Ιράν: Επίθεση σε κονβόι με αστυνομικούς - Τουλάχιστον 10 νεκροί (βίντεο)

Η HalVash, μια ομάδα υπεράσπισης του λαού των Βαλούχων του Αφγανιστάν δημοσίευσε βίντεο και φωτογραφίες.
|
Open Image Modal
Εικόνα από βίντεο που δημοσίευσε η ομάδα υπεράσπισης του λαού των Βαλούχων του Αφγανιστάν, του Ιράν και του Πακιστάν, HalVash
HalVash media

Μια αυτοκινητοπομπή με  αστυνομικών δέχτηκε επίθεση σήμερα στην ”ανήσυχη” νότια επαρχία του Ιράν Σιστάν και Μπαλουτσεστάν, με 10 νεκρούς σύμφωνα με τις αρχές. 

Οι λεπτομέρειες είναι ακόμη λιγοστές για την επίθεση στο Γκοχάρ Κουν περίπου 1.200 χιλιόμετρα ( νοτιοανατολικά της ιρανικής πρωτεύουσας, Τεχεράνης.

Μια αναφορά στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA ανέφερε πως το κονβόι δέχθηκε επίθεση από ”απατεώνες”, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Ανέφερε ότι περαιτέρω πληροφορίες θα δημοσιοποιηθούν αργότερα.

Η HalVash, μια ομάδα υπεράσπισης του λαού των Βαλούχων του Αφγανιστάν, του Ιράν και του Πακιστάν, δημοσίευσε φωτογραφίες και βίντεο που φαίνεται να εικονίζουν ένα ακινητοποιημένο φορτηγό που φέρει διακριτικά τα οποία προσομοιάζουν με αυτά σε οχήματα της ιρανικής αστυνομίας.

 

Σε μια φωτογραφία που κοινοποιήθηκε από την ίδια ομάδα φαίνονται δυο αστυνομικοί, αναίσθητοι ή νεκροί  στο μπροστινό κάθισμα του φορτηγού.

Η HalVash είπε ότι η επίθεση φαίνεται να είχε στόχο δύο οχήματα των δυνάμεων ασφαλείας και όλοι όσοι επέβαιναν σε αυτά σκοτώθηκαν. Το φορτηγό φάνηκε να φέρει ζημιές από σφαίρες και όχι από χρήση εκρηκτικών.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA μετέδωσε ότι ο Εσκαντάρ Μομένι, ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, διέταξε τη διεξαγωγή έρευνας για το περιστατικό που όπως είπε έκανε  ”μάρτυρες πολλούς αστυνομικούς”. Με τον όρο ”μάρτυρες” εννοεί πως σκοτώθηκαν.