Κανείς δεν θέλει τη μεσαία θέση στα αεροπλάνα – Αυτός όμως ο σχεδιασμός ίσως σας κάνει να αλλάξετε γνώμη

Η καινοτόμα ιδέα μιας εταιρείας που βρίσκει ήδη απήχηση.
Open Image Modal
Diy13 via Getty Images

Είναι ευρέως γνωστό πως οι μεσαίες θέσεις στα αεροπλάνα είναι γενικά οι λιγότερο αναπαυτικές και ως εκ τούτου κανείς δεν τις προτιμά. Συνήθως είσαι ανάμεσα σε δύο άτομα, νιώθεις καταπιεσμένoς ενώ δίνεις μάχη για να ακουμπήσεις τον αγκώνα σου. Παραδεχτείτε το, όλοι το έχουμε βιώσει!

Ένας διαφορετικός όμως σχεδιασμός στις θέσεις πιθανότατα θα ήταν σωτήριος για τους επιβάτες. Αυτό μάλλον σκέφτηκαν και τα μέλη της start-up Μolon Labe Seating, με έδρα το Κολοράντο, τα οποία παρουσίασαν την ιδέα του S1 ως τον νέο πρωτότυπο σχεδιασμό για το εσωτερικό των αεροπλάνων.

Ουσιαστικά, οι υπεύθυνοι προτείνουν τα τρία καθίσματα της οικονομικής θέσης να μην βρίσκονται στην ίδια σειρά αλλά σε αντίθεση το μεσαίο να βρίσκεται ελαφρώς πιο μπροστά ή πιο πίσω. Τα μεσαία καθίσματα θα βρίσκονται επίσης ελαφρώς ψηλότερα από τα υπόλοιπα.

«Πρόκειται για μια μικρή αλλαγή που δίνει όμως τη δυνατότητα στους επιβάτες να νιώθουν περισσότερο άνετα και πως μπορούν να απλώνονται μέσα στο χώρο», δήλωσε μιλώντας στο CNN ο Χανκ Σκοτ, ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Molon Labe Seating.

Tα υποβραχιόνια επίσης θα είναι κατασκευασμένα έτσι ώστε να μην έχουν ενιαίο ύψος σε όλο το μήκος τους. Ειδικότερα, θα επιτρέπουν στους επιβάτες που βρίσκονται κοντά στο διάδρομο και στα παράθυρα να ξεκουράζουν τους αγκώνες τους στο μπροστινό μέρος του υποβραχιόνιου, αφήνοντας χώρο στο πίσω μέρος που θα είναι χαμηλότερο, για τον μεσαίο επιβάτη.

Να σημειωθεί βέβαια πως τα καθίσματα θα προορίζονται για τις συντομότερες πτήσεις του εσωτερικού. Η πιστοποίηση των καθισμάτων έγινε από τη Federal Aviation Administration τον περασμένο μήνα ενώ ήδη έχει ξεκινήσει η κατασκευή τους.

Ο Σκοτ εκτιμά πως οι νέες πρωτότυπες θέσεις θα είναι έτοιμες την άνοιξη του 2020. Σημαντικό είναι επίσης να αναφερθεί πως τα καθίσματα θα είναι ελαφρύτερα από τα κανονικά των αεροπορικών εταιρειών και γι′ αυτό θα μπορούσαν να βοηθήσουν στη μείωση του κόστους των καυσίμων.