Εθνική Ελλάδας: Πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο μπάσκετ με υπογραφή Γιάννη Αντετοκούνμπο

Καθαρή νίκη επί της Κροατίας με τελικό σκορ 80-69 - Βίντεο: Οι 5 "βόμβες" του Γιώργου Παπαγιάννη.
|
Open Image Modal
ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ 2024 / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΕΛΛΑΔΑ - ΚΡΟΑΤΙΑ (KLODIAN LATO / EUROKINISSI)
Eurokinissi Sports
Open Image Modal
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο προετοιμάζεται για τον τελικό του προκριματικού μπάσκετ της FIBA των Ολυμπιακών Αγώνων με την Κροατία, στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, στον Πειραιά, την Κυριακή 7 Ιουλίου 2024. (AP Photo/Petros Giannakouris)
via Associated Press

 

Με μεγάλο πρωταγωνιστή και ”μαγνήτη” για την κερκίδα τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και από κοντά τους Γιώργο Παπαγιάννη με 5/8(!) τρίποντα και Νικ Καλάθη, η Εθνική μπάσκετ έγραψε ιστορία, κερδίζοντας για τέταρτη φορά την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η ”αρμάδα” του Βασίλη Σπανούλη κέρδισε καθαρά και με άνετες διαφορές τους δύο τελευταίους κρίσιμους αγώνες του προ-ολυμπιακού τουρνουά μπάσκετ στο ΣΕΦ, με αντιπάλους την Σλοβενία και την Κροατία, δείχνοντας ότι διαθέτει μεγάλη ποιότητα και ”βάθος” στον πάγκο, σε συνδυασμό με ψύχραιμο κοουτσάρισμα.

Με αυτά τα δεδομένα, όχι μόνο ετοιμάζει αποσκευές για το Παρίσι, αλλά ταξιδεύει και με φιλοδοξίες για μία νέα διάκριση.

Τα δεκάλεπτα: 22-22, 39-45, 53-66, 69-80.

Open Image Modal
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, αριστερά, προσπαθεί να σκοράρει εναντίον της Κροατίας κατά τη διάρκεια του τελικού μπάσκετ των Ολυμπιακών Προκριματικών της FIBA, στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, στον Πειραιά της Αθήνας, Κυριακή 7 Ιουλίου 2024. (AP Photo/Petros Giannakouris)
via Associated Press

 

Σπανούλης: Η Εθνική μας ενώνει

″Η ομάδα μας ενώνει, όλους τους Ελληνες. Δεν είναι σύλλογος. Πρέπει να είναι περήφανοι όσοι αγωνίζονται, είμαστε πολύ περήφανοι άνθρωποι εμείς οι Έλληνες”, ήταν το πρώτο μήνυμα που έστειλε ο ομοσπονδιακός προπονητής Βασίλης Σπανούλης στις δηλώσεις του.

″Παίξαμε δύο τελικούς και τους κερδίσαμε με Σλοβενία και Κροατία...Δεν έχει σημασία αν βγήκε σήμερα και όχι προχθές πρώτος σκόρερ ο Γιάννης. Είναι εξαιρετικός άνθρωπος και πολύ ταπεινός. Ξέρει ότι δεν είναι αυτό το θέμα”, ανέφερε σχολιάζοντας τον ρόλο του Αντετοκούνμπο ως ηγέτη της Εθνικής.

″Να χαρούμε τώρα την πρόκριση. Είναι ευκαιρία να ξεκουραστούν τα παιδιά. Να σεβόμαστε τον παίκτη-άνθρωπο. Αυτοί οι 12 και ορισμένοι ακόμα, ίσως δύο -  ίσως και περισσότεροι που θα προστεθούν στο ρόστερ για το Παρίσι”, είπε ο Βασίλης Σπανούλης.

Open Image Modal
Οι Έλληνες παίκτες αντιδρούν κατά τη διάρκεια του τελικού μπάσκετ των Προκριματικών Ολυμπιακών Αγώνων της FIBA με την Κροατία, στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, στον Πειραιά, την Κυριακή 7 Ιουλίου 2024. (AP Photo/Petros Giannakouris)
via Associated Press
Open Image Modal
Ο Έλληνας Νικ Καλάθης προσπαθεί να σκοράρει εναντίον της Κροατίας κατά τη διάρκεια του τελικού μπάσκετ των Ολυμπιακών Προκριματικών της FIBA, στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, στον Πειραιά της Αθήνας, Κυριακή 7 Ιουλίου 2024. (AP Photo/Petros Giannakouris)
via Associated Press
Open Image Modal
Ο Έλληνας Γιάννης Αντετοκούνμπο προετοιμάζεται για τον τελικό του προκριματικού μπάσκετ της FIBA των Ολυμπιακών Αγώνων με την Κροατία, στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, στον Πειραιά, την Κυριακή 7 Ιουλίου 2024. (AP Photo/Petros Giannakouris)
via Associated Press