Ισραήλ: Φορτηγό έπεσε πάνω σε στάση λεωφορείου έξω από στρατιωτική βάση - 33 τραυματίες

Νεκρός ο οδηγός αφού δέχθηκε πυρά. Στην ευρύτερη περιοχή είναι και το αρχηγείο της Μοσάντ μαζί με πολλές μονάδες πληροφοριών των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων.
|
Open Image Modal
X (Twitter)
X (Twitter)

Τριάντα τρία άτομα τραυματίστηκαν, εκ των οποίων οι έξι πολύ σοβαρά, όταν φορτηγό έπεσε πάνω σε στάση λεωφορείου έξω από στρατιωτική βάση στο Γκλιλότ, βόρεια του Τελ Αβίβ. Οι αρσχές εξετάζουν το ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης.

To ισραηλινό Ynet αναφέρει πως τουλάχιστον δύο άτομα είχαν εγκλωβιστεί κάτω από το φορτηγό ενώ ο οδηγός ”πυροβολήθηκε και εξουδετερώθηκε” από πολίτες, ενώ αρκετοί τραυματίες είναι ηλικιωμένοι που μόλις είχαν αποβιβαστεί από λεωφορείο για να επισκεφθούν μουσείο στην περιοχή. 

Σύμφωνα με την αρχική έρευνα της αστυνομίας, ένα λεωφορείο είχε σταματήσει στην στάση έξω από τη βάση για να αποβιβάσει. Εκείνη τη στιγμή το φορτηγό εμβόλισε τη στάση και χτύπησε τους ανθρώπους που βρίσκονταν εκεί.

Η περιοχή αυτή, κοντά στην Χερζλίγια φιλοξενεί και το αρχηγείο της Μοσάντ μαζί με πολλές μονάδες πληροφοριών των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων, συμπεριλαμβανομένης της γνωστής ομάδας πληροφοριών, Μονάδα 8200, όπως ανάφερει το Times of Israel.

Ισραηλινά ΜΜΕ αναφέρουν πως το περιστατικό ερευνάται και υπαρχουν υποψίες πως μπορεί να πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια. 

Το Μεγκέβ Νταβίντ Αντομ, υπηρεσία παροχής πρώτων βοηθειών αναφέρει ότι ”στις 10:08 π.μ. ελήφθη κλήση στην γραμμή άμεσης βοήθειας 101 απο την περιοχή Γιαρκόν σχετικά με ένα φορτηγό που χτύπησε μια στάση λεωφορείου...Σύμφωνα με μια προκαταρκτική αναφορά ιατροί και παραϊατρικοί παρέχουν ιατρική περίθαλψη σε δεκάδες θύματα στο σημείο”.

″Είδαμε αρκετούς ανθρώπους κάτω από το φορτηγό και άλλους, επίσης τραυματισμένους, πεσμένους στο πλάι. Αρχίσαμε να παρέχουμε επείγουσα ιατρική περίθαλψη”, είπε ο παραϊατρικός Έλιορ Γιοσέφ. ”Πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο περιστατικό”. 

Ένας άλλος αυτόπτης μάρτυρας είπε ότι κατέβηκε εγκαίρως από το λεωφορείο και είδε το φορτηγό να εμβολιάζει με δύναμη τη στάση και όχημα.

Σύμφωνα με τις υπηρεσίες της Πυροσβεστικής και Διάσωσης, δύο άτομα απεγκλωβίστηκαν ενώ χρησιμοποιήθηκε βαρύς εξοπλισμός για να σηκώσουν το φορτηγό και να επιβεβαιωθεί πως δεν υπήρχαν άλλα θύματα από κάτω.

(ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ)