Ισραηλινός στρατός: 6 δημοσιογράφοι του Al Jazeera είναι τρομοκράτες της Χαμάς και της Ισλαμικής Τζιχάντ

Τι αναφέρεται σε ανακοίνωση των IDF
Open Image Modal
Ανάρτηση των IDF
IDF

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) ανακοίνωσαν την Τετάρτη πως έξι δημοσιογράφοι που εργάζονται για το Al Jazeera είναι μέλη της Χαμάς και της Παλαιστινιακής Ισλαμικής Τζιχάντ.

Σύμφωνα με τις IDF, πληροφορίες που βρέθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας κατά τη διάρκεια στρατιωτικών επιχειρήσεων δείχνουν πως οι Ανάς αλ Σαρίφ, Αλαα Σαλαμά, Χοσάμ, Σαμπάτ, Ασράφ Σαράτζ, Ισμαήλ Αμπού Αμπρ και Ταλάλ Αρουκί πρόσκεινται στις ένοπλες πτέρυγες της Χαμάς ή της Παλαιστινιακής Ισλαμικής Τζιχάντ.

Το Al Jazeera, από πλευράς του, διέψευσε με ανάρτηση στο Χ την Τετάρτη, κάνοντας λόγο για «αβάσιμους» και «φτιαχτούς», ενώ υπαινίχθηκε πως το Ισραήλ τους χρησιμοποιεί ως πρόφαση για να σκοτώσει περισσότερους δημοσιογράφους.

 

 

Ο Ισμαήλ Αμπού Αμρ είχε τραυματιστεί πριν μήνες στη Γάζα από ισραηλινή επίθεση. Το Al Jazeera είχε αρνηθεί πως ήταν μέλος της Χαμάς, ωστόσο, όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα της Jerusalem Post, έγγραφα που βρέθηκαν από τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις υποδεικνύουν ότι αυτό ήταν αναληθές. Κάποια από τα έγγραφα περιλαμβάνουν μισθοδοσίες, εκπαιδευτικές δραστηριότητες και τηλεφωνικούς καταλόγους τρομοκρατών.

Σύμφωνα με τις IDF, αυτό «αποδεικνύει αδιαμφισβήτητα πως λειτουργούν ως στρατιωτικοί πράκτορες τρομοκρατίας για τις τρομοκρατικές οργανώσεις στη Λωρίδα της Γάζας», ενώ τα έγγραφα δείχνουν πως δούλευαν ταυτόχρονα για το Al Jazeera.

Με πληροφορίες από Jerusalem Post