Υπό έλεγχο η φωτιά στη Βαρυμπόμπη - Η εικόνα στα πύρινα μέτωπα

Επί ποδός και σήμερα η Πυροσβεστική.
|
Open Image Modal
Φωτογραφία αρχείου.
NurPhoto via Getty Images

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Θέα Βαρυμπόμπης, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική.

Η φωτιά έκαιγε ξερά χόρτα και για την κατάσβεσή της επιχείρησαν 45 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 1ης ΕΜΟΔΕ, 11 οχήματα, 3 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα. Συνδρομή παρείχαν υδροφόρες ΟΤΑ.

 

Η κυκλοφορία στην οδό Τατοΐου είχε διακοπεί από το ύψος της ταβέρνας «Λεωνίδας» αλλά αποκαταστάθηκε το απόγευμα.

 

Πύρινο μέτωπο ξέσπασε και στο Μενίδι. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά έκαιγε σε ρεματιά και χαμηλή βλάστηση σε υπαίθριους χώρους κοντά στην οδό Κλεισούρας, στον Κόκκινο Μύλο. Για την κατάσβεσή της επιχείρησαν 24 πυροσβέστες με 9 οχήματα, 1 ομάδα ΜΕΤΠΕ και από αέρος 2 ελικόπτερα.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της Αστυνομίας αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία που νωρίτερα είχε διακοπεί στη λεωφόρο Ιόνιας, από την συμβολή της με την οδό Γκρίτσα, στην οδό Αλαμάνας και στην οδό Ποσειδώνος.

Καλύτερη η εικόνα στην Ερμιονίδα

Καλύτερη είναι η εικόνα της φωτιάς και στην περιοχή της Ερμιονίδας. Το μέτωπο που είχε αναζωπυρωθεί κατευθυνόταν προς την Αχλαδίτσα και έκαιγε ότι είχε απομείνει απο την χθεσινοβραδινή φωτιά. Επιχειρούν ισχυρές εναέριες δυνάμεις, 2 Canadair κaι 5 ελικόπτερα διαφόρων τύπων.

Νωρίτερα οι κάτοικοι της Δάρδιζας έλαβαν εκ νέου προειδοποιητικό μήνυμα από τον αριθμό έκτακτης ανάγκης 112 να απομακρυνθούν προς Θερμησία και Πετροθάλασσα Ερμιόνης.

Από το χθεσινό πέρασμά της η φωτιά από το Ηλιόκαστρο μέχρι τη Δάρδιζα, άφησε πίσω της 2.400 στρέμματα καμένα, και ζημιές σε 2 σπίτια, 1 αυτοκίνητο, 1 προαύλιο εκκλησίας και 5 περιβάλλοντες χώρους.

Ηχησε το 112 τη Βόλβη

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει η φωτιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Λίμνη, κοντά στην Αρέθουσα του Δήμου Βόλβης. Στο σημείο επιχειρούν επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης, ενώ ρίψεις πραγματοποιούν ενα αεροσκάφος και ένα ελικόπτερο. Νωρίτερα είχε σταλεί μήνυμα 112 στους κατοίκους της Λίμνης προκειμένου να είναι σε εγρήγορση.

 

Νέα εστία στους Μολάους

Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Ποταμιά Λακωνίας, όπου έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ενώ έχει γίνει αίτημα για συνδρομή εναέριων μέσων.

Στην κατάσβεση επιχειρούν 15 οχήματα, 36 πυροσβέστες, 20 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 2 αεροσκάφη Air Tracktor. Η πυρκαγιά δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές.

Νέα εστία φωτιάς ξέσπασε στην περιοχή των Μολάων Λακωνίας, όπου σπεύδουν επίγειες δυνάμεις, ενώ επιχειρούν και εναέρια μέσα.

64 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο

Σε 64 ανέρχονται οι αγροτοδασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σε όλη τη χώρα το τελευταίο εικοσιτετράωρο σύμφωνα με την Πυροσβεστική. Από αυτές, οι 57 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη επτά.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