Καλαμάτα: Σύλληψη αλλοδαπών για παράνομη διακίνηση μεταναστών - 8.500 ευρώ η ταρίφα

Ανάμεσά τους 21 ανήλικοι εκ των οποίων 8 μικρά παιδιά.
Open Image Modal
Σύλληψη αλλοδαπών στην Καλαμάτα για παράνομη διακίνηση μεταναστών - 8.500 ευρώ έκαστος από Τουρκία
Eurokinissi

Στη σύλληψη 4 ανδρών υπηκοότητας Ιράν , Ιράκ και Τουρκμενιστάν, προχώρησαν οι λιμενικές αρχές ύστερα από την προανάκριση που προηγήθηκε μετά την άφιξη στην Καλαμάτα 81 συνολικά διασωθέντων αλλοδαπών, καθώς φέρονται να εμπλέκονται με την παράνομη διακίνηση τους.

Όλοι τους επέβαιναν σε ιστιοπλοϊκό σκάφος το οποίο έμεινε ακυβέρνητο 95ν.μ. ΝΔ της Πύλου σε διεθνή ύδατα, το οποίο έμεινε ακυβέρνητο και διασώθηκαν από παραπλέον φορτηγό πλοίο με σημαία Παναμά, το οποίο και τους μετέφερε στο λιμάνι της Μεσσηνιακής πρωτεύουσας χθες τα ξημερώματα.

Σύμφωνα με όσα είπαν στις αρχές οι διασωθέντες είχαν ξεκινήσει το ταξίδι τους το πρωί της περασμένη Τετάρτης 9 Οκτωβρίου από περιοχή της Τουρκία κοντά στην πόλη FETIHE. Είχαν πληρώσει έκαστος το ποσό των 8.500 ευρώ στους διακινητές με σκοπό τη μεταφορά τους σε λιμάνι της Ιταλίας.

Όλοι τους διαμένουν προσωρινά στο χώρο των αποθηκών στο λιμάνι της Καλαμάτας, εκτός ενός, ο οποίος αποβιβάστηκε με κάταγμα στο πόδι και νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας. Ανάμεσά τους βρίσκονται και 21 ανήλικοι εκ των οποίων 8 μικρά παιδιά.

Οι 4 συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα το πρωί στα δικαστήρια της Καλαμάτας, όπου ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν τις επόμενες ημέρες. Εις βάρος τους έχει σχηματιστεί δικογραφία για παράνομη είσοδο στη χώρα, παράνομη διακίνηση αλλοδαπών, εγκληματική οργάνωση καθώς κα έκθεση ζωής σε κίνδυνο.

Παράλληλα, η Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων σε συνεργασία με την Λιμενική Αρχή Καλαμάτας αναλύει και επεξεργάζεται εις βάθος όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει και διερευνά την ενδεχόμενη επέκταση της δράσης των μελών της υπόψη εγκληματικής οργάνωσης, όπως επίσης και την συνεργασία τους με έτερα μέλη οργανωμένων κυκλωμάτων με ίδιες ή παρόμοιες εγκληματικές δραστηριότητες.

Οι υπόλοιποι 77 διασωθέντες παραμένουν ακόμα στο λιμάνι της Καλαμάτας, καθώς αναζητείται χώρος σε οργανωμένη δομή φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων στη χώρα, και το πιθανότερο είναι να αναχωρήσουν αύριο Τετάρτη το πρωί. Την ίδια στην προβλήτα στο λιμάνι της Πύλου, παραμένουν και οι 78 διασωθέντες άλλου περιστατικού που μεταφέρθηκαν εκεί επίσης χθες τα ξημερώματα και το πιθανότερο είναι να αναχωρήσουν αύριο.