Μια ισορροπημένη διατροφή, βασισμένη σε φρέσκα προϊόντα, είναι σαφώς πιο υγιεινή από μια δίαιτα που σε έναν μεγάλο βαθμό, περιλαμβάνει έτοιμα γεύματα.
Ωστόσο συχνά, οι σύγχρονοι ρυθμοί ζωής μας οδηγούν σε «εύκολες» λύσεις. Το ίδιο μπορεί να μας συμβεί κι όταν απολαμβάνουμε μια βραδιά για ταινία με την παρέα. Δεν χρειάζεται να αισθανόμαστε άσχημα γι′ αυτό. Απλώς, επειδή είναι κάτι που ίσως δεν κάνουμε και πολύ συχνά, έχει σημασία να το απολαύσουμε στο μάξιμουμ.
Στην πεμπτουσία των γευμάτων που απολαμβάνουμε όταν μας καταλαμβάνει η τεμπελιά,εξέχουσα θέση έχει η κατεψυγμένη πίτσα. Κι ενώ πραγματικά ως φαγητό της τελευταίας στιγμής μας λύνει τα χέρια, καθώς δεν έχουμε παρά να ανοίξουμε τη συσκευασία και να την πετάξουμε στον φούρνο, η κατεψυγμένη πίτσα έχει σοβαρά μειονεκτήματα. Το βασικότερο όμως είναι ότι «δεν μοιάζει με την πίτσα που απολαμβάνουμε απ′ έξω».
Κι όμως, υπάρχουν τρόποι να αναδείξουμε τη γεύση μιας παγωμένης πίτσας. Και στην HuffPost ξέρουμε το πιο απλό, αλλά και το πιο αποτελεσματικό ανάμεσα στα κόλπα.
Ξεπαγώνουμε την πίτσα προτού τη βάλουμε στον φούρνο
Οι οδηγίες που αναγράφονται στις περισσότερες συσκευασίες κατεψυγμένης πίτσας, μας συμβουλεύουν να πάρουμε το προϊόν από την κατάψυξη και να το βάλουμε κατευθείαν στο φούρνο. Ωστόσο, η πλήρης απόψυξη της πίτσας πριν από το ψήσιμο είναι το ένα και μοναδικό κόλπο για καλύτερη γεύση και πιο αφράτη και τραγανή ζύμη.
Ακόμη, πέρα από το να ξεπαγώσουμε την πίτσα, σημαντικό βήμα είναι και το να έχουμε τον φούρνο σε πολύ υψηλή ρύθμιση, για να δημιουργήσουμε τις συνθήκες του ξυλόφουρνου και να μιμηθούμε την όλη διαδικασία της «πραγματικής» παρασκευής πίτσας. Στις πιτσαρίες οι επαγγελματικοί φούρνοι αγγίζουν θερμοκρασίες έως και 600 βαθμούς Κελσίου. Φυσικά, ένας οικιακός φούρνος δεν ζεσταίνεται τόσο, αλλά ας προσπαθήσουμε για το μέγιστο.
Επομένως, την επόμενη φορά που θα θελήσουμε να φάμε κατεψυγμένη πίτσα, ας δοκιμάσουμε να την ξεπαγώσουμε για μισή ώρα. Το αποτέλεσμα πραγματικά θα μας εκπλήξει.
(Με πληροφορίες από yahoo).