Κλείνει το μέτωπο με τους γαλάζιους «Μακεδόνες». Κρατάει ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στην κυβέρνηση

Κλείνει το μέτωπο με τους γαλάζιους «Μακεδόνες». Κρατάει ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στην κυβέρνηση
Open Image Modal
SOOC

Το ρήγμα με τους γαλάζιους «Μακεδόνες» επιχειρεί να κλείσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με φόντο και τα σενάρια για ίδρυση κόμματος στα πρότυπα της «Λέγκα του Βορρά». Μόνο τυχαία δεν ήταν λοιπόν η συνάντηση που είχε με τη νέα ηγεσία της Διοικούσας Επιτροπής του κόμματος στη Θεσσαλονίκη, την ώρα που οι βορειοελλαδίτες της ΝΔ καλούνται να «ακροβατήσουν» σε ένα τεντωμάτων σκοινί, που ξεκινάει από τις εξελίξεις στο Σκοπιανό και καταλήγει στον μεγαλοπαράγοντα του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη.

Έχοντας απέναντι του στελέχη όπως ο Σταύρος Καλαφάτης, ο Κώστας Γκιουλέκας, η Έλενα Ράπτη, ο Σάββας Αναστασιάδης, ο Θεόδωρος Καράογλου και η Κατερίνα Μάρκου, που εκλέγονται στις περιφέρειες της Θεσσαλονίκης, ο πρόεδρος της ΝΔ επιχείρησε να εκπέμψει ένα μήνυμα συναίνεσης με όλες τις δυνάμεις του κόμματος στη βόρεια Ελλάδα.

Χρησιμοποίησε μάλιστα ως όχημα για την επιχειρηματολογία του, το οικονομικό σχέδιο της ΝΔ για την τόνωση της απασχόλησης στην περιοχή της Μακεδονίας, καλώντας τα στελέχη του να ενώσουν όλοι τις δυνάμεις τους ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για αποκλεισμούς και διχασμούς.

Σε μια αποστροφή του λόγου του, ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε ανοιχτά και για την ανάγκη της νομιμότητας και στο ποδόσφαιρο, σημειώνοντας με νόημα ότι «θα επιβάλλουμε τη νομιμότητα και στο ποδόσφαιρο. Όποιος θέλει να επιχειρεί στην Ελλάδα είναι καλοδεχούμενος με κανόνες που διέπουν μια ευνομούμενη ευρωπαϊκή χώρα. Και αυτό αφορά όλους. Δεν κάνουμε καμία διάκριση», δείχνοντας προφανώς προς όλους του παράγοντες και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον χώρο του ποδοσφαίρου, αποφεύγοντας πάντως να περιορίσει το μήνυμα του προς τον μεγαλοπαράγοντα του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη, μετά και τα πρόσφατα γεγονότα στο γήπεδο της Τούμπας.

«Δεν πρόκειται σε καμιά περίπτωση να ανεχθώ οποιαδήποτε υπόνοια γεωγραφικού διχασμού της χώρας» ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του, βάζοντας στο κάδρο της κριτικής του και τον Πρωθυπουργό, ότι με τις επιλογές του έχει εγκαταλείψει τη Θεσσαλονίκη και οτι αυτη η υποβάθμιση καθρεφτίζεται στο «άχρηστο για τον πολίτη, αλλά χρήσιμο για το ρουσφέτι γραφείο του Πρωθυπουργού που ίδρυσε στην Θεσσαλονίκη».