Φωτιά στην Κορινθία: Πήγαν να βοηθήσουν τον φίλο τους οι δύο άνδρες που έχασαν τη ζωή τους

Τι αποκαλύπτει η αδερφή ενός εκ των θυμάτων για τις συνθήκες του τραγικού θανάτου τους.
Open Image Modal
Eurokinissi

Δύο νέοι άνθρωποι έχασαν τις ζωές τους στην προσπάθειά τους να βοηθήσουν στην κατάσβεση της μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε την Κυριακή (29/9) στο περιοχή Ροζενά του Ξυλοκάστρου Κορινθίας.

Η αδερφή του ενός θύματος επιχείρησε να δώσει λεπτομέρειες γύρω από τις συνθήκες θανάτου του αδερφού της, ο οποίος μαζί με τον φίλο του φαίνεται πως προσπάθησαν να συνδράμουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.

«Πήγαν να σβήσουν τη φωτιά, πήγαν να βοηθήσουν με το μηχανάκι με έναν ακόμα φίλο του. Δε ξέρω ποιους πήγε να βοηθήσει. Μόνο ζώα και δέντρα υπήρχαν εκεί, δεν υπήρχαν σπίτια. Το μόνο που ξέρω από αυτούς τους δύο που γύρισαν με το πυροσβεστικό είναι πως τους είπαν να γυρίσουν και απάντησαν ότι θα μείνουν να σβήσουν τη φωτιά. Αυτό ξέρω μόνο… από τα παιδιά το έμαθα. Είχα έρθει εδώ να δω τι συμβαίνει και το έμαθα από τις κόρες μου. Όταν γύρισε το πυροσβεστικό μου είπαν οι άλλοι, που τους γνωρίζω ότι ο αδερφός μου και ο φίλος του είχαν πει θα μείνουν…», είναι τα λόγια της αδερφής του θύματος, που έχασε τη ζωή του στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας, Πωλίνας Κυριακού.

«Δυστυχώς το 2024 ζούμε σε μια τριτοκοσμική χώρα που δεν υπάρχει υποδομή και βοήθεια για τίποτα. Ο αδερφός μου είχε 3 παιδιά, το άλλο παιδί περίμενε και αυτός το 3ο του παιδί, η γυναίκα του σε 20 μέρες γεννάει. Εμείς τι κόσμο θα παραδώσουμε σε αυτά τα παιδιά;», είπε η κα Κυριακού συντετριμμένη χωρίς να μπορεί να συνειδητοποιήσει αυτό που συνέβη.