Ιαπωνία: Στερημένο δελφίνι σπέρνει τον πανικό σε παραλία - Βίντεο από την επίθεση σε λουόμενο

Το θαλάσσιο θηλαστικό έκανε μια απρόκλητη επίθεση σε έναν 23χρονο λουόμενο - Τουλάχιστον 47 επιθέσεις έχουν καταγραφεί στον κόλπο Wasaka τα τελευταία δύο χρόνια.
Open Image Modal
imageBROKER/David & Micha Sheldon via Getty Images

Ένας άνδρας ισχυρίζεται ότι είναι πολύ τυχερός που βρίσκεται ακόμα στην ζωή, μετά την επίθεση από δελφίνι που δέχτηκε, στην περιοχή Tsuruga, της Κεντρικής Ιαπωνίας.

Ο Takuma Goto και ένας φίλος του είχαν πάει για ένα χαλαρό μπάνιο στην θάλασσα, όταν έγινε αυτή η απρόκλητη επίθεση που θα την θυμούνται για όλη τους την ζωή. 

Ειδικοί εκτιμούν ότι ένα μοναχικό δελφίνι, που ενδεχομένως να είναι σεξουαλικά ανήσυχο, μπορεί να είναι υπεύθυνο για τουλάχιστον 15 περιπτώσεις επιθέσεων το φετινό καλοκαίρι σε λουόμενους στην περιοχή Fukui, ενώ υπάρχουν αναφορές και για 5 επιθέσεις το περασμένο καλοκαίρι, καθώς και για άλλη μία το 2022.

Συνολικά, στον κόλπο Wakasa, περίπου 320 χιλιόμετρα δυτικά του Τόκιο, οι επιθέσεις δελφινιών έχουν τραυματίσει τουλάχιστον 47 άτομα από το 2022.

Το θύμα κολυμπούσε μαζί με τον φίλο του στην παραλία Crystal Beach, όταν απομακρύνθηκαν για περίπου 20 μέτρα μακριά από την στεριά. Τότε, τους επιτέθηκε το δελφίνι, στοχεύοντας στην αρχή τον φίλο του.

«Ήξερα ότι δεν είναι καρχαρίας, αλλά μετά ήρθε κατευθείαν πάνω μου. Δεν έκανα κάτι για να το προσελκύσω, απλά ξεκίνησε από μόνο του μια συνεχόμενη επίθεση», ανέφερε ο Goto.

«Μου επιτέθηκε και με δάγκωσε. Συνέχιζε την επίθεση και ειλικρινά πίστεψα ότι πρόκειται να πεθάνω. Φοβήθηκα ότι θα με έβαζε κάτω από το νερό και θα με τραβούσε μακριά στην θάλασσα», πρόσθεσε.

Παρευρισκόμενοι που κατάλαβαν τι συμβαίνει, αιφνιδιάστηκαν, ενώ κάποιοι έσπευσαν άμεσα σε βοήθεια. Συγκεκριμένα, ένας λουόμενος βούτηξε με την σανίδα του SUP στην θάλασσα, βοηθώντας τον Goto να γλυτώσει από την επίθεση του ανήσυχου θηλαστικού.

Στον 23χρονο έγιναν 5 ράματα σε δάχτυλο του χεριού του, ενώ κατά την μεταφορά του στο νοσοκομείο διαπιστώθηκαν τραύματα από δάγκωμα στον αριστερό καρπό, καθώς και στο δεξί του χέρι.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι το μοναχικό δελφίνι ήθελε ενδεχομένως να επικοινωνήσει και για αυτόν τον λόγο έκανε δαγκωματιές στον Goto, σε ένα κοινό χαρακτηριστικό των αρσενικών θηλαστικών.

«Φαίνεται ότι πολλά περιστατικά έχουν γίνει από το ίδιο δελφίνι», είπε η Mari Kobayashi, επικεφαλής στο εργαστήρι θαλάσσιας βιολογίας, του πανεπιστημίου του Τόκιο.

«Πιστεύουμε πως πρόκειται για ένα αρσενικό ρινοδέλφινο του Ινδο-Ειρηνικού και γνωρίζουμε ότι τα αρσενικά μερικές φορές προσπαθούν να επικοινωνήσουν, δαγκώνοντας το ένα το άλλο», είπε η κ. Kobayashi.

Οι αρχές της Ιαπωνίας έχουν τοποθετήσει προειδοποιητικές πινακίδες μετά τα τελευταία περιστατικά, μεταξύ των οποίων και μία αφίσα στην οποία ένα δελφίνι επιδεικνύει τα δόντια του.

«Εάν οι άνθρωποι δουν δελφίνι στην θάλασσα, τους συμβουλεύουμε να βγουν έξω από το νερό αμέσως, να κρατήσουν απόσταση και να μην προσπαθήσουν να το ταΐσουν», τόνισε ο Shoichi Takeuchi, που ανήκει σε γραφείο της τοπικής ακτοφυλακής.

Πάντως ο πρωταγωνιστής της συγκεκριμένης ιστορίας υποστηρίζει ότι δεν πρόκειται να γυρίσει ξανά στην συγκεκριμένη παραλία, με την εικόνα από την επίθεση, να είναι ακόμα ζωντανή μέσα στο μυαλό του. 

Πηγή: Telegraph