Συχνά κάνουμε αγορές ρούχων σε μικρότερο μέγεθος από το κανονικό μας σκεπτόμενοι το πώς θέλουμε να δείξουμε στο μέλλον, ενώ κρατάμε ρούχα που έχουμε φορέσει ελάχιστες φορές επειδή μας θυμίζουν όμορφες εμπειρίες – τουλάχιστον αυτό συμβαίνει συχνά στους περισσότερους από εμάς. Ωστόσο, ο αριθμός των ρούχων που μένουν αφόρετα στη ντουλάπα είναι πολύ μεγάλος. Συγκεκριμένα, μια νέα έρευνα στη Μ. Βρετανία έδειξε ότι οι πολίτες της χώρας, έχουν ένα σύνολο αφόρετων ρούχων που φτάνει στο τέραστιο ποσό των 10 δις λιρών.
Κρατάμε ρούχα γιατί μας θυμίζουν τις καλές στιγμές με ωραίες παρέες, έχουμε αγοράσει παπούτσια επειδή ήταν τόσο όμορφα ώστε να είναι περισσότερο διακοσμητικά παρά πρακτικά (ένα αρκετά κοινό γυναικείο χόμπυ), κάποια τα αγοράσαμε έξω με παρέα γιατί απλώς θέλαμε να πάρουμε κάτι για τη διασκέδαση του shopping, και άλλα κομμάτια έμειναν σχεδόν αφόρετα επειδή, μετά τη μία φορά που τα βάλαμε, αποδείχτηκαν εξαιρετικά άβολα.
Σύμφωνα με την έρευνα, το 25% των συμμετεχόντων δήλωσε ότι τα ρούχα ήταν αφόρετα επειδή οι ιδιοκτήτες περίμεναν να χάσουν βάρος για να τους χωράνε. Η έρευνα εξηγεί επίσης ότι το 10% των συμμετεχόντων είπαν ότι περίμεναν να επιστρέψει η μόδα τους, διότι στην παρούσα συγκυρία ήταν ντεμοντέ.
Εν κατακλείδι, όπως σημειώνει η δημοσιογράφος της Guardian, «για τους περισσότερους από εμάς, η ρίζα του προβλήματος έγκειται στο απλό γεγονός ότι οι περισσότερες αγορές μας δεν είναι τόσο λογικές». Όπως σημειώνει, όλοι μας έχουμε αγοράσει ρούχα σκεπτόμενοι το ποιος θα θέλαμε να είμαστε, συνήθως επειδή δεν μας ικανοποιεί ο πραγματικός μας σωματότυπος.
Πηγή: The Guardian