ΚΡΥΜΜΕΝΟΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ

Geco στο Gatsby Athens| Σε έναν δροσερό μυστικό “κήπο” στο κέντρο για γαστρονομικό dinner & εκλεκτά cocktails

Κροκέτες βασιλικού καβουριού, αρνάκι που σιγομαγειρεύεται 12 ώρες και ένα απρόσμενο κεμπάπ τόνου σε περιμένει στην όαση του Geco κάτω από το Gatsby Athens
|
Open Image Modal
Geco/Antonis Yiamouris

Νοστιμιά, εκλεκτή αθηναϊκή φινέτσα και υψηλή γαστρονομία με υπογραφή ενός πολύ δυνατού μαγειρικού επιτελείου. Αυτά είναι τα τρία βασικά στοιχεία που χαρακτηρίζουν ένα από τα πλέον συζητημένα νέα bar-restaurant της Αθήνας. Αναφερόμαστε στο Geco που βρίσκεται κάτω από το καταπληκτικό 5άστερο boutique hotel, το Gatsby Athens στην οδό Λέκκα.

Το Geco ήρθε για να προσθέσει μια πολύ κομψή πινελιά στη γαστρονομική σκηνή της πόλης -η οποία περνάει την δική της αναγέννηση- και να γίνει αβίαστα το στέκι όσων εκτιμούν την τέχνη του φαγητού και το σωστά εκτελεσμένο cocktail.

Με το που μπαίνεις στον καινοτόμο και πρωτοποριακό μυστικό “κήπο” του Geco, νιώθεις σαν να μεταφέρεσαι σε έναν άλλο κόσμο. Σε ένα ιδιαίτερα ατμοσφαιρικό κτίριο  -που χτίστηκε στα μέσα της δεκαετίας του 1930- και με μία πολύ ιδιαίτερη αισθητική, το Geco γοητεύει.

Open Image Modal
Geco/Antonis Yiamouris

 

Βρίσκεται στην οδό Λέκκα, λίγα λεπτά από το Σύνταγμα. Google Maps


Το Geco είναι προορισμός για κάθε στιγμή της ημέρας. Tο πρωί για έναν καφέ και brunch, το μεσημέρι για ένα break για light lunch από το shopping στο κέντρο της Αθήνας, το απόγευμα για ένα after-work aperitif μέχρι και το βράδυ για μια ιδιαίτερη dining εμπειρία ή ένα signature cocktail συνοδευόμενο με μερικά bar bites. Το Geco έχει γίνει η σταθερή αξία για τις νυχτερινές βόλτες στα στενά της Αθήνας. Ο λόγος είναι ότι ο χώρος σου δημιουργεί αμέσως ένα κλίμα διακοπών και χαλάρωσης.

Open Image Modal
Geco/Antonis Yiamouris

 

 

Το Geco είναι ένας κρυμμένος “παράδεισος” της Αθήνας.

 

Τρία «αστέρια» της γαστρονομίας στο μαγειρικό τιμόνι 

Οι εξαιρετικές γεύσεις του Geco είναι αποτέλεσμα συνεργασίας τριών ηχηρών ονομάτων της ελληνικής γαστρονομίας.

Η Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, που έχει βραβευτεί ως η καλύτερη γυναίκα σεφ στην Ελλάδα και η 4η καλύτερη γυναίκα σεφ στον κόσμο και έχει λάβει 2 αστέρια Michelin και μεταξύ άλλων συνεργάζεται ως λέκτορας στο Culinary Psychology course του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, μαζί με τον Νίκο Ρούσσο που επίσης έχει βραβευτεί με 2 αστέρια Michelin και θεωρείται ένας από τους καλύτερους σεφ στον κόσμο και είναι Executive chef σε πολλά εστιατόρια στο Λονδίνο, τα οποία απεικονίζουν τη Σύγχρονη Ελληνική Γαστρονομία όπως το OPSO και τον πολυβραβευμένο superyacht chef και Executive Chef του 5* ξενοδοχείου Gatsby Athens Παναγιώτη Φλάκα, ένωσαν τις δυνάμεις τους και την πολύχρονη εμπειρία τους και δημιούργησαν ένα μενού με comfort all day a la carte sharing πιάτα.

Open Image Modal
Geco/Antonis Yiamouris

 

Το μαγειρικό επιτελείο του Geco: Νίκος Ρούσσος, Γεωργιάννα Χιλιαδάκη & Παναγιώτης Φλάκας

 

Τα πιάτα του Geco είναι ένα chic selection από μεσογειακές συνταγές βασισμένες στην αυθεντική ελληνική παράδοση. Βάση των συνταγών είναι οι καλύτερες ελληνικές πρώτες ύλες, τις οποίες προμηθεύονται από επιλεγμένους παραγωγούς. Όλα στήνονται με τέτοιο τρόπο στο πιάτο, που θυμίζουν μικρά έργα τέχνης. 

