ΗΠΑ: Τον απήγαγαν το 1951 σε ηλικία 6 ετών - Βρέθηκε ζωντανός 7 δεκαετίες μετά

Χάρη στη βοήθεια ενός διαδικτυακού τεστ προγόνων, παλαιών φωτογραφιών και αποκομμάτων εφημερίδων.
Open Image Modal
Anastasiia Sienotova via Getty Images

Ένας άνδρας που έπεσε θύμα απαγωγής όταν ήταν έξι ετών ενώ έπαιζε σε ένα πάρκο της Καλιφόρνια το 1951 εντοπίστηκε περισσότερο από επτά δεκαετίες αργότερα, χάρη στη βοήθεια ενός διαδικτυακού τεστ προγόνων, παλαιών φωτογραφιών και αποκομμάτων εφημερίδων.

Η ομάδα Bay Area News Group ανέφερε την Παρασκευή (20/10) ότι η ανιψιά του θύματος της απαγωγής, Luis Armando Albino, η οποία ζει στο Oakland, εντόπισε με τη βοήθεια της αστυνομίας, του FBI και του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης τον θείο της, που ζούσε στην Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ.

Ο Albino, πατέρας και παππούς, είναι συνταξιούχος πυροσβέστης και βετεράνος του Σώματος Πεζοναυτών που υπηρέτησε στο Βιετνάμ, σύμφωνα με την ανιψιά του, την 63χρονη Alida Alequin. Βρήκε τον Albino και τον επανένωσε με την οικογένειά του στην Καλιφόρνια τον Ιούνιο.

Στις 21 Φεβρουαρίου 1951, μια γυναίκα παρέσυρε τον εξάχρονο Albino από το πάρκο στο δυτικό Oakland, όπου έπαιζε με τον μεγαλύτερο αδελφό του, και του υποσχέθηκε στα ισπανικά ότι θα του αγόραζε καραμέλες.

Αντ′ αυτού, η γυναίκα απήγαγε το αγόρι που είχε γεννηθεί στο Πουέρτο Ρίκο και το μετέφερε στην Ανατολική Ακτή, όπου κατέληξε σε ένα ζευγάρι που το μεγάλωσε σαν να ήταν δικός τους γιος, ανέφερε το ειδησεογραφικό δίκτυο.

Για περισσότερα από 70 χρόνια, ο Albino παρέμενε αγνοούμενος, αλλά ήταν πάντα στις καρδιές της οικογένειάς του και η φωτογραφία του κρεμόταν στα σπίτια των συγγενών, δήλωσε η ανιψιά του. Η μητέρα του πέθανε το 2005, αλλά δεν έχασε ποτέ την ελπίδα ότι ο γιος της ήταν ζωντανός.

Η αστυνομία του Oakland αναγνώρισε ότι οι προσπάθειες της Alequin «έπαιξαν αναπόσπαστο ρόλο στην ανεύρεση του θείου της» και ότι «το αποτέλεσμα αυτής της ιστορίας είναι αυτό για το οποίο αγωνιζόμαστε».

Σε συνέντευξή της στο ειδησεογραφικό συγκρότημα, είπε ότι ο θείος της «με αγκάλιασε και μου είπε «ευχαριστώ που με βρήκες» και μου έδωσε ένα φιλί στο μάγουλο».

Δημοσιεύματα της Oakland Tribune από την εποχή εκείνη ανέφεραν ότι η αστυνομία, στρατιώτες τοπικής βάσης, η ακτοφυλακή και άλλοι υπάλληλοι της πόλης συμμετείχαν σε μια τεράστια έρευνα για το αγνοούμενο αγόρι.

Ο κόλπος του Σαν Φρανσίσκο και άλλες υδάτινες οδοί ερευνήθηκαν επίσης, σύμφωνα με τα άρθρα.

Ο αδελφός του, Roger Albino, ανακρίθηκε αρκετές φορές από τους ερευνητές, αλλά επέμεινε στην ιστορία του για μια γυναίκα με μπαντάνα στο κεφάλι που πήρε τον αδελφό του.

Η πρώτη ιδέα ότι ο θείος της μπορεί να είναι ακόμα ζωντανός ήρθε το 2020, όταν, «έτσι για πλάκα», όπως είπε η Alequin, έκανε ένα διαδικτυακό τεστ DNA.

Έδειξε 22% ταύτιση με έναν άνδρα που τελικά αποδείχθηκε ότι ήταν ο θείος της. Μια περαιτέρω αναζήτηση εκείνη την εποχή περαιτέρω στοιχεία.

Στις αρχές του τρέχοντος έτους, η ίδια και οι κόρες της άρχισαν να ψάχνουν ξανά.

Σε μια επίσκεψη στη δημόσια βιβλιοθήκη του Oakland κοίταξε σε μικροφίλμ άρθρα της Tribune, μεταξύ των οποίων και ένα που είχε φωτογραφία του Luis  και του Roger, το οποίο την έπεισε ότι βρισκόταν στο σωστό δρόμο. Την ίδια μέρα πήγε στην αστυνομία του Oakland.

Οι ερευνητές συμφώνησαν τελικά ότι το νέο στοιχείο ήταν ουσιαστικό και η υπόθεση εξαφάνισης άνοιξε εκ νέου, αναφέρει ο Guardian.

Ο Luis εντοπίστηκε στην Ανατολική Ακτή και έδωσε δείγμα DNA, όπως και η αδελφή του, η μητέρα της Alequin. Στις 20 Ιουνίου, οι ερευνητές πήγαν στο σπίτι της μητέρας της και είπαν και στις δύο ότι ο θείος της είχε βρεθεί.

«Δεν αρχίσαμε να κλαίμε παρά μόνο όταν έφυγαν οι ερευνητές», δήλωσε η Alequin. «Άρπαξα τα χέρια της μητέρας μου και της είπα: Τον βρήκαμε. Ήμουν εκστασιασμένη».

Στις 24 Ιουνίου, με τη βοήθεια του FBI, ο Luis  ήρθε στο Oakland με μέλη της οικογένειάς του και συναντήθηκε με την Alequin, τη μητέρα της και άλλους συγγενείς. Την επόμενη μέρα η Alequin οδήγησε τη μητέρα της και τον νεοαποκτηθέντα θείο της στο σπίτι του Roger  στην κομητεία Stanislaus της Καλιφόρνια.

 

 

«Άρπαξαν ο ένας τον άλλον και αγκαλιάστηκαν πολύ σφιχτά και για πολύ ώρα. Κάθισαν κάτω και απλώς μίλησαν», είπε, συζητώντας για την ημέρα της απαγωγής, τη στρατιωτική τους θητεία και άλλα.

Ο Luis γύρισε στην Ανατολική Ακτή, αλλά επέστρεψε ξανά τον Ιούλιο για μια επίσκεψη τριών εβδομάδων. Ήταν η τελευταία φορά που είδε τον Roger, ο οποίος πέθανε τον Αύγουστο.

Η Alequin δήλωσε ότι ο θείος της δεν ήθελε να μιλήσει στα μέσα ενημέρωσης.

«Ήμουν πάντα αποφασισμένη να τον βρω και ποιος ξέρει, με την ιστορία μου εκεί έξω, θα μπορούσε να βοηθήσει άλλες οικογένειες που περνούν το ίδιο πράγμα», δήλωσε. «Θα έλεγα: μην το βάζετε κάτω».