Φωτιά στην Κορινθία: Στάχτη 65.000 στρέμματα - Τέταρτη μέρα μάχης για την κατάσβεση

Από το 2010 έως και σήμερα έχουν καεί περίπου 180.000 στρέμματα στο νομό Κορινθίας, επιφάνεια που αντιστοιχεί στο 8% της συνολικής έκτασης του νομού. Αποκαλυπτικές εικόνες από δορυφόρο.
|
Open Image Modal
Ο χάρτης του απεικονίζει τόσο την φωτιά στο Ξυλόκαστρο όσο και τις υπόλοιπες μεγάλες φωτιές που εκδηλώθηκαν στην Κορινθία από το 2010 και μετά.
meteo

Για τέταρτη μέρα εξακολουθεί να καίει σε διάσπαρτα σημεία η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στο χωριό Ροζενά Κορινθίας. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν στην ευρύτερη περιοχή του Ξυλοκάστρου και δίνουν «μάχη» με τις αναζωπυρώσεις και τις διάσπαρτες εστίες. 

Σύμφωνα με το meteo, στην περιοχή έχουν γίνει στάχτη περίπου 65.000 στρέμματα καμένης γης, μέχρι το πρωί της Τρίτης 1 Οκτωβρίου, κάτι που καθιστά την φωτιά, την μεγαλύτερη του νομού Κορινθίας από το 2010 και μετά.

Όσον αφορά το μέτωπο της πυρκαγιάς, οι εστίες βρίσκονται κυρίως σε διάσπαρτα σημεία, ενώ δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο. Στο σημείο επιχειρούν 570 πυροσβέστες, με 28 ομάδες δασοκομάντος και 160 οχήματα.

Συνδρομή παρέχουν εθελοντές, εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας αλλά και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, αλλά και δυνάμεις της δασικής Υπηρεσίας και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Από αέρος συνδράμουν 24 εναέρια μέσα, συγκεκριμένα 15 ελικόπτερα, εκ των οποίων τα 4 για συντονισμό λαο 9 αεροσκάφη, εκ των οποίων τα 2 από την Ιταλία και το 1 από την Κροατία.

Την ίδια ώρα, κλειστά εξακολουθούν να παραμένουν τα σχολεία στον Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης, λόγω των δύσκολων συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή.

Την Τρίτη, ο Βασίλης Κικίλιας υπογράμμισε σε έκτακτη ενημέρωση ότι «Αντιμετωπίζουμε μια πολύ δύσκολη πυρκαγιά και το ανάγλυφο της περιοχής μας δημιουργεί μεγάλες δυσκολίες».

Στην Κορινθία από το 2010 και έπειτα έχουν καταγραφεί δεκάδες πυρκαγιές και το σύνολο της καμμένης γης αγγίζει τα 180.000 στρέμματα, επιφάνεια που αντιστοιχεί στο 8% της συνολικής έκτασης του νομού.

(Με πληροφορίες από meteo, ΑΠΕ - ΜΠΕ)