Ιωάννινα: Δραπέτης μετέφερε 82 κιλά κάνναβης σε ταξί

Οι δύο συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.
Open Image Modal
Kypros via Getty Images

Ένας δραπέτης φυλακών κι ένας ακόμα άνδρας με καταγωγή από την Αρτέμιδα Αττικής θα οδηγηθούν στον Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσπρωτίας επειδή εντοπίστηκαν να μεταφέρουν ναρκωτικά σε ταξί.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν το πρωί της Παρασκευής, 18/10, στα Ιωάννινα καθώς μετέφεραν με ταξί περίπου 81,70 κιλά ακατέργαστης κάνναβης.

Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι ο αλλοδαπός είχε παραβιάσει άδεια που του είχε χορηγηθεί από σωφρονιστικό κατάστημα της χώρας, όπου εξέτιε ποινή για διακίνηση ναρκωτικών. Συγκεκριμένα είχε δραπετεύσει από τις φυλακές Σταυρακίου από το 2018 και καταζητούνταν από τις αρχές.

Η αστυνομία εντόπισε και μπλόκαρε επί της Εγνατίας Οδού στα Ιωάννινα το ταξί, στο οποίο επέβαιναν οι κατηγορούμενοι που είχαν στην κατοχή τους την τεράστια ποσότητα κάνναβης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ελληνικής αστυνομίας οι άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών, σε συνεργασία με το Β’ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών εντόπισαν τους δράστες εντός του οχήματος και προχώρησαν σε έλεγχο του οχήματος.

Κατά τη διάρκεια έρευνας μέσα στο ταξί βρέθηκαν 72 δέματα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους 81 κιλών και 704 γραμμαρίων. Οι ουσίες εντοπίστηκαν με τη συνδρομή και αστυνομικών σκύλων. Ενώ κατασχέθηκε και το συνολικό χρηματικό ποσό των 4.370 ευρώ, που βρέθηκε στην κατοχή τους

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.