Huffpost - Βίντεο μέσα στο νέο ΟΑΚΑ: Ανανεωμένο, ευρωπαϊκό και με glass floor στο πρώτο τζάμπολ

Ένα λαμπερό ΟΑΚΑ για τον ΠΑΟ των 7 ευρωπαϊκών. O Ευάγγελος Χρυσοχόος, CEO της White Veil, μας ξεναγεί και μας αφήνει με το στόμα ανοιχτό. Αγώνες, συναυλίες και νέα καταστήματα.
|
Open Image Modal
Ο Ευάγγελος Χρυσοχόος, CEO της White Veil, μπροστά στη νέα «αρένα» του ΟΑΚΑ.
Huffpost Greece

Λίγα μόλις 24ωρα πριν από το 1ο τζάμπολ της χρονιάς ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Μπάγερν, η HuffPost σας μεταφέρει στο ανανεωμένο ΟΑΚΑ, σε ένα γήπεδο ξένο στο μάτι, που ξεφεύγει πλέον από τα ελληνικά δεδομένα, για αυτό άλλωστε φρόντισε και η Populous, η εταιρεία που ανέλαβε τον σχεδιασμό του έργου με εμπειρία από ανάλογα έργα, όπως το γήπεδο της Τότεναμ, σε συνδυασμό με την υψηλή τεχνογνωσία στην κατασκευή που προσφέρει η ΑΚΤΩΡ.

Το ΟΑΚΑ αλλάζει, «φοράει» τα καλά του και υποδέχεται τους φίλους του Παναθηναϊκού, αλλά όχι μόνο, με καινοτόμες παρεμβάσεις και ακόμα περισσότερες εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους.

Ανοιχτά μαγαζιά 365 μέρες τον χρόνο και όχι μόνο την μέρα του αγώνα. Ένα γήπεδο πλήρως ανακαινισμένο, σε μια επένδυση της τάξεως των 20 εκατομμυρίων ευρώ - μόνο για το κατασκευαστικό μέρος, χωρίς να υπολογιστούν οι επί μέρους προσθήκες και ο εξοπλισμός που θα εγκατασταθεί σε καταστήματα και άλλους χώρους υποδοχής ή φιλοξενίας μέσα και γύρω από το κλειστό γήπεδο - αρένα. Ο όρος «αρένα» μάλλον αποδίδει σωστότερα την πραγματικότητα, αφού στο εξής το γήπεδο θα διαθέτει ένα «μαγικό» γυάλινο παρκέ, που θα μπορεί να μεταμορφώνεται από γήπεδο μπάσκετ, σε γήπεδο τένις, ή ποδοσφαίρου σάλας, ή χάντμπολ...

Ένα έργο για το οποίο ο Παναθηναϊκός είναι περήφανος. Μια νέα εμπειρία για φιλάθλους και ένα ΟΑΚΑ για όλους, γονείς, οικογένειες, μαθητές και φοιτητές.

Open Image Modal
Λήψη μέσα σε υπό ανακαίνιση σουίτα στο "νέο ΟΑΚΑ".
Huffpost Greece

 

Ο φακός της HuffPost βρέθηκε σε ένα ΟΑΚΑ που δεν θυμίζει σε τίποτα εκείνο των προηγούμενων ετών.

Ο Ευάγγελος Χρυσοχόος ήταν ο άνθρωπός μας και τον ευχαριστούμε θερμά. Είναι ο CEO της εταιρείας White Veil και κατέχει τον ρόλο του Venue Manager στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός. Είναι ο άνθρωπος που «έτρεξε» το έργο και εκείνος που εμπιστεύτηκε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος για να φέρει εις πέρας την δύσκολη αποστολή του εκσυγχρονισμού.

Ο σχεδιασμός, στον οποίο βασίζονται τα πάντα όπως τονίζει ο κύριος Χρυσοχόος, έγινε μέσω ανάθεσης στην βρετανική εταιρεία “Populous”. Είναι ένα γκρουπ που έφερε μαζί του πολύτιμη εμπειρία, από κορυφαία πρότζεκτ σχεδιασμού ή ανακαίνισης σταδίων και χώρων πάρκων ψυχαγωγίας σε ολόκληρο τον πλανήτη.

