Και ελαφρύ και εύκολο στην προετοιμασία του και χρώμα στο πιάτο μας και δροσερό και πολύ γευστικό, αυτό είναι το Κυριακάτικο τραπέζι αυτής της εβδομάδας.
Μαγειρεύουμε λοιπόν δύο εξαιρετικές συνταγές. Για κυρίως επιλέγουμε φιλέτο κοτόπουλο με σάλτσα γκασπάτσο, ενώ για γλυκό φτιάχνουμε μους γιαουρτιού με φραμπουάζ.
Καλή όρεξη.
Φιλέτο κοτόπουλο με σάλτσα γκασπάτσο
μερίδες: 4 - 6
Υλικά
4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλο
για την σάλτσα γκασπάτσο
2 ντομάτες
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο αγγούρι
1 μικρό ξερό κρεμμύδι
1 πράσινη πιπεριά
1 σκελίδα σκόρδο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ.χυμό από μοσχολέμονο
2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
λίγες σταγόνες ταμπάσκο
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε σε 2 ή 3 μέρη τα φιλέτα κοτόπουλου για να γίνουν λεπτότερα και τα αλατοπιπερώνουμε.
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και τα ψήνουμε σε δυνατή φωτιά για 4 - 5 λεπτά από κάθε πλευρά.
για την σάλτσα γκασπάτσο
Ξεπλένουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια.
Βγάζουμε το κοτσανάκι και τα σπόρια από την πιπεριά, καθαρίζουμε το κρεμμύδι και τα ψιλοκόβουμε.
Βάζουμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά μαζί και τα πολτοποιούμε.
Μοιράζουμε τα φιλέτα κοτόπουλο στα πιάτα και γαρνίρουμε με την σάλτσα.
Αναδημοσίευση από Extra Gourmet με τίτλο «Νόστιμα και light» του περιοδικού Έψιλον της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας με συνταγές του Βαγγέλη Δρίσκα.
Μους γιαουρτιού με φραμπουάζ
μερίδες: 6 - 8
Υλικά
1 λίτρο στραγγιστό γιαούρτι
2 φλιτζάνια φραμπουάζ
4 κ.σ. άχνη ζάχαρη
2 κ.σ. λιμοντσέλο
για το γαρνίρισμα
φρέσκος δυόσμος
Εκτέλεση
Κρατάμε λίγα φραμπουάζ για την διακόσμηση και ψιλοκόβουμε τα υπόλοιπα.
Βάζουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι με τα ψιλοκομμένα φραμπουάζ, την άχνη ζάχαρη και το λιμοντσέλο.
Ανακατεύουμε και μοιράζουμε το μείγμα στα ποτήρια.
Αφήνουμε στο ψυγείο για 1 - 2 ώρες πριν σερβίρουμε.
Μοιράζουμε τα ολόκληρα φραμπουάζ στα ποτήρια με τις μους και γαρνίρουμε με τα φύλλα δυόσμου.
Αναδημοσίευση από Extra Gourmet με τίτλο «Νόστιμα και light» του περιοδικού Έψιλον της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας με συνταγές του Βαγγέλη Δρίσκα.