Φωτιά στην Κορινθία: Αγώνας ενάντια στις αναζωπυρώσεις, νέα μηνύματα του 112

Δύο οι νεκροί από τη φωτιά- Τραυματίστηκαν δύο πυροσβέστες.
|
Open Image Modal
Πυρκαγιά στην περιοχή του Ξυλοκάστρου στην Κορινθία, εικόνες από το Ξυλόκαστρο. Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024
Eurokinissi

Μάχη με τις αναζωπυρώσεις δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Κορινθία: Η φωτιά δεν έχει πλέον ενιαίο μέτωπο, ωστόσο ο αγώνας συνεχίζεται, για την αντιμετώπιση διάσπαρτων εστιών. Παράλληλα, συνεχίζονται τα μηνύματα μέσω 112 για απομάκρυνση πολιτών από περιοχές που βρίσκονται κοντά στις φλόγες.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική κατά τη διάρκεια της ημέρας οι πυροσβεστικές δυνάμεις ήρθαν αντιμέτωπες με συνεχείς αναζωπυρώσεις κάποιες από τις οποίες πήραν διαστάσεις δημιουργώντας μέτωπα πυρκαγιάς, ωστόσο πλέον η κατάσταση έχει σταθεροποιηθεί με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να αντιμετωπίζουν αρκετές ενεργές εστίες. Όπως αναφέρουν πηγές της Πολιτικής Προστασίας η κατάσταση είναι σταθερή μετά τις αναζωπυρώσεις που εκδηλώθηκαν σήμερα και οι οποίες στο μεγαλύτερο μέρος τους έχουν αντιμετωπιστεί.

Κατά τις ίδιες πηγές οι δυνάμεις παραμένουν ισχυρές κυρίως δυτικά προς Ευρωστίνα και παρά τη μείωση της έντασης των ανέμων δεν εφησυχάζουν.

Στο σημείο επιχειρούν 390 πυροσβέστες με 16 ομάδες δασοκομάντος και 115 οχήματα, εθελοντές και εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας αλλά και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, αλλά και δυνάμεις της δασικής Υπηρεσίας και της Ελληνικής Αστυνομίας. Από αέρος επιχειρούν 24 εναέρια μέσα, 12 αεροσκάφη και 12 ελικόπτερα εκ των οποίων τα 2 για το συντονισμό τους.

Επιπλέον, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, δύο πυροσβέστες τραυματίστηκαν. Ο ένας τραυματίας με ελαφρά αναπνευστικά προβλήματα κι ο δεύτερος τραυματίστηκε στο μάτι από τη βολή του νερού.

Παράλληλα, διαδοχικά μηνύματα μέσω του 112 έχουν σταλεί σε κατοίκους οικισμών της ευρύτερης περιοχής λόγω της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη. Ειδικότερα, σήμερα, μέσω του 112 έχουν σταλεί μηνύματα στους κατοίκους των περιοχών Πύργος, Χελυδόρεο, Ζάχολη, Λαγκαδαίικα, Σπαρτιναίικα, Πελλήνη, Άνω Καλλιθέα Ξυλοκάστρου προκειμένου να απομακρυνθούν από αυτές.

 

 

 

Υπενθυμίζεται πως νεκροί βρέθηκαν δύο άνδρες, ηλικίας 35 και 40 ετών, τα ίχνη των οποίων είχαν χαθεί από χθες. Σύμφωνα με αναφορές, είχαν πάει να βοηθήσουν φιλικό τους πρόσωπο. Επίσης έχουν καεί σπίτια/ αγροικίες και μεγάλες αγροτικές εκτάσεις.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 350 πυροσβέστες, 14 πεζοπόρα τμήματα, 110 οχήματα και περιοδικά 12 ελικόπτερα και 12 αεροπλάνα.

Για αύριο Τρίτη πολύ υψηλός (4) κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται για τη Ρόδο, την Κάρπαθο και την Κάσο.