Η φωτογραφία της Νουλιφέρ Ντεμίρ, με τον μικρό Αϋλάν, νεκρό δίπλα στο κύμα, το 2015.
Η πρώτη φωτογραφία μαύρης τρύπας που δημοσίευσε η NASA, στις 10 Απριλίου 2019. Μια φωτεινή χαραμάδα για το μέλλον της ανθρωπότητας.
Οταν ο Αρτσι γνώρισε τις γιαγιάδες και τον παππού του (Ιούλιος 2019). Μία φωτογραφία που δεν φαντάστηκα ποτέ ότι θα έβλεπα στη ζωή μου.
Ειρήνη Ορφανίδου
Καταστροφή Αμαζονίου (Βραζιλία, 27 Αυγούστου 2019). Ένα σπίτι μέσα στην καμμένη γη.
Πόλεμος δια αντιπροσώπων. Υεμένη, η χώρα όπου η ζωή δεν έχει καμία αξία και η ένοχη σιωπή της Δύσης. Μια στιγμή ανάπαυλας για τους ανήλικους πολεμιστές. Η φωτογραφία έχει τραβηχτεί από την βραβευμένη με Πούλιτζερ Nariman El-Mofty.
Η εκτεταμένη καταστροφή του ιστορικού ναού οπτικοποιεί τη νέα Ευρώπη που αλλάζει για πάντα.
Είναι αρκετές. Ο μικρός Αϊλάν, το κοριτσάκι που κλαίει στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού, τα αποστεωμένα παιδιά της Υεμένης. Αλλά θα καταλήξω σε αυτή. Τα κοριτσάκι από τη Συρία που μπέρδεψε την κάμερα με όπλο και παραδόθηκε. Η φωτογραφία είναι του τούρκου φωτογράφου Οσμάν Σαγκιρλί και τραβήχτηκε τον Δεκέμβριο του 2014 σε καταυλισμό στα σύνορα με την Τουρκία.
Ο Ντόναλντ Τραμπ, η Άνγκελα Μέρκελ και το G7- χαρακτηριστική εικόνα μιας περίεργης νέας εποχής.
H Ιεσια Έβανς στέκεται αγέρωχη, ατρόμητη και σχεδόν αέρινη μπροστά τους αστυνομικούς, με πλήρη εξοπλισμού την συλλαμβάνουν κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων κοντά στο αστυνομικό τμήμα του Μπατόν Ρουζ στην Λουιζιάνα των ΗΠΑ, τον Ιούλιο του 2016. Είναι η πιο εμβληματική φωτογραφία των μαζικών διαδηλώσεων στο πλαίσιο του κινήματος Black Lives Matter κατά της αλόγιστης βίας της αστυνομίας σε βάρος μαύρων πολιτών των ΗΠΑ που κατέληξαν σε δολοφονίες. Θα μπορούσε όμως να είναι και μια φωτογραφία-σύμβολο της 5ετίας έχοντας μια πολύ ξεχωριστή θέση στην αντίσταση που ορθώνεται με ένταση κυρίως τους τελευταίους μήνες απέναντι σε καταπιεστικές, διεφθαρμένες ή ακραία νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις με ακραία εθνικιστική ξενοφοβική ρητορική ή/και ακραία αντιλαϊκές πολιτικές πολλαπλασιάζοντας παράλληλα τα φαινόμενα άγριας καταστολής με κόστος ανθρώπινες ζωές εντείνεται. Απο το Μπατόν Ρουζ, στον Λίβανο, το Ιράκ, τη Χιλή, τη Βολιβία, την Κολομβία, το Χονκγ-Κονγκ. Διαφορετικοί αγώνες και αιτήμα, ίδια καταστολή, ανάλογη καταπάτηση των δικαιωμάτων του ανθρώπου.
Το κοριτσάκι που κλαίει στα σύνορα των ΗΠΑ, ενώ οι Αρχές συλλαμβάνουν τη μητέρα του έγινε το 2018 σύμβολο της διαμαρτυρίας της πολιτικής μηδενικής ανοχής Τραμπ στο μεταναστευτικό. Ακόμα κι ο Moore, ο φωτογράφος που απαθανάτισε τη στιγμή, είπε αργότερα στο Τime πως χρειάστηκε να πάρει βαθιές ανάσες για να τα καταφέρει και να μην λυγίσει.
Την παραπάνω. Το κλάμα ενός παιδιού την ώρα που αστυνομικοί συλλαμβάνουν τη μητέρα του στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό.
H σέλφι της Ellen Degeneres στα 86α Όσκαρ με τα περισσότερα retweets στην ιστορία (πάνω από 3 εκατομμύρια).
Μια κλήση μέσω Skype, που μεταδόθηκε ζωντανά από τα τουρκικά ΜΜΕ, αποδείχθηκε σωτήρια για τον Ταγίπ Ερντογάν, ο,οποίος κατάφερε να αποτρέψει το στρατιωτικό πραξικόπημα χάρη στη δύναμη της τεχνολογίας. Η εικόνα με την παρουσιάστρια του CNN Turk να κρατάει το κινητό της τηλέφωνο, έχοντας σε απευθείας σύνδεση τον φυγαδευμένο Τούρκο πρόεδρο είχε κάνει τον γύρο του κόσμου.
Οι συγκλονιστικές φωτογραφίες των ειδησεογραφικών πρακτορείων από την πυρκαγιά στον Αμαζόνιο.
Η Παναγία των Παρισίων στις φλόγες.
Η Παναγία των Παρισίων τυλιγμένη στις φλόγες. Ενα σοκ για όλη την ανθρωπότητα.
Κώστας Πουλακίδας
Ο Αϊλάν. Μία φωτογραφία αξίζει όσο εκατομμύρια ζωές.
Αλλη μία ψήφος στην βραβευμένη φωτογραφία του Moore.
Αλέξανδρος Γαγλίας
Τα θύματα επίθεσης με χημικά αέρια λαμβάνουν ιατρική φροντίδα. Ανατολική Γούτα, Συρία.