Να πώς να ξαναζεστάνετε σωστά την πίτσα (και δεν γίνεται ούτε στον φούρνο, ούτε στα μικροκύματα)

Να πώς να ξαναζεστάνετε σωστά την πίτσα (και δεν γίνεται ούτε στον φούρνο, ούτε στα μικροκύματα)
Open Image Modal
A slice of hot pizza just from the oven with melted cheese dripping
Proformabooks via Getty Images

Η πίτσα αποτελεί ένα από τα αγαπημένα φαγητά των περισσότερων από εμάς. Μερικές φορές όμως το παρακάνουμε με την ποσότητα με αποτέλεσμα να περισσεύουν κάποια κομμάτια για την επόμενη ημέρα.

Και μέχρι εδώ όλα καλά. Το ερώτημα όμως που έγκειται είναι πώς μπορούμε να απολαύσουμε την πίτσα μας σαν να βγήκε μόλις από το φούρνο.

Το να ξαναζεστάνει κανείς την πίτσα, δεν είναι σίγουρα εύκολη υπόθεση. Οι περισσότεροι τη βάζουν είτε στον φούρνο της κουζίνας, είτε στο φουρνάκι μικροκυμάτων. Το αποτέλεσμα όμως δεν είναι καλό. Γιατί στη μία περίπτωση η σάλτσα τομάτας ξηραίνεται και στην άλλη η πίτσα «λασπώνει».

Όπως αναφέρει το Today, ένας χρήστης του Reddit, μας έσωσε, ανεβάζοντας ένα σκίτσο στο οποίο προτείνει τον πιο σωστό τρόπο με τον οποίο μπορούμε να ξαναζεστάνουμε την πίτσα μας.

Έχουμε και λέμε:

1. Bάζουμε την παγωμένη πίτσα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και αφήνουμε το μάτι της κουζίνας σε μία μέση θερμοκρασία.

2. Την αφήνουμε για 2 λεπτά μέχρι να ζεσταθεί αρκετά η επιφάνεια του τηγανιού.

3. Ρίχνουμε δύο σταγόνες νερό στο τηγάνι (προσέχουμε όμως ώστε να πέσουν μακριά από την πίτσα)

4. Καλύπτουμε με ένα καπάκι το τηγάνι

5. Και η πίτσα σας είναι έτοιμη!