«Για σένα Τζόρτζ Μπάλντοκ» - Ωδή από τα διεθνή μίντια για τους Έλληνες παίκτες (Εικόνες)

Ο διεθνής τύπος και οι Έλληνες διεθνείς αποτίουν φόρο τιμής στην μνήμη του αδικοχαμένου Τζόρτζ Μπάλντοκ, που έφυγε τόσο νωρίς.
Open Image Modal
Ο Τάσος Μπακασέτας σηκώνει ψηλά την φανέλα του Τζόρτζ Μπάλντοκ.
Eurokinissi Sports

Στην μνήμη του Τζόρτζ Μπάλντοκ. Ένα παιχνίδι που για πολλούς δεν έπρεπε καν να γίνει, εξελίχθηκε σε θρίαμβο για την Εθνική Ομάδα ποδοσφαίρου, που κέρδισε την Αγγλία με 2-1 μέσα στο Γουέμπλεϊ, χάρη σε δύο τέρματα του Βαγγέλη Παυλίδη. Ήταν ένα ματς εξαιρετικά αφιερωμένο στον Μπάλντοκ από τους Έλληνες παίκτες, με τα διεθνή μίντια να τους αποθεώνουν.

Την ώρα που άπαντες ήταν σοκαρισμένοι με τον ξαφνικό χαμό του 31χρονου ποδοσφαιριστή, στο σπίτι του στην Γλυφάδα, οι Έλληνες διεθνείς ήταν υποχρεωμένοι να συμμετέχουν κανονικά στο παιχνίδι κόντρα στην Αγγλία για το Nations League και αν κάτι υποσχέθηκαν είναι να τα δώσουν όλα για να τιμήσουν την μνήμη του παλιού τους συμπαίκτη.

Αποθέωση από τα βρετανικά μίντια

«Στην μνήμη του Τζόρτζ Μπάλντοκ» ήταν η σύντομη περιγραφή του BBC Sport στην φωτογραφία που δείχνει τους Έλληνες διεθνείς να κρατούν την φανέλα του αδικοχαμένου ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού, που έφυγε τόσο πρόωρα.

«Ιστορική νίκη της Ελλάδας απέναντι στην Αγγλία, επαναφέρει τον Lee Carsley στην πραγματικότητα» ήταν ο τίτλος του βρετανικού Guardian.

«Ήταν η πρώτη νίκη της Ελλάδας απέναντι στην Αγγλία και εκείνη που την αφιερώνουν στον Τζόρτζ Μπάλντοκ, τον γεννημένο στην Βρετανία, Έλληνα διεθνή που πνίγηκε στην πισίνα του σπιτιού του στην Αθήνα, την Τετάρτη. Αυτή η τραγωδία έχει καταστρέψει ψυχολογικά όλους όσους ήταν στην αποστολή της Ελλάδας. Για 90 λεπτά τους οδηγούσε εκείνος».

Open Image Modal
Η δημοσίευση του TheGuardian.
TheGuardian

Daily Mail: «Η Αγγλία και η Ελλάδα απέτισαν φόρο τιμής στον Τζορτζ Μπάλντοκ πριν από τον αγώνα τους στο UEFA Nations League, αφού πέθανε σε ηλικία 31 ετών την Τετάρτη».

Open Image Modal
Το δημοσίευμα της Daily Mail για τον αγώνα της Ελλάδας με την Αγγλία
DailyMail

Δεκάδες ήταν και οι αφιερώσεις γνωστών αθλητικών σελίδων στα social media, τα οποία στάθηκαν ιδιαίτερα στο παιχνίδι της Ελλάδας στο Γουέμπλεϊ και κυρίως στον φόρο τιμής των δύο ομάδων προς το πρόσωπο του Μπάλντοκ.

«Τζόρτζ για σένα» - Η αφιέρωση των Ελλήνων διεθνών

Αυτό ήταν και το κεντρικό σύνθημα στα χείλη των ποδοσφαιριστών της Εθνικής μας Ομάδας, μετά τον ιστορικό θρίαμβο μέσα στην Αγγλία. Ο Λάζαρος Ρότα, μαζί με τους συμπαίκτες του, στράφηκαν στην κάμερα και με μεγάλη συγκίνηση, αφιέρωσαν αυτήν τη νίκη στον φίλο τους.

«Οι παίκτες της Εθνικής Ελλάδας αποτίουν φόρο τιμής στον συμπαίκτη Τζορτζ Μπάλντοκ, ο οποίος έφυγε τραγικά από τη ζωή σε ηλικία 31 ετών», η αφιέρωση της πασίγνωστης σελίδας Foot Mercato στους Έλληνες διεθνείς και τον Μπάλντοκ.

Το διπλό της Εθνικής μας Ομάδας ήταν το πρωτοσέλιδο της πορτογαλικής εφημερίδας A Bola, λόγω και της ιδιαίτερης σχέσης που έχει ο πρωταγωνιστής της ιστορικής αυτής βραδιάς για την Εθνική μας, Παυλίδης, ο οποίος αγωνίζεται στην πορτογαλική Μπενφίκα.

«Πολλοί από εμάς ξέρουν τι σημαίνει για εμάς ο Τζόρτζ και τι παιδί ήταν. Ο καθένας από εμάς να θυσιάσει τον εαυτό του για να τον τιμήσουμε όπως του αξίζει», ήταν μερικά από τα σχόλια του αρχηγού, Τάσου Μπακασέτα, λίγο πριν την έναρξη της ιστορικής αναμέτρησης της Εθνικής μας με τους Άγγλους.

Αν μη τι άλλο, οι Έλληνες διεθνείς τίμησαν με το παραπάνω την μνήμη του φίλου τους, σε μια βραδιά, εξαιρετικά αφιερωμένη σε εκείνον.