«Για την κατασκευή, εμείς εμπιστευτήκαμε την εμπειρία και την υψηλή τεχνογνωσία της εταιρείας ΑΚΤΩΡ, που συμβαίνει να είναι και ο χορηγός της ομάδας. Και δικαιωνόμαστε απόλυτα, καθώς η συνεργασία μας είναι στενή και αγαστή σε όλα τα επίπεδα. Χωρίς αυτήν δεν θα μπορούσε να ολοκληρωθεί σε χρόνο-ρεκόρ ένα τέτοιο, μεγαλόπνοο σχέδιο», εξηγεί ο κύριος Χρυσοχόος, που περιγράφει με ενθουσιασμό όσα θα χωρέσουν μέσα, αλλά και γύρω από το αναβαθμισμένο γήπεδο στο ΟΑΚΑ.

«Η ιδέα είναι ένα Venue Experience. Έχουμε ηλεκτροκίνητα κάρτ, πίσω στο πάρκινγκ p5. Μπορεί ένας μπαμπάς να φέρει το παιδί του να κάνει κάρτ, που είναι πάρα πολύ προχωρημένο. Έχουμε κάνει δοκιμές, φτιάχνουμε μια πάρα πολύ ωραία πίστα εδώ. Η μαμά θα πιει τον καφέ της με την κόρη της, με την φίλη της, με όποιον θέλει. Όταν τελειώσουν θα πάνε στο Mega Shop, στην επίσημη Boutique του Παναθηναϊκού». 

Open Image Modal
Ο Ευάγγελος Χρυσοχόος, CEO της White Veil, «ξεναγεί» τη HuffPost μπροστά στη νέα «αρένα» του ΟΑΚΑ.
Huffpost Greece

 

Σημαντικές αλλαγές στο Κλειστό Γυμναστήριο «Νίκος Γκάλης» - Μαγαζιά, εστιατόρια, WRC Simulator

Περίπου 10 θα είναι τα νέα μαγαζιά που θα στεγάζονται στο ανανεωμένο «Νίκος Γκάλης», χωρίς τους χώρους εστίασης. Σε ένα από αυτά θα στεγάζεται το Planet Physics, ένας χώρος με AR και VR, ενώ λίγο δίπλα θα βρίσκει κάποιος το Pilot Center με WRC Simulator, A320 boeing, F16 και F35, χώροι εξαιρετικά αφιερωμένοι για τους λάτρεις της τεχνολογίας και για όσους αγαπούν τα παιχνίδια προσομοιώσεων.

Μία νέα μπασκετική καφετέρια, ένα “basketball cafe”, θα βρίσκεται επίσης ψηλά στην λίστα των προτιμήσεων για όσους θελήσουν να έχουν μερικές στιγμές χαλάρωσης πριν από έναν αγώνα, αλλά όχι μόνο τότε. Το “baskeball cafe” θα είναι ανοιχτό όλες τις ημέρες του χρόνου.

Όσον αφορά τους χώρους εστίασης, έρχονται μεγάλα μαγαζιά με γλυκά και γνωστές αλυσίδες για πίτσα και μπέργκερ. Μέχρι και κομμωτήριο θα έχει το ανανεωμένο ΟΑΚΑ. Το κάθε επίπεδο, ο κάθε όροφος του κλειστού θα είναι αυτόνομος πλέον, έχοντας τους δικούς του χώρους για φαγητό και για τουαλέτα, χωρίς να χρειάζεται ο κόσμος να μετακινηθεί από τον έναν όροφο στον άλλο.

- Η πρώτη ιδέα ανήκει στον Πρόεδρο της ΚΑΕ ΠΑΟ, Δημήτρη Γιαννακόπουλο, θέλοντας να πάρει ένα σπίτι της ομάδας. Τον Μάιο του 2024 υπογράφεται η παραχώρηση του ΟΑΚΑ στον ΠαναθηναΪκό και από τον Παναθηναϊκό στην White Veil, που είναι η εταιρεία διαχείρισης του Venue - συμφερόντων Δημήτρη Γιαννακόπουλου και πάλι. Θέλαμε να φτιάξουμε ένα γήπεδο του μέλλοντος. Δεν μπορούσαμε να το κατασκευάσουμε από την αρχή και έπρεπε να το ανακαινίσουμε, ώστε να γίνει ένα γήπεδο του 2040. Το Glass Floor είναι ένα από τα στοιχεία που συνδέουν το γήπεδο με το μέλλον. Ο κόσμος το θεωρεί εντυπωσιακό και είναι. Είναι ένα από τα στοιχεία που συνθέτουν ένα από τα καλύτερα Venues στον κόσμο και σίγουρα ένα από τα καλύτερα της Ευρώπης. 

