Κυριακάτικο τραπέζι: Κατσικίσιο μπούτι γεμιστό με πιπεριές Φλωρίνης και κεφαλοτύρι

Και για γλυκό λευκή σοκολάτα με γιαούρτι και κορν φλέικς.
Open Image Modal
Brent Hofacker via Getty Images/500px Plus

Το κυριακάτικο τραπέζι αυτής της εβδομάδας στρώνεται για δύο πολύ γευστικές συνταγές.

Για κυρίως μαγειρεύουμε κατσικίσιο μπούτι που το έχουμε αλείψει σε ελαιόλαδο και λευκό κρασί, γεμιστό με πιπεριές Φλωρίνης, κεφαλοτύρι, λίγο θυμάρι, σκορδάκι και κρεμμύδι.

Για επιδόρπιο προσφέρουμε ένα γλυκό με βάση την λευκή σοκολάτα μαζί με νυφάδες καλαμποκιού, και μια κρέμα από λευκή σοκολάτα, κρέμα γάλακτος και γιαούρτι.

Καλή όρεξη.

Κατσικίσιο μπούτι γεμιστό

Μερίδες: 4

Προετοιμασία: 30 λεπτά

Μαγείρεμα: 2 ώρες και 30 λεπτά

Υλικά

11/2 κιλό κατσικίσιο μπούτι

3 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. κρασί λευκό

3 πιπεριές Φλωρίνης

250 γρ. κεφαλοτύρι

2 σκελίδες σκόρδο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

λίγο θυμάρι

2 λαδόκολλες

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Ζητάμε από τον κρεοπώλη να αφαιρέσει το κόκαλο και να χτυπήσει λίγο το κρέας.

Βάζουμε σε ένα μπολ τις πιπεριές κομμένες σε κομμάτια, το τυρί σε μπαστουνάκια, το σκόρδο σε φέτες, το κρεμμύδι, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι και τα ανακατεύουμε. Απλώνουμε το μείγμα στο κρέας και το τυλίγουμε σε ρολό. Το δένουμε με σπάγκο κουζίνας.

Βάζουμε σε ένα μπολ το λάδι και το κρασί. Αλείφουμε το κρέας, το πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι, πιπέρι και το τυλίγουμε με την λαδόκολλα. Το δένουμε με σπάγκο, το βάζουμε σε ένα ταψί και το ψήνουμε στος 180 βαθμούς γιαν 21/2 ώρες.

Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το ανοίγουμε. Αφαιρούμε τον σπάγκο και κόβουμε το κρέας σε φέτες. Το βάζουμε σε πιατέλα και το σερβίρουμε ζεστό.

Tip

Για πιο έντονη γεύση, βάζουμε στην λαδόκολλα 2 κλωνάρια δενδρολίβανο.

Αναδημοσίευση από «Μαγειρεύοντας... Πασχαλινά», εκδόσεις Φυτράκη, σε επιμέλια συνταγών Βάσιας Χριστοφόρου.

Λευκή σοκολάτα με γιαούρτι και κορν φλέικς

Open Image Modal
Jordan Lye via Getty Images

Μερίδες: 8-10

Υλικά

για την βάση

50 γρ. κορν φλέικς

100 γρ. λευκή σοκλάτα λιωμένη στους 38 βαθμούς

για την κρέμα

280 γρ. γιαούρτι πρόβειο σε θερμοκρασία  δωματίου

350 γρ. λευκή σοκλάτα λιωμένη στους 35 βαθμούς

400 γρ. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά) χτυπημένη ελαφρά ώστε να πάρει παχύρευστη μορφή

1 φύλλο ζελατίνας

Εκτέλεση

για την βάση

Ρίχνουμε στην λιωμένη σοκολάτα τα κορν φλέικς και ανακατεύουμε καλά αλλά απαλά. Επάνω σε μια λαδόκολλα τοποθετούμε ένα δαχτυλίδι διαμέτρου 20 εκ. και ύψους 5 εκ. και στον πυθμένα ρίχνουμε το μείγμα με τα κορν φλέικς.

Αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει και ετοιμάζουμε την κρέμα σοκολάτα γιαούρτι.

για την κρέμα

Στην λιωμένη σοκολάτα ρίχνουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε με μια κουτάλα με κυκλικές και σταθερές κινήσεις.

Προσθέτουμε την ζελατίνα, που την έχουμε μαλακώσει σε κρύο νερό και την έχουμε λιώσει σε ζεστό νερό και την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε απαλά και ρίχνουμε το μείγμα στο δαχτυλίδι με τα κορν φλέικς.

Αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον και με την βοήθεια ενός μαχαιριού ξεφορμάρουμε.

Tip

Διατηρείται στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ημέρες.

Αναδημοσίευση από «Σοκολάτα», εκδόσεις Ι.Σιδέρης σε συνταγές Στέλιου Παρλιάρου.