Οι ανακριτές του διπλού φόνου στον Στρόβολο, στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης εξετάζουν το ενδεχόμενο οι ύποπτοι να σχετίζονται και με άλλα εγκλήματα που παραμένουν ανεξιχνίαστα, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Πολίτης.
Πρόκειται για μία πρακτική που εφαρμόζεται σε όλες τις περιπτώσεις τέτοιου είδους εγκλημάτων. Στο πλαίσιο αυτό συγκρίνουν στοιχεία που συγκεντρώνονται, ώστε να διαπιστωθεί αν έχουν σχέση με ανοικτές υποθέσεις. Αυτό που θα πρέπει να τονιστεί, είναι ότι ο φάκελος όλων των σοβαρών εγκλημάτων παραμένει ανοικτός μέχρι να εξιχνιαστούν.
Στην παρούσα υπόθεση, η φύση του εγκλήματος, με τη χρήση μαχαιριού και τα πολλαπλά τραύματα στα θύματα, με στόχο τη ληστεία, έχει κάποια κοινά στοιχεία με την άγρια δολοφονία του 77χρονου κρεοπώλη Γεώργιου Σταύρου στις 18 Ιουνίου 2013 στην Αγλαντζιά. Η υπόθεση εκείνη δεν εξιχνιάστηκε και ο φάκελος παραμένει ανοικτός για πέντε χρόνια.
Ο 77χρονος είχε δεχθεί 25 μαχαιριές μέσα στο ψυγείο του κρεοπωλείου και εκ πρώτης όψεως δεν φάνηκε να υπάρχουν στοιχεία που να δημιουργούν υποψίες για ληστεία καθώς βρέθηκαν χρήματα στην τσέπη του θύματος. Ωστόσο, δεν είχε εντοπιστεί το πορτοφόλι του θύματος. Και σε εκείνη την περίπτωση ο τρόπος που διαπράχθηκε ο φόνος δημιούργησε την εντύπωση ότι επρόκειτο για έγκλημα μίσους λόγω των πολλαπλών τραυμάτων.
Ένα ακόμα στοιχείο που προσομοιάζει με τον διπλό φόνο είναι ότι οι δράστες ή ο δράστης είχαν προλάβει να εξαφανίσουν τεκμήρια καθαρίζοντας τον χώρο. Επίσης, οι αρχικές υποψίες αφορούσαν πρόσωπα τα οποία αποδείχθηκε πως δεν είχαν καμία σχέση.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η αστυνομία, αν και καθηκόντως ελέγχει παλαιότερες υποθέσεις, δεν έχει διαπιστώσει κάποιο επιστημονικό στοιχείο που να συνδέει με επιστημονική μαρτυρία τα δύο εγκλήματα.
Όπως ανέφερε στον «Π» έγκυρη πηγή, το γεγονός ότι ο φόνος του 77χρονου διεπράχθη στην Αγλαντζιά, στην οποία διέμεναν κάποιοι εκ των υπόπτων του διπλού φόνου, κινητοποίησε τους ανακριτές να «ξεσκονίσουν» και πάλι τον φάκελο της υπόθεσης, ώστε να εξαντλήσουν κάθε πιθανότητα να προκύψουν νέα στοιχεία.
Επίσης, η χρονική απόσταση από ένα έγκλημα, ανέφερε η ίδια πηγή, δημιουργεί αρκετές φορές και μια άλλη οπτική, που ίσως βοηθήσει στην εξιχνίαση.
Πηγή: Πολίτης