Ιαπωνία: Γυναίκα που παρασύρθηκε 80 χλμ. μακριά στη θάλασσα ενώ κολυμπούσε διασώθηκε 37 ώρες αργότερα

Είχε.... Αγιο που κατάφερε να επιζήσει.
Open Image Modal
Σε αυτή τη φωτογραφία που κυκλοφόρησε από την Ιαπωνική Ακτοφυλακή, μια γυναίκα μεταφέρεται αεροπορικώς από ελικόπτερο της ακτοφυλακής στα ανοικτά του Nojimazaki, νομός Chiba, Ιαπωνία Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2024.
via AP

Μια νεαρή Κινέζα που παρασύρθηκε στη θάλασσα ενώ κολυμπούσε σε παραλία της Ιαπωνίας είχε... άγιο διασώθηκε 37 ώρες αργότερα αφού παρασύρθηκε σε απόσταση μεγαλύτερη των 80 χιλιομέτρων στον Ειρηνικό Ωκεανό, δήλωσαν αξιωματούχοι την Πέμπτη.

Η ακτοφυλακή της Ιαπωνίας ξεκίνησε έρευνα για τη γυναίκα, η οποία αναγνωρίστηκε μόνο ως Κινέζα υπήκοος ηλικίας 20 ετών, αφού έλαβε ένα τηλεφώνημα το βράδυ της Δευτέρας από φίλη της που έλεγε ότι είχε εξαφανιστεί ενώ κολυμπούσε με κουλούρα στη Σιμόντα, περίπου 200 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Τόκιο.

Η γυναίκα εντοπίστηκε από ένα φορτηγό πλοίο νωρίς την Τετάρτη, περίπου 36 ώρες μετά την εξαφάνισή της, στα ανοικτά του νότιου άκρου της χερσονήσου Μπόσο, ανακοίνωσε η ακτοφυλακή.

Το φορτηγό πλοίο ζήτησε από ένα διερχόμενο δεξαμενόπλοιο υγραερίου, το Kakuwa Maru No. 8, να βοηθήσει. Δύο από τα μέλη του πληρώματός του πήδηξαν στη θάλασσα και διέσωσαν τη γυναίκα, δήλωσαν αξιωματούχοι. Μεταφέρθηκε αεροπορικώς με ελικόπτερο της ακτοφυλακής στην ξηρά, είπαν.

Η γυναίκα ήταν ελαφρώς αφυδατωμένη, αλλά ήταν καλά στην υγεία της και πήρε εξιτήριο αφού εξετάστηκε σε κοντινό νοσοκομείο, είπαν οι αξιωματούχοι.

Η ακτοφυλακή δήλωσε ότι είχε παρασυρθεί πάνω από 80 χιλιόμετρα (50 μίλια) και ήταν τυχερή που επέζησε παρά τους κινδύνους της θερμοπληξίας κάτω από τον ήλιο, της υποθερμίας τη νύχτα ή του χτυπήματος από πλοίο στο σκοτάδι.