Και η Μπίλι Άιλις στηρίζει Χάρις: Ψηφίστε σαν να η ζωή σας να εξαρτάται από αυτό (βίντεο)

Στο βίντεο που ανάρτησε ο αδελφός της Φινέας Ο Κόνελ συμπληρώνει: "Δεν μπορούμε να αφήσουμε τους εξτρεμιστές να ελέγχουν τις ζωές μας, τις ελευθερίες μας και το μέλλον μας".
Open Image Modal
Φινέας Ο Κόνελ και Μπίλι Άιλις με τα Oscars που κέρδισαν για το καλύτερο πρωτότυπο τραγούδι "What Was I Made For?" για την ταινία "Barbie" (Λος Άντζελες, ΗΠΑ, Μάρτιος 2024)
via Associated Press

Δύο ακόμη επιδραστικοί καλλιτέχνες, η Μπίλι Άιλις και ο αδελφός της Φινέας Ο Κόνελ, δηλώνουν πως στηρίζουν την υποψήφια των Δημοκρατικών, Κάμαλα Χάρις για τη προεδρία των ΗΠΑ στις εκλογές του Νοεμβρίου. 

Σε κοινό βίντεο που ανάρτησαν στο Instatram, το δίδυμο και αμφότεροι κάτοχοι βραβείων Emmy και Oscar εξηγούν γιατί επιλέγουν την Χάρις και προτρέπουν τους αμερικανούς να ψηφίσουν ”σαν η ίδια σας η ζωή να εξαρτάται από αυτό. Γιατί όντως εξαρτάται”. 

″Ψηφίζουμε την Κάμαλα Χάρις και την Τιμς Βαλς γιατί αγωνίζονται για να προστατεύσουν τα αναπαραγωγικά μας δικαιώματα, τον πλανήτη μας και τη Δημοκρατία μας” ακούγεται να λέει  η 22 χρονη Άιλις.

Και ο αδερφός της Φινέας συμπληρώνει: ”Δεν μπορούμε να αφήσουμε τους εξτρεμιστές να ελέγχουν τις ζωές μας, τις ελευθερίες μας και το μέλλον μας. Ο μόνος τρόπος να τους σταματήσουμε, όπως και την επικίνδυνη ατζέντα του Project 2025 είναι να ψηφίσουμε και να εκλέξουμε την Καμάλα Χάρις”. 

 

 

Το Project 2025, στο οποίο αναφέρθηκε και η Χάρις στο ντιμπέιτ με τον αντίπαλό της, Ντόναλντ Τραμπ, είναι ο τίτλος ενός εγγράφου που δημοσιεύτηκε από το δεξιό Ίδρυμα Heritage που περιλαμβάνει μια λίστα με πολιτικές που θα πρέπει να εφαρμοστούν υπό την προεδρία Τραμπ. Μεταξύ αυτών, ισχυρίστηκε η Χάρις, είναι και η υπογραφή προεδρικού διατάγματος που θα απαγορεύει τις αμβλώσεις σε εθνικό επίπεδο, κάτι που όπως τόνισαν ΜΜΕ δεν ισχύει. Ο Τραμπ μάλιστα κατά την διάρκεια του ντιμπέιτ πήρε αποστάσεις από το έγγραφο, λέγοντας: ”Δεν ξέρω τίποτα για το Project 2025. Δεν έχω ιδέα ποιος βρίσκεται πίσω από αυτό”. 

Τέλος το καλλιτεχνικό δίδυμο καλεί τους ψηφοφόρους να εγγραφούν και  ψηφίσουν νωρίτερα όπως και εκείνοι.