“Πυρήνας της γαστρονομικής φιλοσοφίας μας ήταν και παραμένει η νοστιμιά που φροντίζουμε να φτάνει στον κόσμο με ένα «μαγικό τρόπο» ώστε να είναι σε όλους οικεία! Ταυτόχρονα, μας αρέσει ο αναπάντεχος συνδυασμός παράδοσης με σύγχρονες τεχνικές. Είναι αυτό που προσωπικά πάντα μου άρεσε να κάνω: να εφευρίσκω ξανά και ξανά την ελληνική παράδοση ώστε το αποτέλεσμα να είναι καινοτόμο” ανέφερε η chef Γεωργιάννα Χιλιαδάκη για τα πιάτα του Geco στο Gatsby Athens. 

Open Image Modal
Geco/Antonis Yiamouris

 

Σιγοψήνεται για 12 ώρες. Και αυτό είναι το μυστικό του πιο λαχταριστού αρνίσιου λαιμού. Βρείτε το στο Geco at Gatsby Athens. Google Maps

 

Ανάμεσα στα πιάτα που ξεχωρίσαμε από το μενού τους με τα dining/lunch πιάτα, αλλά και το bar food, με τα οποία θα μπορούσαμε να συνοδεύσουμε ένα βραδινό κρασί ή ένα cocktail είναι ο αρνίσιος λαιμός που σιγοψήνεται για 12 ώρες και πραγματικά λιώνει στο στόμα και το λεμονάτο κοτόπουλο με ρίγανη που ξύπνησε τις παιδικές μας αναμνήσεις. 

“Η θέλησή μας να δημιουργήσουμε την επιτομή της γεύσης, μας κάνει να επικοινωνούμε σε επίπεδα Geco, οπότε έτσι δημιουργήσαμε το λεμονοριγανάτο κοτόπουλο. Σε αυτό με εντυπωσιάζει ο συνδυασμός της έντασης με την ισορροπία, οπως επίσης και η εξέλιξη μιας γνώριμης   γεύσης σε απρόσμενη έκπληξη. Η έμπνευση πηγάζει πάντα από την θέληση μας να κάνουμε το geco ένα meeting point γεύσης” ανέφερε ο Executive chef Παναγιώτης Φλάκας.

Open Image Modal
Geco/Antonis Yiamouris

 

To λεμονάτο κοτόπουλο με ρίγανη και crispy τηγανητές πατάτες είναι χωρίς υπερβολή από τα αγαπημένα μας πιάτα στο Geco

 

Όμως, τα δύο πιάτα -ιδανικά για ορεκτικό ή side με το ποτό μας- που σε κάθε περίπτωση πρέπει να δοκιμάσετε στο Geco είναι τα Seafood Popsicles και τα Tuna Kebabs. Τα crunchy Seafood Popsicles, που μοιάζουν με παγωτά-ξυλάκια, είναι μια μίξη καβουριού & γαρίδας και yuzu. Ανήκουν στην κατηγορία του bar food, όμως είναι ιδανικά και να ανοίξουν με τον πιο γευστικό τρόπο ένα επίσημο ή χαλαρό δείπνο. Τραγανά απ’ έξω και χυμώδη στο εσωτερικό θα σας ικανοποιήσει σε κάθε μπουκιά. Τα πεντανόστιμα και ανατρεπτικά Tuna Kebabs είναι από τα best seller του Geco και όχι άδικα. Πρόκειται για χειροποίητα κεμπάπ από κιτρινόπτερο τόνο, τα οποία σερβίρονται με χειροποίητα πιτάκια. 

Open Image Modal
Geco/Antonis Yiamouris

Ένα από τα signature πιάτα του μαγαζιού. Τα crunchy Seafood Popsicles. 


Επίσης, προτείνουμε να δοκιμάσετε το μοσχαρίσιο ταρτάρ με τηγανητές πατάτες, μια κλασική συνταγή της παλιάς εποχής που έχει εκτελεστεί με τον καλύτερο τρόπο, καθώς και τα prime short burgers με μοσχαρίσιο κιμά, τον οποίο φτιάχνουν καθημερινά οι σεφ του Geco, ώστε τα μπιφτέκια να έχουν την ιδανική ποσότητα λίπους για να είναι νόστιμα και φυσικά φρεσκότατα.

