Βελτιωμένη η εικόνα στις πυρκαγιές σε Εύβοια, Ρέθυμνο και Κιλκίς

Παραμένει σε εξέλιξη εδώ και αρκετές ημέρες η φωτιά στο Αχλαδοχώρι Σερρών
|
Open Image Modal
Πυρκαγιά στην κεντρική Εύβοια σε δασική έκταση , στην περιοχή Καμάρι
Eurokinissi

Βελτιωμένη είναι η εικόνα των πυρκαγιών σε Εύβοια, Ρέθυμνο και Κιλκίς το πρωί της Πέμπτης, ενώ στο Αχλαδοχώρι Σερρών παραμένει σε εξέλιξη η φωτιά που καίει εδώ και αρκετές ημέρες.

Αναλυτικότερα, σε Εύβοια και Ρέθυμνο υπάρχουν διάσπαρτες εστίες, ενώ στις Μουριές (Κιλκίς) είναι πλέον οριοθετημένη. Στο Πευκοδάσος (επίσης στο Κιλκίς) υπάρχουν διάσπαρτες εστίες, ενώ η φωτιά που είχε εκδηλωθεί στην Ηλεία είναι χωρίς ενεργό μέτωπο.

Στο Αχλαδοχώρι Σερρών η φωτιά, που άρχισε στις 18 Ιουλίου, καίει σε δύσβατο κομμάτι και σε εξέλιξη είναι η κατάσβεση.

Από τις 18:00 της Τρίτης ως τις 18.00 της Τετάρτης εκδηλώθηκαν 45 αγροτοδασικές πυρκαγιές, από τις οποίες οι 37 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

Open Image Modal
Πυρκαγιά στην κεντρική Εύβοια σε δασική έκταση , στην περιοχή Καμάρι
Εurokinissi

Στην Εύβοια από χθες εκδόθηκαν συνολικά τρία μηνύματα από το 112, το πρώτο για την ενημέρωση, το δεύτερο για την απομάκρυνση των κατοίκων από τον οικισμό Αφράτι και το τρίτο εκδόθηκε για την απομάκρυνση τους μικρούς οικισμούς Καμάρι, Καλύβια και Άγιο Γεώργιο Αρμά με κατεύθυνση προς Χαλκίδα.

 

Η φωτιά ήταν εξαιρετικά δύσκολο να τεθεί υπό έλεγχο λόγω της γεωμορφολογίας του εδάφους και των ισχυρών ανέμων με ριπές έως και 7 μποφόρ ενώ τα πολύ χαμηλά ποσοστά υγρασίας  δημιουργούσαν διαρκώς κηλιδώσεις και νέες εστίες νοτιότερα του σημείου εκδήλωσης της αρχικά εστίας. 

Στην Εύβοια βρίσκεται από χθες ο υπουργός κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.