Open Image Modal
Glass Floor υπό κατασκευή στο ΟΑΚΑ. Οι σωλήνες που διακρίνονται κάτω από την γυάλινη επιφάνεια ψύχουν το παρκέ, ώστε να μην υποφέρουν οι αθλητές από υψηλές θερμοκρασίες.
Huffpost Greece

 

- Προσφέρει ασφάλεια το Glass Floor;

- Μελέτες έχουν δείξει ότι οι τραυματισμοί που υπήρχαν στο παρκέ, είτε λόγω κακής συντήρησης είτε λόγω των αυτοκόλλητων στο παρκέ, έκαναν τους παίκτες να γλιστράνε. Το Glass Floor διασφαλίζει ότι αυτό δεν θα συμβαίνει. 

 

Μοναδική εμπειρία σε κάθε αγώνα και event

- Δώσαμε μεγάλη βαρύτητα στις υποδομές. Στεγανοποίηση του γηπέδου και στατική ασφάλεια, πυρασφάλεια, πλάνα εκκένωσης... Όλα αυτά διασφαλίζονται μέσω σύγχρονων υποδομών. Και έπειτα, πέρα από το Glass Floor, θα προσφέρουμε νέες σουίτες και αυτό που λέμε ”μοναδική εμπειρία”.  Από το φαγητό, όπου αποτελεί παρελθόν η απλή καντίνα, ώστε να νιώσει ότι απολαμβάνει ποιότητα ο θεατής. Και όχι μόνο στο μπάσκετ, αλλά και σε events μικρά και μεγάλα, μέχρι συναυλίες των 20.000 θεατών. 

Open Image Modal
Πανοραμική άποψη του υπό αναβάθμιση κλειστού στο ΟΑΚΑ.
Huffpost Greece

 

Ανεξάρτητη η Θύρα 13 για τους αγώνες - Μετακινείται στην απέναντι πλευρά του γηπέδου

Μια ακόμα σημαντική αλλαγή, εντός του κλειστού, είναι η μετακίνηση της Θ13 στην απέναντι πλευρά του γηπέδου. Η Θ13 θα είναι κλειστή για τους αγώνες, ανεξάρτητη. Έχει τον δικό της χώρο, τις δικές της τουαλέτες, είσοδο από την περίφραξη του ΟΑΚΑ, με το δικό της μουσείο της Θ13. 

Μεγάλος στόχος των ανθρώπων του Παναθηναϊκού, είναι να έρχονται οι φίλαθλοι 2-3 ώρες πριν την έναρξη της κάθε αναμέτρησης. Στόχος πραγματικός, αν κρίνουμε από την πληθώρα των επιλογών που έχουν μπροστά τους οι φίλαθλοι των «πρασίνων».

 

OAKA, Εθνική Ελλάδας και η απάντηση - έκπληξη για το ΣΕΦ

Στο ερώτημα, τι θα γίνει με τους αγώνες της «επίσημης αγαπημένης» των Ελλήνων, που παραδοσιακά αγωνίζεται σε διεθνείς διοργανώσεις με έδρα το ΟΑΚΑ, ο κύριος Χρυσοχόος τονίζει ότι το γήπεδο παραμένει και δικό της «σπίτι», ενώ μεγάλο ενδιαφέρον έχει και η αντίδρασή του στην παρατήρηση της HuffPost, ότι την ίδια ώρα που αναβαθμίζεται το γήπεδο του Παναθηναϊκού, η διοίκηση του Ολυμπιακού έχει μπει σε συζητήσεις για το μέλλον του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας. Κάτι που ετέθη σε συνάντηση των αδελφών Αγγελόπουλων με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. «Κάθε καλό που συμβαίνει με τα γήπεδα, είναι καλό για το άθλημα», είναι η φράση-κλειδί στην απάντηση που δίνει ο στενός συνεργάτης του Δημήτρη Γιαννακόπουλου. 

