Ολονύχτια μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς στη Motor Oil - Τρείς ελαφρά τραυματίες

Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία.
|
Open Image Modal
Eurokinissi

Ολονύχτια μάχη για την κατάσβεση της φωτιά στα διυλιστήρια της Motor Oil στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας που ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης έδιναν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής. 

Αισθητά βελτιωμένη ήταν η κατάσταση της πυρκαγιάς αργά το βράδυ της Τρίτης στις εγκαταστάσεις της Motor Oil αλλά στο σημείο παρέμεναν ισχυρές επίγειες δυνάμεις οι οποίες συνέχιζαν να επιχειρούν μέχρι την πλήρη κατάσβεση.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής σε συνεργασία με τις δυνάμεις πυρόσβεσης της Motor Oil περιόρισαν την φωτιά στο σημείο έναρξης της και δεν υπήρχε κίνδυνος επέκτασης της σε παρακείμενες δεξαμενές. 

Τρεις εργαζόμενοι της Motor Oil έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία. Οπως αναφέρει η εταιρεία:

«Σήμερα 17 Σεπτεμβρίου στο χώρο των μονάδων διύλισης του νοτίου διυλιστηρίου των διυλιστηρίων της Motor Oil στους Αγίους Θεοδώρους εκδηλώθηκε σοβαρής έκτασης πυρκαγιά από άγνωστες μέχρι στιγμής αιτίες. Η κατάσταση είναι σε ύφεση.

Από την πυρκαγιά έχουν τραυματιστεί ελαφρά στα άνω άκρα 3 εργαζόμενοι συνεργαζόμενης εταιρείας εργολάβων, οι οποίοι διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο Κορίνθου και λαμβάνουν όλη την αναγκαία φροντίδα.

Από την αρχή του συμβάντος είμαστε σε αγαστή και συνεχή συνεργασία με τις αρχές. Ευχαριστούμε το Πυροσβεστικό Σώμα και τους ανθρώπους του, αλλά και τους ανθρώπους μας στο διυλιστήριο για τη συνεργασία τους από την πρώτη στιγμή».

Από την πρώτη στιγμή, στο σημείο έφτασαν τρία ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, 2 απλά και 1 κινητή ιατρική μονάδα, ενώ ταυτόχρονα ετέθησαν σε αυξημένη ετοιμότητα από το ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ το Γ.Ν Κορίνθου και το Θριάσιο Νοσοκομείο.

Στο σημείο επιχειρούν 60 πυροσβέστες με 25 οχήματα σε συνεργασία με τις δυνάμεις πυρόσβεσης της Motor Oil και σύμφωνα με πληροφορίες έχει απομονωθεί το σημείο έναρξης της πυρκαγιάς.

Πηγές της Πυροσβεστικής επεσήμαναν ότι ο καπνός και η φλόγα της πυρκαγιάς έχει μειωθεί και δεν υπάρχει προς το παρόν κίνδυνος επέκτασης της σε παρακείμενες δεξαμενές. Παρόλα αυτά, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, λόγω των ιδιαίτερα εύφλεκτων υλικών δεν υπάρχει χώρος για εφησυχασμός και αναμένεται η επιχείρηση κατάσβεσης να διαρκέσει πολλές ώρες μέχρι να σβήσει και η τελευταία σπίθα και να εκμηδενιστεί ο κίνδυνος αναζωπύρωσης της ή επέκτασης της πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στη HuffPost Greece η πυρκαγιά έκαιγε σε αποθήκη που διύλιζε μαζούτ σε εγκατάσταση υψηλού κινδύνου στην ανατολική πτέρυγα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν ξεσπάσει η φωτιά προηγήθηκε έκρηξη σε σωληνώσεις στον περιβάλλοντα χώρο των εγκαταστάσεων, όπου βρίσκονται τα διυλιστήρια της εταιρείας.

Κατά τις πρώτες εκτιμήσεις, σύμφωνα με το Korinthos TV, η πυρκαγιά προκλήθηκε πιθανόν από έκρηξη κατά τη διάρκεια εργασιών (διαδικασία shut down), στο πλαίσιο της οποίας ο καθαρισμός πραγματοποιείται από τεχνίτες που εισέρχονται μέσα στη δεξαμενή. Ηδη, σύμφωνα πάντα με την εικόνα που υπάρχει έως αυτή την ώρα για την κατάσταση, λειτουργούν τα συστήματα ψύξης, αλλά και τα πυροσβεστικά μέσα των εγκαταστάσεων του διυλιστηρίου. 

 

 

Δυνάμεις της Πυροσβεστικής έσπευσαν στο σημείο, ενώ εστάλη μήνυμα 112 στους κατοίκους. Ανέφερε χαρακτηριστικά πως υπάρχει «σε εξέλιξη πυρκαγιά εντός των εγκαταστάσεων της Motor Oil. Απομακρυνθείτε από την περιοχή».

 

Open Image Modal
Φωτιά στην Motor Oil
Eurokinissi
Open Image Modal
Φωτιά στην Motor Oil
Eurokinissi

 

Σε διακοπή της κυκλοφορίας στην παλιά εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου προχώρησε νωρίτερα η Αστυνομία. 

 

Αποκατάσταση κυκλοφορίας προαστιακού στο τμήμα Κινέτα-Κόρινθος - Σταδιακή ομαλοποίηση δρομολογίων

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Hellenic Train, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στο τμήμα Κινέτα - Κόρινθος και αναμένεται σταδιακή ομαλοποίηση των δρομολογίων του Προαστιακού.

Νωρίτερα με εντολή της Πυροσβεστικής και του ΟΣΕ, η αμαξοστοιχία 1324 παραμένει στον σταθμό της Κινέτας και η αμαξοστοιχία 1327 παραμένει στον σταθμό της Κορίνθου. 

 

Open Image Modal
Φωτιά στην Motor Oil
Eurokinissi
Open Image Modal
Φωτιά στην Motor Oil
Eurokinissi
Open Image Modal
Φωτιά στις εγκαταστάσεις της Motor Oil στους Αγίους Θεοδώρους. Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024 (ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ/EUROKINISSI)
Eurokinissi
Open Image Modal
Φωτιά στις εγκαταστάσεις της Motor Oil στους Αγίους Θεοδώρους. Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024 (ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ/EUROKINISSI)
Eurokinissi