Ήξερε μόνο το μικρό της όνομα. Για να ξαναβρεί τη νεαρή γυναίκα που είχε γνωρίσει το προηγούμενο βράδυ, ένας Καναδός φοιτητής έστειλε ένα μήνυμα και στις 246 Νικόλ του Πανεπιστημίου του Κάλγκαρι. Και εκείνες κατέληξαν να γίνουν φίλες.
«Πλέον έχουμε ένα δίκτυο από Νικόλ», αφηγήθηκε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Νικόλ Μαναόγκ, φοιτήτρια στο τμήμα Επικοινωνίας.
Ο Κάρλος Ζετίνα, φοιτητής στο ίδιο πανεπιστήμιο στην Αλμπέρτα, γνώρισε τη Νικόλ Τούτενελ το απόγευμα της 8ης Σεπτεμβρίου. Καθώς δεν γνώριζε το επώνυμό της, έστειλε ένα e-mail σε όλες τις Νικόλ, με τον τίτλο «Σε συνάντησα χθες το βράδυ και μου έδωσες λάθος τηλέφωνο».
Για κακή του τύχη, η Τούτενελ είναι Ολλανδή και βρίσκεται στον Καναδά στο πλαίσιο ενός προγράμματος ανταλλαγής. Για τον λόγο αυτό, δεν διαθέτει e-mail του Πανεπιστημίου του Κάλγκαρι. Οι άλλες Νικόλ όμως άρχισαν σχεδόν αμέσως να ανταλλάζουν μεταξύ τους εκατοντάδες μηνύματα. Κι αφού συνέχισαν την κουβέντα μεταξύ τους στα social media, χωρίς τον Κάρλος, αποφάσισαν τελικά να συναντηθούν.
«Δημιουργήσαμε μια σελίδα στο Facebook για όλες μας (τις Νικόλ) και μιλούσαμε. Είναι ωραίο που η τεχνολογία μας επέτρεψε να γνωριστούμε», είπε η Νικόλ Ρατγκέμπερ, φοιτήτρια στο τμήμα Θεατρικών Σπουδών.
Ήδη από το μεσημέρι της επόμενης ημέρας, πολλές Νικόλ συναντήθηκαν σε ένα μπαρ κοντά στο πανεπιστήμιο, στη συνοικία Κένσινγκτον του Κάλγκαρι. Παρούσες, όχι μόνο φοιτήτριες, αλλά και καθηγήτριες και υπάλληλοι του πανεπιστημίου. «Όταν έστειλε το μήνυμα ο Κάρλος, δεν έκανε καμία διάκριση, επομένως το έλαβαν όλες», εξήγησε η Νικόλ Ντιγκρέ, μια από τις φοιτήτριες που δημιούργησαν τη σελίδα «Η χθεσινοβραδινή Νικόλ».
Η «πραγματική Νικόλ», όπως την αποκαλούν πλέον, πληροφορήθηκε τελικά τι συνέβαινε από μια φίλη της, το βράδυ της Παρασκευής. Επικοινώνησε με τον Κάρλος και κανόνισαν να πιουν έναν καφέ μαζί αυτήν την εβδομάδα. Οι υπόλοιπες 246 Νικόλ δεν προσκλήθηκαν...