Ο John είναι ένας influencer από τη Φλόριντα που έχει γίνει viral τρώγοντας ωμό κοτόπουλο για τουλάχιστον 25 ημέρες. Χρησιμοποιεί ένα μπλέντερ για να αλέσει το άψητο κοτόπουλο (φτερά και στήθος) με αρωματικές ουσίες, ωμά αυγά και μαρούλι πριν πιει αυτό το smoothie κοτόπουλου.
Το ωμό κρέας πουλερικών μπορεί να φιλοξενήσει διάφορους τύπους βακτηρίων, συμπεριλαμβανομένης της σαλμονέλας.
Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων εκτιμούν ότι περίπου 1 εκατομμύριο άνθρωποι αρρωσταίνουν από την κατανάλωση μολυσμένων πουλερικών κάθε χρόνο μόνο στις ΗΠΑ, αναφέρει το Science Alert.
Τα συμπτώματα της τροφικής δηλητηρίασης περιλαμβάνουν πυρετό, ναυτία, έμετο, διάρροια και λοιμώξεις του αίματος που, ακόμη και σε υγιείς ανθρώπους, μπορούν να οδηγήσουν σε νοσηλεία και θάνατο.
Ο John αποκάλυψε ότι τρώει κοτόπουλα από μια φάρμα στη Φλόριντα. Ανέφερε ότι τα ωμά πουλερικά έχουν γεύση σαν χτένια ή γαρίδες, κάτι σαν το σασίμι, που είναι μια ιαπωνική λιχουδιά. Οι έμφυτες άμυνες τροφικής δηλητηρίασης μπορεί να λειτουργήσουν λιγότερο αποτελεσματικά σε μικρά παιδιά, ηλικιωμένους, έγκυες γυναίκες και άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα.
Η τακτική λήψη αντιόξινων αυξάνει επίσης τον κίνδυνο τροφικής δηλητηρίασης εξουδετερώνοντας τα οξέα του στομάχου.
Εάν το κοτόπουλο που τρώει ο John είναι πολύ φρέσκο και δεν καταναλώνει πολύ από αυτό, ο αριθμός των μικροβίων μπορεί να είναι πολύ χαμηλός για να φτάσει να έχει συμπτώματα της τροφικής δηλητηρίασης.
Ο John είπε στους ακολούθους του ότι χρησιμοποιεί καρυκεύματα όπως σάλτσα σόγιας και βότανα για να βελτιώσει την έλλειψη γεύσης του ωμού κοτόπουλου.
Είναι γνωστό ότι η σάλτσα σόγιας προάγει την πέψη ενισχύοντας την έκκριση οξέος στο στομάχι στους ανθρώπους, γεγονός που θα βοηθούσε να σκοτωθούν τυχόν μικρόβια στα τρόφιμα. Η σάλτσα σόγιας έχει επίσης άμεση αντιμικροβιακή δράση έναντι βακτηρίων όπως Shigella flexneri, Staphylococcus aureus, Vibrio cholera, Salmonella enteritidis και Escherichia coli.
Οι σάλτσες τσίλι αναστέλλουν επίσης τα βακτήρια τροφικής δηλητηρίασης και πολλά βότανα περιέχουν αντιμικροβιακές ενώσεις και έχουν χρησιμοποιηθεί ως συντηρητικά εδώ και αιώνες. Τα αρωματικά βότανα, όπως το θυμάρι, είναι ισχυροί αναστολείς της ανάπτυξης των μικροβίων, ειδικά τα είδη των μικροβίων που βρίσκονται στα πουλερικά.