Ποιος μπορεί να πει όχι στα μακαρόνια; Ειδικά σε ένα πιάτο με χειροποίητα μακαρόνια με βούτυρο και φρεσκοτριμμένο τυρί. Τα μακαρόνια «βγαίνουν» σε διαφορετικά είδη, μεγέθη και σχήματα, τα οποία είναι όλα γνωστά.
Υπάρχει, όμως, και ένα συγκεκριμένο είδος ζυμαρικών, το οποίο είναι εξαιρετικά σπάνιο και ονομάζεται στα ιταλικά «Su filindeu», το οποίο μεταφράζεται ως το «μαλλί του Θεού». Το ζυμαρικό αυτό, το οποίο θυμίζει λίγο τα «μαλλιά αγγέλου», φτιάχνεται στην Σαρδηνία, από σιμιγδάλι, νερό και αλάτι και αυτή την στιγμή υπάρχουν μόνο τρεις γυναίκες που τα φτιάχνουν στον κόσμο. Ο λόγος είναι ότι η παρασκευή τους είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Η ζύμη πρέπει να ανοιχτεί και να διπλωθεί 8 φορές για να δημιουργηθούν τα «μαλλιά», τα οποία είναι πολύ λεπτά και ντελικάτα.
Αυτή την στιγμή υπάρχουν μόνο 3 γυναίκες στο χωριό Nuoro στην Σαρδηνία που τα φτιάχνουν.
Σερβίρονται με ζωμό και τριμμένο τυρί.