Open Image Modal
Geco/Antonis Yiamouris

Απλές και και πιο ιδιαίτερες γεύσεις συνθέτουν το μενού του Geco, ένα μέρος ιδανικό για την βραδινή μας βόλτα στο κέντρο. Google Maps

“Το κάθε πιάτο έχει τη δική του ‘προσωπικότητα’. Η βασική ιδέα πίσω από το μενού είναι η νοστιμιά. Δεν έχουμε όρια ή σύνορα όταν συνθέτουμε ένα πιάτο. Ξεκινάμε με γνώμονα την καλύτερη πρώτη ύλη που μπορούμε να συγκεντρώνουμε στο εστιατόριο καθημερινά ανάλογα με την περίοδο και την εποχή και προσπαθούμε να κρατάμε αυτό το επίπεδο ψηλά. Από εκεί και πέρα αναλαμβάνει η έμπνευση και η μαγειρική. Θέλουμε οι γεύσεις που βγάζουν τα πιάτα μας να είναι κομψές και comfort. Θέλουμε τα πιάτα μας να γίνονται signatures για τους επισκέπτες του εστιατορίου και το καθένα να βρίσκει τους θαυμαστες του” ανέφερε ο chef Νίκος Ρούσσος. 

Για επιδόρπιο προτείνουμε να δοκιμάσετε το brownie σοκολάτας με brittle από θυμαρίσιο μέλι και salted caramel παγωτό. Πλούσια γεύση & τέλεια υφή, είναι τα δύο χαρακτηριστικά του γλυκού. Προειδοποιούμε: η πρώτη μπουκιά θα σας εκπλήξει και θα σας εθίσει και δεν θα καταλάβετε πόσο γρήγορα φάγατε τη δεύτερη.

Open Image Modal
Geco/Antonis Yiamouris

 

Το brownie του Geco ήταν από τα πιο γευστικά γλυκά που έχουμε δοκιμάσει. 

Για Night Cocktails στο Geco

Τα cocktails του Geco ακολουθούν πιστά το επίπεδο ποιότητας της ώριμης, εκλεκτής κουζίνας του. Η ομάδα των barmen το Geco ετοίμασαν μια λίστα με classic και signature cocktails που ικανοποιούν τη γεύση σε κάθε επίπεδο. Είναι δροσερά και ανατρεπτικά και σερβίρονται με προσοχή στη λεπτομέρεια, από την παρασκευή μέχρι την παρουσίαση, υποσχόμενα μια εμπειρία που αναζωογονεί και εντυπωσιάζει.

Προτείνουμε το Gimlet, μια αναζωογονητική επιλογή με Citadelle gin, χαμομήλι, μέντα, αγγούρι & pino mugo liquor. To Gimlet συνδυάζει τη δροσιά του αγγουριού και την ανάλαφρη γεύση της μέντας με την απαλότητα του gin. Το αποτέλεσμα είναι ένα κοκτέιλ που διαθέτει διακριτικά αρωματικές νότες και παράλληλα χαρίζει μια δροσερή εμπειρία.

Open Image Modal
Geco/Antonis Yiamouris

 

Το Gimlet: δροσερό, απολαυστικό και αναζωογονητικό

Από την άλλη πλευρά, το Figgy, με βάση το Buffalo Trace bourdon, δένει αρμονικά τη γλυκιά γεύση των σύκων με την ελαφριά οξύτητα του λεμονιού. Τα μπαχαρικά και το eggwhite δημιουργούν μια απαλή υφή που κάνει κάθε γουλιά κάτι πραγματικά ξεχωριστό.

Open Image Modal
Geco/Antonis Yiamouris

 

Figgy: Γλυκόξινο και ερωτικό, όπως το Geco

Το “κελάρι” του Geco αποτελεί επίσης ένα ιδιαίτερο στοιχείο της εμπειρίας που προσφέρει. Διαθέτει μια ευρεία γκάμα από οίνους που περιλαμβάνει κλασικές και ξεχωριστές ποικιλίες, από τοπικές ελληνικές, αλλά και διεθνείς ετικέτες.

Υπάρχουν κρασιά για κάθε προτίμηση, που ταιριάζουν άψογα με κάθε πιάτο. Είναι επίσης, σημαντικό να αναφέρουμε ότι το έμπειρο προσωπικό του Geco ήταν πολύ πρόθυμο να βοηθήσει να επιλέξουμε το κατάλληλο κρασί, για να συμπληρώσουμε ιδανικά τη γαστρονομική μας εμπειρία. 

Το Geco είναι μια απολαυστική απόδραση στην Αθήνα, ένας τόπος όπου οι γεύσεις και οι υφές γίνονται έργα τέχνης. Είτε επιλέξετε τα ευφάνταστα πιάτα του, τα έξοχα επιδόρπια ή τα πρωτότυπα cocktail του, το Geco με την πρωτοποριακή του προσέγγιση θα σας ταξιδέψει σε μια ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία.

More info:

Geco at Gatsby Athens 

Λέκκα 14, Αθήνα