. Έπειτα τις διπλώνουμε στη μέση για να πάρουν το σχήμα του τάκος. Αν θέλουμε μπορούμε να βουτήξουμε τις άκρες της τορτίγιας σε λιωμένη σοκολάτα. Πέρα από αυτά μπορούμε να γεμίσουμε το τάκος μας με ότι γεύση παγωτό θέλουμε, με όποιο σιρόπι μας αρέσει ακόμα και να βάλουμε κομματάκια σοκολάτας ή φρούτων. Όταν το φτιάξουμε το βάζουμε στην κατάψυξη για μισή ωρίτσα και είναι έτοιμο να το φάμε.
Πολλοί το πάνε και ένα βήμα παραπέρα χρησιμοποιώντας τα ψωμάκια από το χοτ ντογκ ή του τοστ ως βάση για το παγωτό. Μόνο από περιέργεια αξίζει να τα δοκιμάσουμε.
2. Πίτα ή τούρτα παγωτού
Ναι, όλοι έχουμε φάει τούρτα παγωτό. Πολύ απλά συνδυάζει δύο αγαπημένα μας γλυκά. Υπάρχουν πολλές συνταγές που θα μπορούσαμε να φτιάξουμε τη δική μας τούρτα παγωτού στο σπίτι. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν.
3. Καπ κέικ με παγωτό
Ενας ακόμα ονειρικός συνδυασμός είναι τα καπ κέικς με το παγωτό. Για να τα φτιάξουμε θα πρέπει να έχουμε κάνει πρώτα τη βάση των καπ κέικ με όποια γεύση θέλουμε. Την επόμενη μέρα κόβουμε την κορυφή του καπ κέικ και προσπαθούμε να κάνουμε ένα άνοιγμα για να βάλουμε το παγωτό μας. Ότι περισσεύει προφανώς μπορούμε να το φάμε. Αφού γεμίσουμε το καπ κέικ με το παγωτό βάζουμε πάλι το κομμάτι που κόψαμε στην κορυφή και αφήνουμε την υπέροχη δημιουργία μας για μια ολόκληρη νύχτα στην κατάψυξη. Μπορεί να είναι μεγάλη η διαδικασία παρασκευής, αλλά αξίζει κάθε μπουκιά. Όταν το βγάλουμε από την κατάψυξη μπορούμε να το στολίσουμε με λίγη κρέμα και σιρόπι.
4. Τηγανισμένο παγωτό
Και όμως δεν κάνουμε πλάκα. Το τηγανισμένο παγωτό εμφανίζεται σε πολλές διεθνείς κουζίνες. Για να το φτιάξουμε χρειάζεται να βάλουμε μερικές μπάλες παγωτού πάνω σε ένα ταψί και τα αφήσουμε για μια ώρα στην κατάψυξη. Παράλληλα, θα φτιάξουμε μια μίξη από τρίμματα από δημητριακά και κανέλα. Καλύπτουμε τις μπάλες παγωτού με τα δημητριακά και τις αφήνουμε για όλο το βράδυ στην κατάψυξη μέσα σε μια σακούλα. Όταν θα πρέπει να τις τηγανίσουμε θα πρέπει να ζεστάνουμε το λάδι μέχρι τους 190°C. Τηγανίζουμε μία - μία τις μπάλες παγωτού για οκτώ με δέκα λεπτά. Σερβίρουμε αμέσως σε παγωμένα πιάτα.
5. Σάντουιτς με παγωτό
Το σάντουιτς παγωτού δεν μας είναι άγνωστο. Όμως, αντί να αγοράζουμε συνέχεια έτοιμα από τα σουπερμάρκετ ίσως φέτος δοκιμάσουμε να φτιάξουμε μόνοι μας στο σπίτι. Να χρησιμοποιήσουμε όποιο μπισκότο μας αρέσει και όποια γεύση μας αρέσει. Όπως και να έχει το αποτέλεσμα θα είναι πολύ απολαυστικό.
6. Τρούφες παγωτού
Για να φτιάξουμε τις τρούφες παγωτού θα χρειαστούμε ένα ταψί, μια λαδόκολλα και τουλάχιστον τρεις γεύσεις παγωτού. Όπως και στο τηγανισμένο παγωτό, φτιάχνουμε τις μπάλες παγωτού και τις βάζουμε στο ψυγείο για όλο το βράδυ. Την επόμενη μέρα ετοιμάζουμε τη γαρνιτούρα. Βάζουμε αμύγδαλα ή φλούδες καρύδας σε διαφορετικά μπολ – μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ότι γαρνιτούρα θέλουμε. Λιώνουμε τη σοκολάτα της αρεσκείας μας και την αφήνουμε λιγάκι να κρυώσει. Παίρνουμε τις μπάλες παγωτού τις βουτάμε στην λιωμένη σοκολάτα και μετά στο μπολ με τη γαρνιτούρα. Τις αφήνουμε να παγώσουν στην κατάψυξη- μπορούμε να τις κρατήσουμε μέχρι και τρεις μέρες. Έπειτα, μπορούμε να τις απολαύσουμε.
7. Ξυλάκια παγωτού
Μετά το χωνάκι και το κυπελάκι έρχεται το ξυλάκι με παγωτό. Στο σπίτι σίγουρα όλοι μας φτιάχναμε γρανίτες από χυμούς απλά με ένα ξυλάκι και ένα κύπελλο. Μήπως ήρθε η ώρα να το πάμε ένα βήμα παραπέρα;
Μια συνταγή για παγωτό με ξυλάκι προτείνει να κάνουμε μια μίξη με τρίμματα από μπισκότα, κομματάκια σοκολάτας, και μπισκότα από φυστικοβούτυρο. Σε μικρά χάρτινα κυπελλάκια βάζουμε μια κουταλιά από τη μίξη μας. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το παγωτό της αρεσκείας μας – κατά προτίμηση βανίλια – με την υπόλοιπη μίξη και τη βάζουμε ομοιόμορφα στα χάρτινα κυπελλάκια. Πριν τα βάλουμε στην κατάψυξη για να παγώσουν όλα μαζί, βάζουμε στο κέντρο ένα ξυλάκι. Όταν έχουν παγώσει βγάζουμε το χάρτινο κυπελλάκι και απολαμβάνουμε το παγωτό μας. Βέβαια αν έχουμε ειδικές θήκες για γρανίτα ή παγωτό ακόμα καλύτερα.
ΠΗΓΗ: Mental Floss