Έξοδος λόγω τριημέρου: Αυξημένη κίνηση στις εθνικές οδούς-Κανονικά τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια

Σύμμαχος των εκδρομέων ο καιρός. Επί ποδός η τροχαία, εντατικοί έλεγχοι και αυξημένα μέρα στα σημεία εξόδου της Αττικής. Μέτρα και σε λιμάνια, αεροδρόμιο, σταθμούς τρένων και ΚΤΕΛ.
Open Image Modal
Λιμάνι του Πειραιά (φωτογραφία αρχείου)
George Pachantouris via Getty Images

Μεγάλη έξοδος των παροικούντων στην Αττική για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου, με τον καιρό όπως φαίνεται να είναι σύμμαχος των εκδρομέων. 

Τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια εκτελούνται κανονικά μετά την αναστολή της απεργίας που είχε προκηρύξει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία ενώ αυξημένη είναι η κίνηση στις εξόδους των εθνικών οδών.

Η Τροχαία είναι επί ποδός,  οι έλεγχοι είναι εντατικοί, ενώ σε ισχύ είναι και η απαγόρευση κυκλοφορίας μεγάλων φορτηγών, στις εξόδους των εθνικών οδών.

Τα βασικά σημεία του σχεδιασμού της Τροχαίας περιλαμβάνουν για τη διάρκεια του τριημέρου αστυνόμευση του οδικού δικτύου κατά τομείς, βάσει των ιδιαίτερων κυκλοφοριακών συνθηκών κάθε περιοχής.

Αυξημένα μέτρα της Τροχαίας και στις εισόδους και τις εξόδους των μεγάλων αστικών κέντρων, όπου και όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών, όπως σε αεροδρόμια, λιμάνια και σταθμούς.

 

Υπάρχει και ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους σε βασικές διασταυρώσεις για την αποφυγή της κυκλοφοριακής συμφόρησης, ενώ  διεξάγονται έλεγχοι μέθης και παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα και χρήση κινητών τηλεφώνων.

Κατά την εορταστική περίοδο, θα ισχύουν και απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών άνω των 3,5 τόνων, ενώ οι αρχές συνιστούν στους πολίτες πριν ταξιδέψουν να κάνουν τεχνικό έλεγχο στο όχημά τους και να ενημερώνονται για την κατάσταση του οδικού δικτύου και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την οδήγηση.