Ισραήλ: Σειρήνες και επιθέσεις με drones από την Χεζμπολάχ - 2 τραυματίες στην Γαλιλαία

«Σειρήνες ηχούν σε όλο το βόρειο Ισραήλ καθώς τρομοκράτες της Χεζμπολλάχ επιτίθενται σε ισραηλινές κοινότητες με drones» γράφει στην πλατφόρμα Χ η κοινότητα του Ισραήλ στην Ελλάδα.

 

Μετά τις προειδοποιήσεις για εισβολή μη επανδρωμένων αεροσκαφών, με σειρήνες να ηχούν παντού στο βόρειο Ισραήλ, το IDF (ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ) επιβεβαίωσε ότι εντοπίστηκαν πολλά drones να περνούν τα σύνορα από τον Λίβανο, το πρωί της Τρίτης 6 Αυγούστου 2024.

Ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος αναχαιτίστηκε, όμως άλλα χτύπησαν στα νότια της Ναχαρίγια, τραυματίζοντας πολίτες, πρόσθεσε ο Ισραηλινός Στρατός.
Ενας άνδρας και μια γυναίκα γύρω στα 30 τραυματίστηκαν από θραύσματα και μεταφέρθηκαν στο Ιατρικό Κέντρο της Γαλιλαίας.

Open Image Modal
Ισραηλινός βομβαρδισμός πλήττει περιοχή στον Λίβανο δίπλα στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου στην περιοχή της Γαλιλαίας, όπως φαίνεται από τα υψώματα του Γκολάν που έχουν προσαρτηθεί από το Ισραήλ, Δευτέρα, Αύγ. 5, 2024. (AP Photo/Leo Correa)
via Associated Press


Διασώστες του ισραηλινού στρατού περιέγραψαν τη σκηνή που αντιμετώπισαν όταν έφτασαν για να περισυλλέξουν τους τραυματίες, λέγοντας: «Είδαμε τον άνδρα αναίσθητο δίπλα στο αυτοκίνητό του με σοβαρό τραύμα στο κεφάλι από θραύσματα. Μια γυναίκα που είχε τις αισθήσεις της με τραύματα στα κάτω άκρα της βρισκόταν σε ένα χώρο στάθμευσης κοντά στο ίδιο σημείο. Σειρήνες ήχησαν νωρίτερα για εισβολή μη επανδρωμένων αεροσκαφών στη Ναχαρίγια και στην Άκρα, στη Δυτική Γαλιλαία.