Ισραήλ: Ένοπλη επίθεση σε σταθμό λεωφορείων - Ένας νεκρός, πολλοί τραυματίες

Η επίθεση αντιμετωπίζεται ως πιθανή τρομοκρατική ενέργεια, σύμφωνα με τις αρχές του Ισραήλ.
|
Open Image Modal
Anadolu via Getty Images

Μια γυναίκα, 25 ετών, έχασε τη ζωή της και άλλοι 10 άνθρωποι τραυματίστηκαν σε επίθεση ενόπλου που σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής στον Κεντρικό Σταθμό Λεωφορείων της Μπερ Σεβά, στο νότιο Ισραήλ.

Νεκρός έπεσε και ο δράστης της επίθεσης μετά από πυρά των αρχών, σύμφωνα με τους Times of Israel.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ισραηλινής αστυνομίας, οι αρχές αντιμετωπίζουν το περιστατικό ως πιθανή τρομοκρατική ενέργεια.

Η υπηρεσία πρώτων βοηθειών Magen David Adom (MDA) επιβεβαίωσε ότι οι διασώστες της παρείχαν ιατρική φροντίδα σε εννέα τραυματίες με διαφορετικά επίπεδα σοβαρότητας. Μία γυναίκα υπεκυψε στα τραύματά της λίγη ώρα μετά την επίθεση, παρά τις προσπάθειες των διασωστών να την κρατήσουν στη ζωή.

Ένας ακόμη τραυματίας βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση, ενώ τέσσερα άτομα έχουν υποστεί μέτριους τραυματισμούς και τρεις είναι ελαφρά τραυματισμένοι.

 

Η επίθεση δημιούργησε σκηνικό πανικού στον Κεντρικό Σταθμό της Μπερ Σεβά, με τους πολίτες να τρέχουν να καλυφθούν και τις αστυνομικές δυνάμεις να φτάνουν άμεσα στο σημείο, αποκλείοντας την περιοχή για την προστασία των παρευρισκομένων.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την αστυνομία, ο δράστης της επίθεσης εξουδετερώθηκε επιτόπου, ενώ οι αρχές πραγματοποιούν έρευνες για να διαπιστώσουν αν υπάρχουν συνεργοί ή άλλες απειλές.

 

 

Οι αρχές του Ισραήλ χαρακτηρίζουν το περιστατικό ως πιθανή τρομοκρατική ενέργεια, καθώς το Κεντρικό Σταθμό της Μπερ Σεβά χρησιμοποιούν καθημερινά χιλιάδες πολίτες και η περιοχή είναι ιδιαίτερα πολυσύχναστη.

 

 

 

Οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε κοντινά νοσοκομεία για περαιτέρω ιατρική φροντίδα, ενώ η αστυνομία παραμένει σε επιφυλακή, αυξάνοντας την παρουσία της σε όλα τα σημαντικά κέντρα και κόμβους της πόλης. Η επίθεση αυτή έρχεται σε μια περίοδο αυξημένης έντασης στην περιοχή, γεγονός που προκαλεί ανησυχία για το ενδεχόμενο κλιμάκωσης της βίας.