Πρωτοφανής απόδραση ισοβίτη στην Κύπρο - Είχε δολοφονήσει τη σύντροφό του και το παιδί της

Ο Θεοφάνους είχε μεταφερθεί από τις Φυλακές στο σπίτι του, στο χωριό Χολέτρια της Πάφου, στο πλαίσιο άδειας που είχε αιτηθεί.
Open Image Modal
.
cyprus police

Η αστυνομική επιχείρηση για εντοπισμό του ισοβίτη Δώρου Θεοφάνους, που διαφεύγει από χθες το μεσημέρι της σύλληψης, προσλαμβάνει πλέον σαρωτική μορφή, με ολοένα και περισσότερα τμήματα της Αστυνομίας της Κύπρου να ασχολούνται με τη σύλληψή του.

Οι έρευνες επεκτείνονται τις τελευταίες ώρες στις ορεινές περιοχές των επαρχιών Πάφου και Λεμεσού, σε μια προσπάθεια να προληφθεί η προσπάθεια του 42χρονου να φτάσει μέχρι την γραμμή αντιπαράταξης για διαφυγή στα κατεχόμενα.

Αστυνομική πηγή ανέφερε πριν από λίγο στο philenews, ότι εκτιμάται πως αυτό θα επιχειρηθεί μέσω των απόμερων προσβάσεων στις παρυφές του Τροόδους και όχι από τις αστικές περιοχές λόγω της πρωτοφανούς κινητοποίησης που έχει υπάρξει από χθες για τον εντοπισμό του.

Παράλληλα με τις προσπάθειες για εντοπισμό του, οι αστυνομικές αρχές στην Πάφο έχουν ήδη αρχίσει με έντονο ρυθμό την κλήση ατόμων που εκτιμάται ότι μπορεί να συνεισφέρουν στις προσπάθειες, στα γραφεία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πάφου για καταθέσεις.

Μέχρι αυτή την ώρα, αναφέρουν οι πληροφορίες μας, λήφθηκαν 29 καταθέσεις, έγιναν 14 έρευνες σε υποστατικά και ανοιχτές περιοχές και για την ολοκλήρωση του ανακριτικού έργου αναμένεται να ληφθούν ακόμη 51 περίπου καταθέσεις από το οικογενειακό, φιλικό και εργασιακό περιβάλλον των υπόπτων.

Στον κατάλογο των ατόμων που θα κληθούν στην Αστυνομία βρίσκονται πλέον και 23 άτομα, τα οποία όπως αναφέρθηκε σήμερα στο Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου, κατά την διαδικασία κράτησης των δύο συλληφθέντων, είχαν δηλωθεί από τον ισοβίτη για συμμετοχή στο τραπέζι που θα γινόταν σπίτι του χθες, με την άφιξη του από τις Κεντρικές Φυλακές.

Ο κατάλογος των προσκεκλημένων του 42χρονου είχε δοθεί στην διεύθυνση των Φυλακών, από τις 18 Σεπτεμβρίου, όταν και ο Θεοφάνους είχε υποβάλει το αίτημα για άδεια. Ο Θεοφάνους είχε μεταφερθεί από τις Φυλακές στο σπίτι του, στο χωριό Χολέτρια της Πάφου, στο πλαίσιο άδειας που είχε αιτηθεί.

Μεγάλος είναι, σύμφωνα με την Αστυνομία, και ο κατάλογος των φυλακισθέντων που θα κληθούν να καταθέσουν για την υπόθεση, αφού εκτιμάται ότι το σχέδιο διαφυγής του ισοβίτη μπορεί να είχε γίνει αντιληπτό από κατάδικους που διαμένουν στην ίδια πτέρυγα μαζί του.

Κλιμάκιο της Αστυνομίας Πάφου εξακολουθεί, παράλληλα με τις έρευνες των υπολοίπων μελών της δύναμης, να βρίσκεται στα Χολέτρια και την γύρω περιοχή για εξέταση κλειστών κυκλωμάτων παρακολούθησης. 

 

 

Ο Θεόδωρος Θεοφάνους είχε καταδικαστεί στις 11 Δεκεμβρίου 2017 σε διά βίου φυλάκιση για τη δολοφονία της εγκύου συντρόφου του, Γιούλια Οπόροκ 24 ετών, ενώ του επιβλήθηκαν 35 χρόνια φυλάκιση για τη δολοφονία και της τρίχρονης κόρης της, Βικτώριας. Το φρικτό έγκλημα είχε διαπραχθεί τον Δεκέμβριο του 2011, σοκάροντας την κυπριακή κοινωνία.

Ο κομμωτής συζούσε μαζί με την 24χρονη τότε αλλοδαπή, η οποία βρισκόταν στον τέταρτο μήνα της εγκυμοσύνης της και όπως είχε αναφερθεί στη δίκη του, τη ζήλευε παθολογικά. Μάλιστα, ο ίδιος είχε καταγγείλει στην Αστυνομία την εξαφάνισή της. Μετά από έρευνες, η 24χρονη Γιούλια είχε εντοπιστεί νεκρή μέσα στο αυτοκίνητό της στη θαλάσσια περιοχή Γεροσκήπου και έφερε τραύματα από σφαίρα στο θώρακα και την κοιλιακή χώρα. Η τρίχρονη κορούλα της Βικτώρια εντοπίστηκε νεκρή 50 μέτρα μακριά από το όχημα.