Εγραψε ιστορία σε ηλικία 23 ετών: Βρετανίδα ανέβηκε και στα 14 ψηλότερα βουνά του πλανήτη (Εικόνες)

Η Βρετανίδα εκπλήρωσε ένα παιδικό όνειρο, κατέκτησε τις κορυφές από τα 14 ψηλότερα βουνά του πλανήτη και έγινε η νεότερη σε ηλικία αθλήτρια που καταφέρνει κάτι τέτοιο.
Open Image Modal
Η 23χρονη Βρετανίδα που κατέκτησε τις κορυφές από τα 14 ψηλότερα βουνά του κόσμου.
Instagram/adri.brownlee

Το παιδικό όνειρο μιας 23χρονης γυναίκας από την Βρετανία ήταν να καταφέρει να σκαρφαλώσει στις κορυφές των ψηλότερων βουνών του πλανήτη. Η 23χρονη Adriana Brownlee τα κατάφερε και με το παραπάνω, βιώνοντας μοναδικές στιγμές, μετά και το τελευταίο της επίτευγμα.

«Ξεκίνησα να κλαίω, ήταν η πιο απίστευτη στιγμή. Έκλαιγα συνέχεια όταν θυμήθηκα ότι ανέβηκα συνολικά 148.000 μέτρα, γράφοντας έτσι ιστορία», ανέφερε.

Η Adriana ολοκλήρωσε την αποστολή της στις 9 Οκτωβρίου ανεβαίνοντας το όρος Shishapangma στο Θιβέτ, ύψους 8.027 μέτρων.

Το 2021 σε ηλικία 20 ετών, η Adriana ανέβηκε το Έβερεστ, ενώ οι περιπέτειες συνεχίστηκαν τα επόμενα χρόνια, καθώς ήθελε να ανέβει όλα τα ψηλά βουνά του πλανήτη, από 8.000 μέτρα και πάνω.

Μάλιστα, η Adriana έγινε η νεότερη γυναίκα στον κόσμο που ανέβηκε στην κορυφή του δεύτερου ψηλότερου βουνού στον πλανήτη μετά το Έβερεστ (Κ2) και η νεότερη που έφτασε στην κορυφή του Gasherbrum 1, χωρίς συμπληρωματικό οξυγόνο.

«Ήταν πολύ δύσκολο...κάθε βήμα ήταν εξουθενωτικό...Ήθελα να βγάλω ότι είχα φάει σε όλη την διαδρομή», είπε.

Στον κόσμο υπάρχουν μόλις 14 βουνά που ξεπερνούν τα 8.000 μέτρα σε υψόμετρο και όλα βρίσκονται στα Ιμαλάϊα και στις οροσειρές Karakoram, κατά μήκος του Νεπάλ, του Θιβέτ και του Πακιστάν.

Εκεί βρίσκεται το Έβερεστ (8.849 μέτρα), το Κ2 (8.611 μέτρα), το Dhaulagiri (8.167 μέτρα) και το Nanga Parbat (8.126 μέτρα).

Η αναρρίχηση εκεί είναι απίστευτα επικίνδυνη και πολλοί άνθρωποι έχουν χάσει τις ζωές τους, στην προσπάθεια να κατακτήσουν τις κορυφές των βουνών.

Η Adriana αναφέρει ότι ο πατέρας της, ο Τόνι αποτέλεσε την έμπνευση για την ίδια. Όταν εκείνη ήταν ακόμα παιδί, περίπου 8 χρονών, ανέβηκαν μαζί με τον πατέρα της στις κορυφές των βουνών Snowden, Scafel Pike και Ben Nevis στο Ηνωμένο Βασίλειο, σε μόλις 22 ώρες.

«Για μένα το να σκαρφαλώνω στα βουνά είναι ελευθερία. Μου επιτρέπει να συνδεθώ με τον εαυτό μου, με την φύση και μου επιτρέπει να φτάσω στα όριά μου», είπε η 23χρονη Βρετανίδα.

Στόχος της είναι πλέον να συνεχίσει να κάνει αυτό που αγαπάει τόσο, βοηθώντας και άλλους ανθρώπους να πραγματοποιήσουν ανάλογα επιτεύγματα.

Πηγή: Skynews