Εξωφρενικό τουρκικό παραλήρημα στη φιλοκυβερνητική Daily Sabah: Η Ελλάδα είναι επιθετική και υποτελής στη Γερμανία, ενώ εμείς τη λατρεύουμε

Σύμφωνα με τη Daily Sabah, οι Τούρκοι βλέπουν την Ελλάδα ως μια «αξιολάτρευτη χώρα».
Open Image Modal
Murad Sezer / Reuters

«Ανεξαρτητοποίηση της Ελλάδας από τη Γερμανία» ζητά η τουρκική φιλοκυβερνητική Daily Sabah σε παραληρηματικό εκδοτικό σημείωμα (κύριο άρθρο), προειδοποιώντας πως, αν το κάνει, θα «αποφύγει πιο σοβαρά προβλήματα»- λίγο μετά την κήρυξη πρόωρων εκλογών στη γείτονα από τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και στον απόηχο του πρόσφατου «χαστουκιού» στην Άγκυρα από την Κομισιόν ως προς τις ενταξιακές διαδικασίες- και φυσικά ενώ η τουρκική πλευρά συνεχίζει να κωλυσιεργεί προκλητικά ως προς το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που συνελήφθησαν στον Έβρο, επειδή, σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς της Τουρκίας, είχαν περάσει σε τουρκικό έδαφος. 

Στο άρθρο γίνεται αναφορά για τις πρόσφατες εντάσεις, οι οποίες, όπως ισχυρίζεται το φιλοκυβερνητικό τουρκικό μέσο ενημέρωσης, «πλήττουν τα ελληνικά συμφέροντα και αντικατοπτρίζουν τον υποβιβασμό της χώρας σε υποχείριο της Γερμανίας».

«Δεν υπάρχει λογική εξήγηση για την επιθετικότητα της Ελλάδας απέναντι στην Τουρκία. Πρώτα από όλα, οι δύο χώρες δεν είναι στην ίδια κατηγορία. Η Τουρκία είναι μια μεγάλη οικονομική δύναμη με 80 εκατομμύρια πολίτες. Η Ελλάδα, από πλευράς της, κλυδωνίζεται ακόμα από πολιτική και οικονομική αστάθεια. Αν οδηγήσεις ένα μικρό αυτοκίνητο σε έναν τσιμεντένιο τοίχο, θα ήταν παράλογο να σκεφτείς πως ο τοίχος, αντί για το αυτοκίνητο, θα υποστεί τις συνέπειες», συνεχίζει το άρθρο, με χαρακτηριστικά αλαζονικούς τόνους (παραβλέποντας πολύ βολικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει εντός και εκτός η προφανώς «σταθερή», πάντοτε κατά το φιλοκυβερνητικό τουρκικό μέσο ενημέρωσης, Τουρκία του Ερντογάν).

«Κατανοούμε ότι η ελληνική κυβέρνηση πιστεύει ότι υποδαυλίζοντας τον εθνικιστικό πυρετό θα αποσπάσει την προσοχή του κοινού από τα προβλήματά της. Την ίδια στιγμή, φαίνονται να πιστεύουν ότι θα διατηρήσουν την εύνοια της Γερμανίας ανταγωνιζόμενοι την Τουρκία».

Και το άρθρο συνεχίζει: «Το γεγονός πως η Αθήνα είναι πρόθυμη να παραβλέπει τα συμφέροντά της...απλά για να ευχαριστεί τη γερμανική κυβέρνηση, δείχνει πως η Ελλάδα δεν είναι ανεξάρτητη χώρα. Αν και οι Έλληνες πατριώτες αρέσκονται να καυχιούνται για τον πόλεμο της ανεξαρτησίας τους ενάντια στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, η αλήθεια είναι ότι η Ελλάδα είναι υποτελής χώρα».

Συνεχίζοντας, το παραλήρημα αλλάζει τόνο, υιοθετώντας «συμφιλιωτική» στάση: «Οποιοσδήποτε γνωρίζει έστω και ελάχιστα την ιστορία των εντάσεων μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας θα ήξερε ότι δεν υπήρξε ποτέ σοβαρό πρόβλημα μεταξύ του τουρκικού και του ελληνικού λαού. Οι Τούρκοι δεν θέλουν τίποτα πέρα από ευτυχία, οικονομική ευημερία και ασφάλεια για τους γείτονές τους. Είναι ώρα ο ελληνικός λαός να θελήσει το ίδιο για τον εαυτό του».

Σύμφωνα με τη Daily Sabah, οι Τούρκοι βλέπουν την Ελλάδα ως μια «αξιολάτρευτη χώρα».

«Η επιχειρηματική κοινότητα της Τουρκίας έχει θετική άποψη για την Ελλάδα, η οικονομία της οποίας αντιμετωπίζει σοβαρές προκλήσεις σήμερα. Οι Έλληνες θα έπρεπε να βοηθήσουν τους εαυτούς τους αξιοποιώντας τη συμπάθεια της Τουρκίας και προσελκύοντας επενδυτές. Η εισροή Τούρκων τουριστών στην Ελλάδα από μόνη της δημιουργεί χιλιάδες θέσεις εργασίας στην Ελλάδα και παράγει μεγάλα έσοδα».

Και φυσικά, όπως είναι αναμενόμενο, ακολουθεί ο απειλητικός υπαινιγμός/ χαρακτηριστική τουρκική απειλή: «Ήδη αντιμετωπίζοντας πολιτική και οικονομική σταθερότητα, το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται τώρα η Ελλάδα είναι να πρέπει να αντιμετωπίσει νέες προκλήσεις. Από αυτή την έννοια, καλούμε την Ελλάδα να προστατέψει τα συμφέροντα των ανθρώπων της αντί να λειτουργεί ως υποχείριο άλλων κυβερνήσεων. Οι Έλληνες πατριώτες πρέπει να αντισταθούν στις προσπάθειες τρίτων χωρών να βάλουν την Αθήνα να κάνει τη βρώμικη δουλειά τους. Ο άμεσος στόχος όλων των Ελλήνων πατριωτών πρέπει να είναι να διασφαλίσουν πως η χώρα τους θα απελευθερωθεί από τον ζυγό του γερμανικού οικονομικού ιμπεριαλισμού. Οι Έλληνες πρέπει να αντισταθούν στις προσπάθειες της Γερμανίας να υποδουλώσει την οικονομία τους. Αυτές είναι προσπάθειες να αποσπαστεί η προσοχή από τον οικονομικό ιμπεριαλισμό, υποδαυλίζοντας εντάσεις μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας. Οι Έλληνες πρέπει να αρχίσουν να ασχολούνται με τα πραγματικά ζητήματα».