Στον ανακριτή οδηγήθηκε ο 42χρονος ο οποίος κατηγορείται ότι βασάνιζε 2 ΑμεΑ και μετέδιδε απευθείας τις πράξεις του στο Youtube. Μετά την απολογία του, και με την σύμφωνη γνώμη του Εισαγγελέα, κρίθηκε προφυλακιστέος.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στην απολογία του ο 42χρονος αρνήθηκε τα όσα του αποδίδονται και υποστήριξε ότι τα άτομα τα οποία εμφανίζονταν στα live του δεν είναι ΑμεΑ και όλες οι πράξεις ήταν με την συναίνεση τους.
42χρονος βασάνιζε 2 άτομα ΑμεΑ στο Κερατσίνι: Το χρονικό της υπόθεσης
Εξετάζεται το ενδεχόμενο από τις Εισαγγελικές Αρχές να ασκήσουν διώξεις και σε άλλα πρόσωπα, ενώ πιθανότατα να μπουν στο “κάδρο” και να μπουν ακόμα και χρήστες του καναλιού, οι οποίοι πλήρωναν για να βλέπουν τα βίντεο της ντροπής.
Μάλιστα, κάποιοι από αυτούς προσφέρονταν να δώσουν μέχρι και 1.000 ευρώ για να γίνει ευθανασία ενός εκ των δύο θυμάτων.
Επιπλέον, συμπληρωματική κατάθεση αναμένεται να δώσουν τα δύο θύματα του 42χρονου, και προβλέπεται να εξεταστούν από παιδοψυχολόγο. Ο Εισαγγελέας θα αποφασίσει αν θα φιλοξενηθούν σε κάποια δομή.
Ο λογαριασμός που διατηρεί ο φερόμενος ως δράστης στο youtube αλλά και το επίμαχο υλικό παραμένει ακόμα και σήμερα στον διαδικτυακό «αέρα», με τους ειδικούς να επισημαίνουν ότι είναι θέμα χρόνου να κατέβει.
Οι εγγεγραμμένοι παρακολουθούσαν ζωντανά εικόνες απίστευτης βιαιότητας. Ο 42χρονος είχε μεταδώσει τον ξυλοδαρμό άνδρα και λίγο μετά μετά εμφανίστηκε μπροστά στην κάμερα για να επιδείξει το σπασμένο δάχτυλό του.
Σύμφωνα με όσα είπαν τα ίδια τα θύματά του, ο 42χρονος είχε καταρτίσει συγκεκριμένο τιμοκατάλογο για τις δοκιμασίες στις οποίες τα επέβαλε. Πλήρωνε για γιαούρτωμα 30 ευρώ και για χτύπημα με taser 200 ευρώ, σύμφωνα με το MEGA.
Υπήρχαν φορές, που τα θύματά του αντιδρούσαν. «Πάνε εκεί τα παιδιά λένε “δεν θέλουμε taser, δεν θέλουμε τέτοια πράγματα, δεν θέλουμε βία”. Μια βραδιά δεν πήγανε, το κάνανε σαν ανταρσία και μόνο που δεν πήγε να τα σκοτώσει! Πήγε να τα βρει στο πάρκο, τους έδωσε σφαλιάρες» είπε πρώην συνδρομητής.
Πώς, όμως, εδώ και 14 μήνες μεταδίδονταν ζωντανά ξυλοδαρμοί, εξευτελισμοί ακόμα και σεξουαλικές πράξεις; Και πώς αυτά τα βίντεο παραμένουν ακόμα και σήμερα προσβάσιμα στην πλατφόρμα;
«Το διαδίκτυο είναι μια απέραντη περιοχή που είναι δύσκολο η ελληνική αστυνομία να ελέγξει την εγκληματικότητα μέσα σ’ αυτό. Σημαντικό στοιχείο λοιπόν σε αυτές τις περιπτώσεις αυτών των εγκλημάτων είναι η καταγγελία και η πληροφορία από τον πολίτη», είπε ο Γιάννης Καλλιακμάνης.
Πηγή: dikastiko.gr