- Η συμπεριφορά των οπαδών και της Θύρας 13 υπήρξε υποδειγματική την προηγούμενη σεζόν. Η μετακίνηση της Θύρας 13 στο απέναντι πέταλο έγινε με την σύμφωνη γνώμη της και για την καλύτερη λειτουργία του γηπέδου. Το Venue θα είναι ανοιχτό σε καθημερινή βάση και με πολλές επιλογές. Θέλουμε να έρθει ο φίλαθλος 2-3 ώρες νωρίτερα, για να φάει, να διασκεδάσει, ακόμα και κομμωτήριο θα βρει. Το ίδιο και σε μία συναυλία. Το σύνθημα είναι ”Δεν βιάζομαι να πάω και να φύγω στο παιχνίδι ή σε ένα event στο ΟΑΚΑ”.

Οι στόχοι είναι από δω και μπρος μεγάλα events. Ακόμα και Futsal, Tennis, ή άλλα αθλήματα. Μας δίνει αυτή τη δυνατότητα το Glass Floor.

Το έχει πει και ο κύριος Γιαννακόπουλος. Θέλουμε οποιοσδήποτε να έχει το γήπεδό του και να κάνει επενδύσεις. Και αυτό να αποτυπωθεί στην ποιότητα του αθλήματος. 

Ο χώρος, ο πρόεδρος, οι εταιρείες θα είναι φιλόξενοι και για την Εθνική Ομάδα. Είναι υπερηφάνεια για όλους μας.  

Open Image Modal
Λήψη στους χώρους υποδοχής του κλειστού γηπέδου, όπου κατασκευάζονται νέα καταστήματα εστίασης και σουίτες. Εξω από το γήπεδο οι εκπλήξεις θα είναι ακόμα περισσότερες.
HuffPost Greece

 

«Επιτέλους κάτι που θυμίζει ΟΑΚΑ»

Φρεσκοβαμμένο εξωτερικά, καταστήματα με σκαλωσιές και μάστορες να εργάζονται μέσα σε αυτά, εργαλεία στους διαδρόμους, νέες σουίτες. Η μυρωδιά από τα υλικά ήταν έντονη. Παντού εργασίες και μαστορέματα. Ήταν κάτι που νιώσαμε με την είσοδό μας στο ανανεωμένο κτίριο.

Αφού περπατήσαμε για λίγα δευτερόλεπτα, τα μάτια μας καρφώθηκαν κάπως αυθόρμητα στις καταπράσινες κερκίδες, σε μια εικόνα ξένη για εμάς και σε ένα γήπεδο ντυμένο στα χρώματα του «τριφυλλιού», που δεν θύμιζε σε τίποτα το παλιό ΟΑΚΑ. Περισσότερο παρέπεμπε στην Zalgirio Arena, την σύγχρονη και συνάμα εντυπωσιακή έδρα της λιθουανικής Ζαλγκίρις.

«Επιτέλους ΟΑΚΑ», αναφώνησα λίγο μετά προς τον ξεναγό μας, τον Νίκο, περνώντας δίπλα από τα αποδυτήρια των παικτών του Παναθηναϊκού, στο κάτω διάζωμα. Ήταν από τα λίγα σημεία του «εργοταξίου» τολμώ να πω, που δεν γίνονταν παρεμβάσεις. Ακολουθώντας τον Νίκο, βγήκαμε στον αγωνιστικό χώρο, οι εργάτες επέστρεψαν στα πόστα τους μετά από ένα σύντομο διάλειμμα και οι ήχοι από τις εργασίες επέστρεψαν για τα καλά. Η ασυνήθιστη ησυχία μπορεί να μην κράτησε πολύ, η θέα από χαμηλά όμως μας αντάμειψε.

Open Image Modal
Ο Ευάγγελος Χρυσοχόος, CEO της White Veil, μπροστά στη νέα «αρένα» του ΟΑΚΑ.
HuffPost Greece
Open Image Modal
Glass Floor υπό κατασκευή στο ΟΑΚΑ.
HuffPost Greece
Open Image Modal
Νέα καταστήματα - όχι μόνο για φαγητό, αλλά και για σειρά υπηρεσιών στο νέο ΟΑΚΑ. Ακόμα και κομμωτήριο!
HuffPost Greece
Open Image Modal
Glass Floor υπό κατασκευή στο ΟΑΚΑ. Οι σωλήνες που διακρίνονται κάτω από την γυάλινη επιφάνεια ψύχουν το παρκέ, ώστε να μην υποφέρουν οι αθλητές από υψηλές θερμοκρασίες.
ΗuffPost Greece